Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
29 Temmuz 2021 Perşembe - 13:02

Ekinc,i güven tazeledi

Çeşme Kadın Dayanışma Derneği ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Tek liste olarak gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Nermin Ekinci, ikinci kez başkanlığa seçildi.

Ekinc,i güven tazeledi

Birlik ve beraberlik içinde demokrasinin en güzel örneğini veren dernek üyeleri oylarını kullandıktan sonra dilek ve temennilerini paylaştılar. Nermin Ekinci ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ettiler.Genel kurul sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Nermin Ekinci, “Değerli ÇEKADDER ÜyeleriGenel Kurulumuzu bütün arkadaşlarımla beraber başarıyla tamamlamanın gururunu yaşamaktayım.  Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Bana ve arkadaşlarıma  gösterdiğiniz bu güvene layık olacağımızdan  hiç şüpheniz olmasın. Ben ve arkadaşlarım emin olunuz ki bunun bilincindeyiz” dedi.

Ekinci, ‘Yönetimde veya yönetimde olmayan’ diye bir ayrım olmadığına vurgu yaparak, “Hepimizin ayrı ayrı görevleri vardır.  Bugün  Birinci Olağan Genel Kurulumuzun ilk toplantısını birlik, beraberlik, sevgi ve barış ortamında gerçekleştirebilmemiz de bunun en güzel göstergesi olmuştur.

Öncelikle tüm kadınlara, çocuklara, sokak canlarına ve doğamıza  karşı sorumluluğumuz bulunmaktadır. Kurulduğumuzdan bu yana 7 ay gibi kısa bir sürede Çeşme' de  yaşayan 100 ailemize de desteklerimiz devam edecektir. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.

FAALİYET RAPORU :

Bundan üç yıl önce kırk kişilik bir kadın grubunun sosyalleşmek ve beraber olabilmek amacıyla gerçekleştirdiği kadın platformumuz zaman içinde,  kadınların örgütlü bir dayanışma ile neler yapabileceğini fark etti. Bu örgütlü dayanışma hareketi aynı zamanda Çeşme’ de ilk kadın Dayanışma Derneği’ ni  oluşturmuştur.

Böylece Çeşme Kadın Dayanışma Derneği  (ÇEKADDER ), Dernekler Yönetmeliğine uygun olarak 11.11.2020 tarihinde tüzel kişiliğine kavuşmuştur.

Din, dil, ırk, cinsiyet ve siyasi ayrım gözetmeksizin herkese eşit mesafede olması,  derneğimizin en temel ilkelerinden biridir.

Derneğimizin temel amacı,  kadınlarımızı çağın gereklerine uygun olarak  hem kendine yeten hem de topluma katkı koyan, üreten mutlu bireyler olmasını sağlamaktır.

Okuma- Yazma Seferberliği çerçevesinde Çeşme İlçesi Ovacık Mahallesi pilot bölge seçilerek kadınlara okuma yazma kursları  başlattık.

Bu dünyanın bütün canlılara yeteceğini savunan Kadın Dayanışma Derneği , haklarından vazgeçmemek adına  mücadelelerini sürdürmeye de kararlılar.

Sadece Kadına Şiddete Değil , Şiddetin her türüne karşı olduklarını belirten ÇEKADDER , faaliyetlerinde bunu önemseyen çalışmalar yapmaktadır.

ÇEŞME KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ OLARAK BUGÜNE KADAR  NELER YAPıldı ?  

Çalışmalara başladığımız  sırada bütün dünyayı saran Covid-19 ‘ la mücadele bizim için vazgeçiş değil aksine itici güç oldu. Çünkü şunu biliyorduk;  şimdi bizlere daha çok ihtiyaç vardı. Evden çıkamayan yaşlı insanlar, çocuklar, hastanede  çalışan sağlık personeli, neredeyse hepimizin yükünü çeken kargo personeli, yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak canlarına gücümüz  yettiğince dokunmaya çalıştık.

İşsiz kalan ailelere erzak, hijyen paketi, bebek bezi, süt, yakıt, sobası yoksa soba, ödeyemediği fatura, eşya temini , online eğitimle   okumaya çalışan öğrencilerimize tablet ve yine ihtiyacı olan çocuklarımıza  burs desteğinde bulunduk.

Tam bu felaketten kurtulacağız umuduyla mücadelemizi sürdürürken İzmir’ de yaşanılan deprem felaketi sanki bizi sınamaya devam ediyordu. Düzenlediğimiz  kampanyaya gelen yardımları  ( yurt içi ve yurt dışı ) depremzedelere ulaştırmanın  buruk hüznünü de yaşadık.

Milli ve dini bayramlarımızda, önemli ve özel günlerde,  çevre ve  doğa olaylarına destek olmamız gereken her türlü çalışmada Çeşme Kadın Dayanışma yerini almaktadır. Kadın Dayanışma Derneği olarak bu yıl  ilk kurban bayramını  kutladık, kimi üyelerimiz bir ailelere erzak yardımında bulunurken,  kimi üyelerimiz bebeklerimizi bayram giysileriyle donattı.

Bizde , Dernekçe Alaçatı' lı Mehmet Sütçü ' nün çiftliğinde girdigimiz kurban hissesi ve  ona ilaveten bağışseverlerin  paylarını da Çeşme ' deki ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. 

 YAPACAKLARIMIZ :

- Kadınlarımızı güçlü kılacak, hem  kendine yetebilen hem de  çevresine  duyarlı özgüvenli ve mutlu bireyler olmasını sağlamak için güçleri yettiğince yol gösterici olmak ,

- Mağdur kadınların yollarına çıkabilecekleri sorunları çözmede  yardımcı olmak hatta  şiddete uğrayan  kadınları  projelerinde yer alan  Yaşam Evi’ ni gerçekleştirerek burada korunmalarını ve yaşamalarını sağlamak;

- Herşeyden önemlisi ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için yönlendirici  ve  yardımcı olabilmek ;

- Kız çocuklarının okumaları için destek ve teşvik edici çalışmalar yapmak ;

- Doğamıza, çevremize  ve üzerinde yer alan her türlü canlıya saygılı  ve duyarlı olunmasını  ve de bunun için elinden geleni yapmaktır.

Etiketler:
 
Çeşme'de kampa giriyorlar
 
Eyyam-ı bahur" sıcakları başlıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı'daki Silahlı saldırıya 12 gözaltı
Çeşme Alaçatı’da bir gece kulübünde meydana gelen ve müşterilerden Baran ...
Alaçatı’da işletmeye silahlı saldırı: 1 Ölü
Alaçatı’da bir gece kulübüne alınmadığı iddia edilen kişi işyerine rastgele ...
Alaçatı’da Kanalizasyon patladı, tatilciler isyan etti
Alaçatı Port yolunda bulunan kanalizasyon patlayınca cadde pis su doldu. ...
 
ÇEKADER’den Bayram yardımı
Çeşme Kadın Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı nedeniyle ihtiyacı olan ...
Çeşme’de adım atacak yer kalmadı!
Bayram tatilinin başlaması ile birlikte Çeşme’ye akın eden tatilciler, nüfus patlamasına neden oldu.
Çeşme’de Demokrasi ve Milli Birlik Günü
FETÖ/PYD terör örgütünün darbe kalkışmasının ardından ilan edilen Demokrasi ...
 
Çeşme’de Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği
FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün darbe kalkışmasına karşı Demokrasi ve Milli ...
“KABUL ETMİYORUZ”
Çeşme Kadın Dayanışma Derneği bir açıklama yaparak İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline tepki gösterdi.
En iyi Narkotik Polisi: Anne
Çeşme’de 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri