Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
23 Ekim 2021 Cumartesi - 00:47

Ekrem Oran'a 'Vatan Haini' göndermesi!

Yarımada Talanını Durdur Koordinasyonu tarafından yargıya taşınan ve bilirkişi tarafından incelenecek olan Çeşme Projesi’yle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ekrem Oran a  Vatan Haini  göndermesi!

Açıklamada 27 Ekim Çarşamba günü yapılacak bilirkişi incelemesi için tüm İzmirlilere çağrı yapılırken "Yarımada; bu rant projesiyle, tüm ekosistemi ile yok edildiğinde geriye dönemeyeceğiz. Bildiğimiz İzmir’in yok olmaması için, Yarımada'ya şimdiden sahip çıkalım" denildi.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Projesi’yle ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Projenin iptali için meslek ve çevre örgütleriyle birlikte çok sayıda vatandaşın açtığı davaların ardından Danıştay, projenin incelenmesi için Bilirkişi atadı. 

Yarımada Talanını Durdur Koordinasyonu, yargıya taşınan projeyle ilgili Mülkiyeler Birliği Lokali’nde bir basın açıklaması düzenlendi. Çeşitli oda ve örgütleri bir çatıda toplayan platform adına basın açıklamasını Dr. Ahmet Sosyal okudu.

ORAN’A ‘VATAN HAİNİ’ GÖNDERMESİ

TMMOB İzmir İKK Sekreteri Aykut Akdemir, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın ‘Çeşme Projesi’ne karşı çıkan vatan hainidir’ sözlerine gönderme yaparak, “Her türlü talan ve hırsızlığa karşı mücadele etmek için omuz omuzayız. 27 Ekim’de yapılacak olan inceleme için teknik çalışma yapılıyor, bir taraftan da kitleselleşmesi gerekiyor. Çağrı bu alamda çok önemli.  Kent konseylerini davet edeceğiz. Karaburun, Çeşme, Seferihisar kent konseylerini çağrı yapıyoruz. Belediyelere çağrı yapıyoruz. Direnenlerin yanında olanları da orada olmasını istiyoruz. Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve İzmir Büyükşehir Belediyesini orada görmek istiyoruz. Siyasi partilerin de orada olmasını istiyoruz. Birilerine göre biz vatan hainiz. Biz vatan hainliği yapmaya devam ediyoruz. Onlar bizi hala vatan haini görüyorlarsa gelmesinler” dedi.

Proje hakkında 27 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de yapılacak bilirkişi incelemesi için vatandaşlara bir çağrının da yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir’in doğal yaşamına, güzelliklerine ve turizm ekonomisine ev sahipliği yapan, Yarımada’yı tehdit eden, “Çeşme Turizm Projesi'ni” durdurmak için açtığımız davalara yönelik, 27 Ekim’de Çeşme’de Bilirkişi incelemesi yapılacak.

İzmir’in Kanal İstanbul’u olarak bilinen ve ayrıntıları kamuoyundan sır gibi saklanan ‘Çeşme Turizm Projesi‘ne ilişkin meslek ve çevre örgütleriyle, İzmir ve Çeşmelilerin açtığı davalara ilişkin, Danıştay tarafından atanan bilirkişiler Çeşme’ye keşfe gelecek. Yarımada’da ‘İzmir Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırlarını genişleten kararın yerinde incelemesini yapılacak.

Çeşme Turizm Projesi’ne ait detaylar, kamuoyu tarafından tam olarak bilinmiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, proje ile ilgili ayrıntıları kısmen işadamları ve yerel yönetimlerle paylaşıyor. Bu toplantılardan kamuoyuna yansıyan bilgilere göre turizm geliştirme bölgesi olarak belirlenen 166,2 milyon m2’lik, %98’i kamuya ait bu alan, çok sayıda parsele bölünerek, turizm yatırımcılarına verilecek. Böylece kamu malı olan dönümlerce arazi, sermayeye aktarılmış olacak.

Projenin gerçekleşmesi halinde, doğal sit alanı statüsünden çıkarılarak ‘Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi'ne’ ekleneceğini bilinen yabani yaşam alanları, tarım alanları, el değmemiş deniz kıyıları ve su altı değerleri ile endemik canlıların yaşamı tehlikeye girecek. Bu alanlarda acil korunması gereken ve endemik on dokuz tür var. Ender görülen kuş türleri, bazıları soyları tehlikede olan tavşancıl, bıyıklı doğan ve küçük kerkenezler bölgede yaşıyor. ‘Çeşme Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi'ne’ ilave edilen sahiller ise, soyu tükenmek üzere olan Akdeniz fokunun üreme alanları olarak Ege kıyılarında işaretlenmiş beş öncelikli bölge arasında.

Yapılması planlanan büyük ölçekli oteller, sayıları yirmiyi bulan golf sahaları, marinalar ve alışveriş merkezleri ile şantiyeye dönüşecek olan Yarımada’nın, mevcut turizm yapısı tümüyle değişecek. Proje tamamlanırsa, bölge nüfusunun 5 kat artacağı hesaplanıyor.

Tüm bunlar yan yana konulduğunda, proje ile Çeşme Yarımadası'na ve İzmir’e yaşatılmak istenen tehdidin gerçek boyutu ortaya çıkıyor.

27 Ekim’de, proje sınırlarını genişletme kararına karşı açılan davaların keşfi, İzmirlilerin; toprağına, suyuna, ekosistemine sahip çıktığını göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Yarımada; bu rant projesiyle, tüm ekosistemi ile yok edildiğinde geriye dönemeyeceğiz. Bildiğimiz İzmir’in yok olmaması için, Yarımada'ya şimdiden sahip çıkalım.

Bölgedeki tüm yaşam ile yaşam alanlarına sahip çıkmak ve gelecek nesillerin de, sağlıklı bir ortamda yaşam hakkını savunmak için 27 Ekim Çarşamba günü, saat 11.00’da Çeşme Adliyesi önünde buluşalım.”

Etiketler:
 
Çeşme Belediyespor'a sezon öncesi moral yemeği
 
Benzine büyük zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Turizm Fakültesinde akademik yıl coşkusu
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi 2021-2022 Eğitim –Öğretim Yılı ...
''Türkiye güçlü bir şekilde dönecek''
Küresel kruvaziyer turizminin en büyük buluşması olan ABD Miami'deki Seatrade ...
Yunanistan turistik gemi seferlerini başlatıyor
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Yunanistan makamlarının daha önce ...
 
2022'de Limanlarda daha fazla yolcu Gemisi göreceğiz''
İMEAK Deniz Ticaret Odası, dünyanın en önemli kruvaziyer sektörü buluşması ...
Yunanistan, 17 ay sonra Türkiye'yle sınırları açıyor
Aşı sertifikası olan ya da PCR negatif test gösteren Türk vatandaşları Yunanistan'a girebilecek.
Urla’nın tarihi bu otelde hayat buldu
Adını Urla’ya isminin verildiği tarihten alan Urla 1867 Otel kısa zamanda ...
 
Boyalık Beach Otel’in 8. yıl gururu
Çeşme’nin en önemli turizm tesislerinden biri olarak Türk turizmine hizmet ...
Jandarma Atlı Birlikleri Çeşme’de!
Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden olan Çeşme sahillerinde, jandarma ...
“Travel Turkey dünyada ses getirmeli”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul ziyaretinde TÜRSAB ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri