Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SPOR
17 Temmuz 2018 Salı - 07:21

Ege'nin iki yakasını yelkenliler birleştirecek

Rüzgar açısından dünyada yelken ve yat yarışı yapılabilecek en iyi parkurlardan biri olan Çeşme’de Arkas Aegean Link Regata’nın ikincisi 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilerek, Ege'nin iki yakası yelkenlilerle birleşecek.

Ege nin iki yakasını yelkenliler birleştirecek

Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi ve Çeşme’de bu sporun daha aktif hale gelmesi için geçen yıl ilk kez düzenlenen Arkas Aegean Link Regata'nın bu yıl, yeni destekçileriyle daha da büyük, daha da coşkulu geçmesi bekleniyor. 

Çeşme Belediyesi'nin desteğiyle,  Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve Çeşme Marina'nın  geçen yıl çıktığı yolda bu yıl uluslararası yeni sponsor ve destekçilerle Çeşme-Sakız hattı yine şenlik havasına bürünecek.

Arkas Aegean Link Regata hakkındaki basın bilgilendirme toplantısı Çeşme'de gerçekleştirildi. Basın bilgilendirme toplantısına,  Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, Ege Açık Deniz Yat Kulübü Çeşme Marina Başkanı Akif Sezer, TYF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hakan Kütük ve sponsorlar katıldılar.  

"Çeşme'nin marka değerini arttırıyor"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, basın bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Çeşme olarak şanslı bir coğrafyada bulunduklarını vurgulayarak, "Üç tarafı denizle kaplı, yelken için en iyi rüzgara sahip bir bölgedeyiz. Bu organizasyon, Çeşme için önemli bir organizasyon. Çeşme, kendi marka değeri içerisinde, Ege'nin iki yakasını birleştirecek böyle yelken yarışlarının yapılması, Çeşme'nin marka değerini arttırıyor. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek yarışların geçen yıla göre daha iyi olacağından eminim. Umarım bu yarışlar yıllarca sürer" diye konuştu. 

“Çeşme’nin marka etkinliklerle desteklenmesi gerekir"

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, “Yelken sporunu sevdirmek ve bu coğrafyada daha çok yapılmasını teşvik etmek istiyoruz. Yelken takımımız, yelken okullarımız, yarış organizasyonlarımız bunların hepsi bir zincirin halkaları. Arkas Sailing Team profesyonel bir takım, altyapıdan gençlerimiz yetişiyor ve bu sporcuların kendini geliştirip yabancı yarışçılarla buluşacakları zemini de oluşturuyoruz“ diyerek çıkış noktalarını anlatırken “Çeşme’nin marka etkinliklerle desteklenmesi lazım. Doğru zamanda doğru yerde yapılan projeler karşılığını buluyor. Her yıl artan yerli ve yabancı yelkencilerin katılımıyla sürdürülebilir ve geleneksel bir yarış haline gelmesini hede?ediğimiz Arkas Aegean Link Regata’ya bu yıl uluslararası üç değerli marka daha destek veriyor“ diyerek teşekkür etti. 

"Uluslararası marka olma yolunda kuvvetli adımlarla ilerliyor"

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak da yaptığı konuşmada, amatör sporlara ilginin giderek azaldığını belirterek, "Seyircisinin az olduğu bu sporu, medyada ne kadar çok duyurabilirsek, o kadar çok yelkenci kazanabileceğimizi düşünüyorum. O nedenle katkılarınız bizim için çok önemli. Bu yıl ikincisi yapılacak Arkas Aegean Link Regatta, bence, uluslararası marka olma yolunda kuvvetli adımlarla ilerliyor. Bütün sponsorlarıyla, sevgiyle, aşkla yapılan bir iş olduğu ve mükemmel bir uyum olduğu için destekçileri ve yarışçıları her geçen yıl giderek artacak. Umuyorum ki, yurt dışında marka haline gelmiş yarışlar gibi, bu yarış da uluslararası marka haline gelecektir" diye konuştu. 

"Turizme de katkı sağlayacak"

İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de kısa bir konuşma yaparak, "Deniz turizminin en önemli kriterlerinden bir tanesi, deniz sporları ve aynı zamanda marinalardır. Bu yapılan organizasyonla, Türkiye'nin gelir dengesi için çok önemli olan turizme de katkıda bulunulmuş oluyor. Amatör su sporlarına da katkı sağlanmış oluyor. Bugün atılan her adım, gelecek için çok önemli" dedi. 

TYF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hakan Kütük de, rüzgar durumuna göre belirlenen alternatif rotalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Gündüz mücadele, gece eğlence 

Arkas Aegean Link Regata’da deniz tutkunları, yarışların ve Sakız turunun yanı sıra her gün Çeşme’de farklı bir mekanda yapılacak  özel partilerle de keyi?erine keyif katacak, yarışın denizde, eğlencenin sahilde olduğunu gösterecekler. Yarışın son günü ise yarışçıları görkemli bir parti bekliyor. Çeşme’nin en güzel mekanlarından birinde, en güzide işletmelerden Before Sunset’te gerçekleştirilecek kapanış partisinde, ödül töreni heyecanının yanı sıra katılımcılar usta müzisyen Ayhan Sicimoğlu’nun notalarıyla gecelerini unutulmaz kılacak. Yarış, Ilıca Körfezi’nden, Çeşme Merkezi’nden, Ovacık’taki plajlardan ve Sakız Adası’ndan izlenebilecek. 

Kupa Kupa yeni sahibi bekliyor  

Arkas Aegean Link Regata’yı kazanan teknenin 1 yıl boyunca elinde bulundurduğu Overall Kupa, bir yıl sonraki yarışta yeni şampiyona veriliyor.  Yarışı 5 yıl üst üste kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi oluyor. Kupa geçen yılın birincisi Anything Dere Construction ekibinin müzesinde bir yıl kaldıktan sonra basın toplantısının sonunda düzenlenen törenle yarış komitesine teslim edildi. Geçen yıl Arkas’ın İzmir üniversiteleri arasında düzenlediği çalıştay sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Aksesuar Tasarımı Öğrencisi Yeliz Aydın tarafından tasarlanan Overall Kupa, zorlu mücadeleden geçen yelkenlilerin, akıntıyı ve rüzgarı yakalayarak rakiplerini geçip zafere yükselmesini temsil ediyor. Yelkenlileri izleyen insanların gözünden denizin, yelkenin, rüzgarın ahengini yansıtan ve aynı yelkenlinin zarif estetiğini gösteren kupa yeni sahibini bekliyor. 

 

 

 
PRP destekli saç ekiminden sonra saçın büyüme süreci
 
Teknik Direktör Hakan Kara ile yola devam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ralli, hem görsel şölen hem de sıkıntı yaşattı
Türkiye Ralli Şampiyonası'nın üçüncü ayağı olan NG Kütahya Seramik 28. ...
Avrupa Şampiyonluğu için kulaç atacak
Folkart’ın desteklediği özel sporcu 18 yaşındaki Şevval Tekin, 14-22 Temmuz ...
Çeşme Belediyespor transferlerle güçleniyor
İzmir Süper Amatör Lig ekiplerinden Çeşme Belediyespor, transferlerine Deniz Öz’ü de ekledi
 
İzmir'de futbol heyecanı başlıyor
2018-2019 futbol sezonunun heyecanı İzmir'de, Folkart'ın sponsorluğunda ...
Hopa'dan stoper transfer edildi
Çeşme Belediyespor, Artvin Hopaspor'da stoper olarak oynayan Abdulsamet Öz'ü kadrosuna dahil etti.
Fikstür çekildi! İşte ilk hafta ve derbi maçlar
Spor Toto Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyadis sezonu fikstür çekimi gerçekleşti.
 
Ralli Coşkusu Çeşme'den başlayacak
2018 Türkiye Ralli Şampiyonası 3.ayağı olan NG Kütahya Seramik 28. Ege ...
Taraftarı sevindiren transfer
İki sezon önce Çeşme Belediyespor'da top koşturan ve takımda başarılı ...
Çeşme Belediyespor transferlerle güçleniyor
İzmir Süper Amatör Lig ekiplerinden Çeşme Belediyespor, dış transferde ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri