Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>EKONOMİ
22 Kasım 2018 Perşembe - 13:52

“Ege Ekonomik Forum” başladı

NTV & Özgencil Grup işbirliği ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV)’in bölge ortaklığıyla bu yıl SwisOtel Büyük Efes’te ikincisi gerçekleştirilen Ege Ekonomik Forum Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla başladı.

“Ege Ekonomik Forum” başladı

Ege Ekonomik Forum’da global gündeme ek olarak “Yüksek Teknoloji”, “Sürdürülebilir Tarım ve Tarım 4.0” temalarının ele alınacağı organizasyon yarın sona erecek. Foruma TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci ile birlikte milletvekilleri, oda ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Dünyanın ayarı bozuldu

Forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren TBMM Başkanı Binali Yıldırımözellikle ABD'de yapılan seçimlerden sonra dünyanın ayarı bozulduğunu söyledi. Bilhassa korumacılık ve günübirlik alınan keyfi kararların küresel iş dengesini çoktan beri bozduğunu anımsatan Yıldırım, “Dünyada her gün yeni krizlerin ve yeni öngörülemez bir sürecin başlamasını da hızlandırmaya başladı. ABD'nin bölgemize yönelik, doğu komşumuza İran'a yönelik yaptırım kararı, Rusya'ya ve bu bölgeye ekonomiyi, döviz kurunu, doları kullanarak uyguladığı doğrudan ve dolaylı baskılar ve yaptırımlar bölgesel gelişmeleri olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.

Değişimi ıskalarsak hayal kırıklığı yaşarız

Türkiye'nin 16 yıllık bir başarı öyküsü olduğuna dikkat çeken Yıldırım, ulaştırmada, sağlıkta gelişmiş ülkelerin ötesinde hizmet sunduklarını kaydetti. Ege Bölgesi’nin her zaman Türkiye'nin üreten bölgesi olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: “İşte önümüzdeki sene sonu İstanbul-İzmir otoyolunu açıyoruz. Pahalı oldu geçiş şöyle böyle dediler. En pahalı hizmet olmayan hizmettir. Zaman bugün paranın önünde geçmiştir. Çevre yolunu hızlandırdık ve tamamladık. Sabuncubeli Tüneli yapıldı. Çandarlı'ya otoyol yapıyoruz. Belki de çoğu İzmirli'nin haberi yok. Konak Tüneli'ni yaparken sorun anlatsınlar neler çektiğimi. Biz inatla hizmet etmeye devam edeceğiz. En büyük kaynak insan kaynağı. O da bizde var. Kaynağı dışarıda aramamıza gerek yok. Gençleri hazırlayacağız. İzmir'de üniversiteler bunun için var. Uzmanların tahminlerine göre önümüzdeki dönemde bugün var olan mesleklerin çoğu gidecek. Onun için artık birbirimizi yoran yıpratan konulara değil ülkemizi ileri taşıyacak konulara vakit ayırmamız lazım. Değişimi ıskalarsak sonunda hayal kırıklığı yaşarız.” 

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise küresel ekonomideki gelişmeler ışığında ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forum'un çok önemli olduğunu belirterek, "Ege Ekonomik Forum'un bölge ekonomisine yeni açılımlar getireceğine inanıyoruz" dedi.

 "Biz bu işten galip çıkmalıyız"

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam da Ege Bölgesi şehirlerinin dayanışma içinde güçlü bir bölgesel kalkınmayı harekete geçirmek için lobi yaptığını ve birlikte hareket ettiğini söyledi. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Susam, "Biz bu işten galip çıkmalıyız. Bir ve beraber olarak, ülkemizi çağdaş uygarlığın üzerine çıkarmak için katma değerli üretim yapmalıyız" dedi.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ise  dünyadaki gelişmeleri değerlendirerek Türkiye'nin farklı bölgelerinde neler yapabileceği hakkında çalışmalar yaptıklarını, küresel rekabetin artığı ortamda bölgelerin gücünü artırmanın önemli olduğunu söyledi.

 “Değişen Küresel Ekonomik Sistemde Nasıl Doğru Konumlanabiliriz?” isimli oturumla başlayanEge Ekonomik Forum, “Yeni Denge Arayışında Ege’nin Rolü”, “Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0”, “Yarının Dünyasında Ege Kentleri ve Yaşam Alanları”, “Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları”, “Tarım 4.0: Tarımın Geleceğinden Toplumların Geleceğine”, “Sürdürülebilir Hayvancılık ve Ege Bölgesi için Fırsatlar”, “Ege’nin Başarılı Kadınları” ve son olarak “Ege Bölgesi Spor Ekonomisi” oturumları ile sürecek. 

 
2019'da Yunan turist sayısında artış bekleniyor
 
"Ağız sağlığı vücut sağlığını da etkiler"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 100 vergi rekortmeninden 2'si Çeşme'den
2017 yılı gelir vergisi beyannamelerine göre, İzmir'de en fazla gelir ...
"Birbirimize ihtiyacımız var!"
İzmir Ticaret Borsası (İTB) ekim ayı 2018 meclis toplantısı Yunanistan'ın ...
Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 23,5'e yükseldi
Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyon tahminlerini ...
 
İlk Yurtdışı ziyareti Komşu Yunanistan'a
İzmir Ticaret Odası yönetimi, İzmir’in uluslararası bağlantılarını güçlendirmek ...
Yatırım Mega Folkart Vega
Adını Lir takım yıldızındaki en parlak yıldızdan alan Folkart Vega, Alsancak ...
İstihdamda teşvik bilgilendirme toplantısı yapılacak
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İŞKUR Konak Hizmet Merkezi Müdürlüğü ...
 
Merhaba Dünya!
İzmir Enternasyonal Fuarı 87. kez dünyaya kapılarını “Eylül’de gel” sloganıyla açtı
İzmir-Sharjah Direk Uçuşları
Air Arabia Havayolu Şirketi, İzmir Ticaret Odası’nın Çok Amaçlı Salonu'nda ...
İZTO’dan fuarcılığa can suyu
Sahip olduğu 80 bin üyesinin, çağın ihtiyaçlarını takip ederek aktif ve ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri