Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
10 Kasım 2018 Cumartesi - 15:24

Duygulandıran anma töreni

Çeşme'deki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. ölüm yıldönümü anma töreninde, vatandaşlar da protokol de duygu dolu anlar yaşadı.

Duygulandıran anma töreni

Resmi anma töreni, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Meydan'daki törene, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Astsubay Başçavuş Engin Keçeci, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, İlçe Baro Temsilcisi Gül Sarıgül, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma törenine bu yıl yüksek katılım olması dikkatleri çekti. 

Saygı duruşunda vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı

Resmi Anma Töreni, Çeşme Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından da, saat 09.05'te, çalan sirenlerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında duygulanan vatandaşların gözyaşlarını tutamaması dikkatleri çekti. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okunurken, gönderdeki bayraklar yarıya indirilerek, anma töreninin ilk bölümü sona erdi.

 "Aziz hatırası sonsuza dek yaşayacaktır"

Anma töreninin ikinci bölümü, Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Atatürk Fotoğrafları Sergisi'nin de açıldığı, Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Ağı gerçekleştirdi. Şube Müdürü Ağı konuşmasına, Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı'ndan bir bölüm okuyarak başladı. Konuşmasında, Kurtuluş Savaşı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında çeşitli yazarların anektodlarına yer veren Suat Ağı, "Gazi'nin dehası için, birçok örnek verilebilir. Devlet adamlığı, siyasetçiliği, eğitimciliği, iktisatçılığı da olağanüstü özellikler taşır. O, liderlik vasfı, sabrı ve stratejistliğiyle, milletine önderlik etmiş, Türk Milleti'nin bin yıllardır içinde taşıdığı tüm hasretleri ve cevherleri yeniden ortaya çıkarmıştır. Türk Milleti de Ata'sına bağlılığını ve sadakatini her fırsatta kanıtlamıştır. Yaşamı boyunca O'na güvenmiş ve genç Cumhuriyet'in her inkılabını, O'nun önderliğinde hayata geçirmiştir. Milletimiz, Atatürk'ün önderliğinde kurduğu Cumhuriyet'i, her türlü tehlikeye karşı savunmayı, en kutsal görev addetmiştir. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal'in aziz hatırasının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağına inancım tamdır" diyerek konuşmasını tamamladı.

 Konuşmanın ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çeşitli görüntülerinin yer aldığı "Miras" adlı kısa film gösterildi. Anma programı, Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Can Karaköse'nin okuduğu "Bir tutkudur Mustafa Kemal" adlı şiirle devam etti. 

"Çeşme'den Ata'ya Mektup" yazdılar

Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği "Hayalimdeki Atatürk"konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi'nin tüm vatandaşlara açık olarak düzenlediği "Çeşme'den Ata'ya Mektup" adlı yarışmasında kazananlara ödülleri verildi. ADD Çeşme Şubesi tarafından ilk kez düzenlenen yarışmada, Lise kategorisinde Yasemin Kumbasar, Ortaokul kategorisinde Ece Türkoğlu ve yetişkinler kategorisinde ise Nurettin Sel ve Nevzin Vekiloğlu ödül kazandılar. 

Protokol üyeleri gözyaşlarını tutmakta zorlandılar

Anma programı, Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan söz korosu, "Atatürk Neredesin?" adlı gösteriyi, Çeşme Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Osman Uysal'ın bağlaması ve Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Leyla Ildır'ın sesi eşliğinde sundular. Atatürk ile ilgili çeşitli slaytların da gösterildiği sunum sırasında, protokol üyeleri duygu dolu anlar yaşadılar. Protokol üyelerinin gözyaşlarını tutmakta zorlandıkları dikkatten kaçmadı.

 Söz korosunun duygulandıran sunumunun ardından anma programı sona erdi. Protokol üyeleri, anma programının sona ermesinin ardından, programı hazırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerini, okul yöneticilerini, öğretmenleri ve öğrencileri kutladılar. 

 

 
İzmir'de zamanın durduğu an
 
İzmirliler tek yürek oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"80 yıldır her doğanla yeniden doğuyor"
Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi ve ÇEŞKA Başkanı Berna Güler, "Bir ulusu ...
ADD Çeşme’den 10 Kasım mesajı!
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şube Başkanı Veysel Ayhan, 10 Kasım nedeniyle ...
Önal, "Ulu Önder'i saygıyla anıyoruz"
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ...
 
Dalgıç'tan 10 Kasım mesajı!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. Yıl dönümünde ...
Barajdaki su seviyesi yüzde 10'un altına düştü
Yağmur sularıyla beslenen Kutlu Aktaş Barajı'nın su seviyesi, yağmur ...
Çeşmeli öğrenciler 1500 sebze fidanı dikti
Çeşme Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Growponics ...
 
Kent Konseyi'nin bağışladığı kitaplar Ağrı'ya gönderilecek
Çeşme'deki üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesine destek ...
10 Kasım Anma Programı açıklandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yılı nedeniyle hazırlanan anma programı belli oldu.
Sayıştay, kreşi ve 8 Mart'ta kadın çalışanlara izni uygun bulmadı
Belediye ile Tüm-Bel Sen arasında imzalan sözleşmedeki ‘Sosyal Haklar’ ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri