Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
19 Eylül 2022 Pazartesi - 18:36

Gaziler Günü, Çeşme'de törenle kutlandı!

TBMM tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" ünvanı ve " Mareşal" rütbesinin verilişinin 101. yıl dönümü Çeşme'de törenle kutlandı.

Gaziler Günü, Çeşme de törenle kutlandı!

Selma Artar

Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu,  İlçe Emniyet Müdürü Tolga Özel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Kip, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Orkun Artar, Sahil Güvenlik Kolluk Destek Tim Komutanlığında SG Asb.Çvş. Emre KAMAN, Gaziler, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, mesleki kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediye Başkanlığı, AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP İlçe Başkanlıkları ve STK’ların Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. 

Çeşme Sahil Güvenlik Destek Komutanlığı SG. Asb. Çvş. Emre Kaman tarafından günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yapıldı.

Emre Kaman konuşmasında;

“Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, protokolün değerli üyeleri, eli öpülesi Gazilerimiz ve değerli misafirler...

Bugün Gazilerimizle birlikte olmanın haklı gururu ve onuruyla, kurtuluş günlerinin heyecanı ve coşkusuyla bu büyük mutluluğu yaşıyor, ayrıca en büyük Gazimizin tarihi gururunu tekrar yaşatmış oluyoruz. 

Var olan hiç bir dünyevi kıymetle ölçülemeyecek değerde ve önemde olan Gazilerimiz, Milletimizin engin sahiplenişi ile her zaman ayrıcalıklı ve soylu özelliklerini muhafaza etmişlerdir. Üstlendikleri vatan görevi esnasında, girmiş oldukları mücadelelerden Gazilik ünvanı ile ayrılan kahramanlarımızın mümtaz ve muhterem anıları hiç bir zaman akıllardan ve gönüllerden çıkmayacaktır. 

Çok yüksek bir milli şuur, tavır ve davranış olarak somutlaşan Gazilerimiz, dağımızda, ovamızda, taşımızda, toprağımızda ve her türlü milli değerlerimizde gözü olanlara hiç unutamayacakları acı dersler vermişlerdir. Vatanın selameti, milletimizin bağımsızlığı ve aziz varlığının devamlılığı uğruna üzerlerine düşen her sorumluluğun, gereği ne olursa olsun yapmış olan Gazilerimizi sadece bugünle hatırlamak elbette doğru ve etik olmayacaktır.

Bu itibarla geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan, vatan sevdalarını yılın her anında ve gününde saygı, minnet ve şükranla anmak, en başta gelen milli ve manevi görevdir.

İddia edilecek bir fedakarlıkla, yaşadığımız topraklara göz dikmiş hainlere aman vermeyen, canlarından dahi vazgeçmeyi göze almış olan Gazilerimizin bu müstesna gününü kutluyor, hepsine sağlık, mutluluk, huzur dolu bir ömür diliyoruz. 

İlk Büyük Millet Meclisi’mizce, batılı devletlerin istila hareketlerine Sakarya Zaferi ile son veren, Kurtuluş Savaşı’nın kahraman lideri, ulu önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 101 yıl önce bugün “Mareşallik” rütbesi ve “Gazilik” ünvanı tevdi edilmiştir.

Gazilik; Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, Gazi ise; bu destanı yazan kahramanın adıdır.

Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. 

Gençlerimiz ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulmakta, tarihini bildikçe, her şeyi gören, geçmişinden ders alan ve geleceğin tedbirlerini hazırlayan bir nesil olmaktadır.

Türklere Anadolu’nun kapısını açan Alparslanlar, İstanbul’u alarak çağ değiştiren Fatihler, Çanakkale’de “Ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum.” diyen Mustafa Kemal’in işaret ettiği istikamette, tek dişi kalmış canavarı dize getirerek, Çanakkale geçilmez! efsanesini yaratanlar, Güneyinde Atatürk’ün ifade ettiği gibi yalnız düşmanı değil , Türk milletinin makus kaderini yenenler, Sakarya’da vatanın her karış toprağı Türk kanıyla sulanmadıkça terk edilemez emrini yerine getirenler, Kore ve Kıbrıs’ta, Şahikalar yaratanlar, Bosna’da, Kosova’da, Afganistan’da, Kuzey Irak’ta, Somali’de ve şimdi Suriye’de halen bölücü güçlere karşı ülke sınırlarında bekçilik yapan korku bilmez Mehmetçikler, Şehitlerin can yoldaşı, Türklüğün simgesi Gazilerimiz, sizler Türk ulusunun kendisisiniz. 

Bugünleri görmemizde ve huzur içinde yaşamamızda sizlerin payı büyüktür. Vatani hizmetleriniz ve fedakarlıklarınız ebediyete kadar unutulmayacaktır.

Milli Mücadele mucizesi, Misak- ı Milli ve Kuva- yı Miliye ruhunu yaşatan  özgürlük meşalemizi bugüne taşıyan, inanç kaynağımız, her zaman onur ve gururumuz değerli Gazilerimiz, Vatan sevgisinin kalplerimizde paylaşıldığı duygu ve tarihle dolu bu mutlulukla Saygılarımı Sunuyorum. 

Arz Ederim.” sözlerine yer verdi.

Tören okunan şiirlerin  ardından, 

Gaziler Günü nedeniyle şeref defterine bir mesaj yazan Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın imzasıyla son buldu. 

Kaymakam Mehmet Maraşlı, şeref defterine ; "19 Eylül 1921 tarihinde, Büyük Atatürk'e, Mareşallık rütbesi ile Gazi unvanı verilişinin 101. yıldönümünde huzurunuzdayız. Kurtuluşundan kuruluşuna ve bugüne kadar olan şanlı tarihimiz, aziz Türk Milleti'nin her bir ferdini gururlandıran destansı zaferlerle doludur. Bu zaferler, vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimiz ve vatani görevi sırasında şehadeti göze alan, korkusuzca mücadele eden siz değerli gazilerimizin tarihe damga vuran eserleridir. Sizlerden emanet aldığımız bu cennet vatanda, ay yıldızlı al bayrağımızın altında, özgürce ve başı dik yaşayan Türk Milleti, sizleri daima şükran ve minnetle yad edecektir. Emanetiniz emanetimizdir. Bu emaneti kanımızın son damlasına kadar koruyacağımızı ve yaşatacağımızı bilerek rahat olunuz. Biliniz ki, Türk Bayrağı sonsuza kadar özgürce dalgalanacak ve bizden sonraki nesillere şanıyla teslim edilecektir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Siz aziz gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum" mesajını yazarak, imzaladı.  Çeşme Belediyesi tarafından işletilen Meydan Kafe'de verilen kokteyl ile tören sona erdi.

 

Etiketler:
 
Hoşgeldin Sonbahar! Sıcaklıklar düşecek.
 
AKP sağlık çalışanlarına da ayrımcılık yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 7. Karadağ yangını!
Bugün Çeşme'nin tek ormanlık alanı olan ve en değerli bölgelerinden biri ...
Çeşme'de SİT değişiklikleri askıda!
Mahkeme kararları doğrultusunda İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’de ...
Tarihi kutlamada Ajda Pekkan show!
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği 15-16 Eylül kutlamaları Çeşme’de tarihi ...
 
Çeşme'nin gurur günü!
Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü gururla kutlandı.
Çeşme'de düzensiz göçmen faciası: Ölü sayısı 5 oldu
bu sabaha karşı İzmir'in Çeşme ilçesi'nde yaşanan olayda Afgan uyruklu 5 kişinin cesedine ulaşıldı.
Çeşme'de Göçmen faciası!
İzmir'in Çeşme ilçesi'nde bu sabaha karşı 3 düzensiz göçmenin cesedi bulundu. ...
 
Alaçatı’nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı.
Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Çeşme'nin Kurtuluş Günü programı belli oldu
Çeşme'nin kurtuluş günü programı İlçe Kaymakamlığı tarafından açıklandı. ...
Çesme Festivali’nin basın lansmanı yapıldı.
Çeşme Festivali 2 yıllık pandemi döneminin ardından yeniden dönüyor. Konserlerin, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri