Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
19 Eylül 2023 Salı - 12:20

Gaziler Günü, Çeşme'de törenle kutlandı!

TBMM tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" ünvanı ve " Mareşal" rütbesinin verilişinin 102. yıl dönümü Çeşme'de törenle kutlandı.

Gaziler Günü, Çeşme de törenle kutlandı!

Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkan Vekili Yıldırım Aktugan, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Şen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan ve İlçe  Jandarma Komutanı Yavuz Yaşar, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Oda Başkanları, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediye Başkanlığı, AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP İlçe Başkanlıkları ve STK’ların Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. 

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Çeşme Sahil Güvenlik Destek Komutanlığı’ndan Üsteğmen Hasan Fatih Han yaptı. 

Han konuşmasında;

“Şanlı  tarihi  boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı , bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış; bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.  Kahraman gazilerimize devletimizin verdigi önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e"Gazi"ünvanının  verildigi günün yıl dönümünü "Gaziler Günü" olarak kutlamaktayız. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını  ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medârı  iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt'te, Miryokefalon' da, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar’da, Güneydoğu Anadolu bölgemiz başta olmak üzere 30 yılı aşkın bir süredir terör örgütlerine karşı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de tüm Türkiye' de verilen mücadeleyi iyi anlatmalı, bu aziz vatan uğruna gösterilen fedakarlığı öğretmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz, şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Tören Taylan Bora ve Elifsu  Gümüşyay tarafından okunan şiirleri ile devam etti.

Gaziler Günü nedeniyle şeref defterine imza atmak için kürsüye gelen Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı kısa bir konuşma yaptı.

Maraşlı konuşmasında; "Şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı, hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklali canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Bu fedakarlık karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak TBMM’nin  19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" ünvanının  verildigi günün yıl dönümünü "Gaziler Günü" olarak kutlamaktayız. Bu toprakları bizlere vatan kılan, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin üstün fedakarlıklarını ve mukaddes hatırını asla unutmayacağız.

Milli varlığımızın güvencesi olan Gazilerimize vefa ve minnet duygusuyla her zaman sahip çıkarak, layık oldukları hürmeti göstermek boynumuzun borcudur. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Tüm gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum “ sözlerine yer verdi ve şeref defterine imza atmasıyla tören son buldu.

 
Köfüncü'den Ahilik Haftası mesajı!
 
Çeşme Festivali'nde yıldızlar geçidi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köfüncü'den Ahilik Haftası mesajı!
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, 36. Ahilik Haftası ...
ÇEŞME VE ALAÇATI’DA KURTULUŞ COŞKUSU!
Çeşme Belediyesi tarafından 15 Eylül Alaçatı ve 16 Eylül Çeşme'nin düşman ...
Alaçatı ve Çeşme’nin Kurtuluş Günü Programı Belli Oldu
Alaçatı ve Çeşme’nin Kurtuluşu'nun 101. yıl dönümü için Çeşme Kaymakamlığı ...
 
Çeşme’de ÇEDES projesine toplu tepki
Çeşme’de Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği’nin “LAİK EĞİTİM LAİK YAŞAM ...
Çeşme’de 6659 öğrenci ders başı yaptı!
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Çeşme’de 6659 öğrenci ve 578 öğretmen bugün ders başı yaptı.
Çeşme’de Özel gitti, Dokumacı geldi!
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü görevineBatman İl Emniyet Müdür Yardımcısı ...
 
Çeşme ve Alaçatı’da “Kurtuluş” coşkusu
Çeşme Belediyesi, 15 Eylül Alaçatı ve 16 Eylül Çeşme'nin düşman işgalinden ...
“40 yıllık sorunumuz çözüldü!”
Çeşmeli Muhtarlar yıllardır trafik sorunu ve can güvenliği yaşanan Tanay ...
" Bize verin Sakız Ormanı yapalım!"
Çeşme Belediyesi son dönemlerde nedensiz şekilde üst üste 7 kez yanan ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri