Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SAĞLIK
8 Haziran 2021 Salı - 11:43

Dünya Pandemi Konferansı İzmir'de yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 22- 24 Haziran tarihleri arasında Türkiye ve dünya genelinden konunun uzmanlarının katılacağı bir pandemi konferansı düzenliyor.

Dünya Pandemi Konferansı İzmir de yapılacak.

Dünya çapında yaşanan sürecin her yönüyle irdelenip gelecekte karşılaşılabilecek olası salgınlara karşı alınması gereken tedbirlerin ortaya konacağı konferans, pandemi alanında dünyanın ilk konferansı olma özelliğini taşıyor.



İzmir pandeminin etkilerini azaltmak için örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde büyük bir buluşmaya hazırlanıyor. Dünyayı sarsan pandeminin etkileri ve olası salgınlara karşı alınacak önlemler İzmir’de düzenlenecek “Dünya Pandemi Konferansı”nda masaya yatırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliği ile düzenleyeceği konferans 22 – 24 Haziran tarihleri arasında çevirim içi olarak yapılacak. Konferansın videoları İZFAŞ’ın “Digital İzmir Fair” alt yapısıyla İzmirtube üzerinden yayınlanacak.

Soyer: “Pandemiden çıkaracağımız dersler çok önemli”
İzmir’de pandemi koşullarına göre çok hızlı bir kurumsal yenilemeyle Türkiye’de örneği olmayan “Kriz Belediyeciliği” uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemide ürettiğimiz çözümlerle sadece Türkiye’ye değil dünyaya da ilham verdik. Gelecek yıllarda da benzeri pandemilerle karşılaşabilme ihtimalinden hareketle küresel, ulusal ve yerel ölçekte bu pandemiden çıkaracağımız dersler çok önemli. Tam da bu nedenle birlikte çalışmaya, işbirliği yapmaya, aklın ve bilimin ışığında ortak hareket etmeye ihtiyacımız var. Sağlık konusunu vizyonunun merkezine oturtan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı üyesi olan kentimizde ‘Dünya Pandemi Konferansı’na ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Afetlere, salgınlara karşı kentimizi dirençli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu konferansın çıktılarının gelecekte yaşayabileceğimiz olası salgınlara karşı alınacak tedbirlerin ortaya konmasında bir yol haritası olacağına inanıyorum” dedi.



Üç gün boyunca sürecek
Dünya çapında düzenlenen ilk pandemi konferansında konunun uzmanları ilk gün “Pandemiyle Küresel Mücadele”, “Pandemide Yerel Yönetimler”, ikinci gün “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri”, “Pandemide Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” “Pandeminin Ekonomiye Yansıması”, üçüncü gün ise “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi” ve “Pandemi Sonrası Yeni Normal” konularını masaya yatıracak. Konferansın sonunda sonuç ve yol haritası bildirgesi paylaşılacak.

Dünyaca ünlü isimler buluşacak
Dünya Pandemi Konferansı, önemli konuşmacılara ev sahipliği yapacak. “Pandemiyle Küresel Mücadele” oturumunda Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nden Prof. Eskild Petersen, Prof. Dr. Önder Ergönül, Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu’ndan Prof. Walter Riccardi, Prof. Bettina Borisch, Sinovac’tan Helen Yang, “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri” oturumunda Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nebi Sümer, Dr. Yankı Yazgan, “Pandemide Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” oturumunda Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi’nden Numan Özcan, KPMG Türkiye’den İ. Halil Bağdınlı, Serkan Ercin, KPMG LLP’den Robert Bolton, “Pandeminin Ekonomiye Yansıması” oturumunda Dünya Bankası’ndan Mukesh Chawla, Globesight’tan Taufiq Rahim, Cambridge Üniversitesi’nden Oğuzhan Karakuş, “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi” oturumunda TÜRSAB’tan Firuz B. Bağlıkaya, Sunexpress'ten İletişim ve Halkla İlişkiler Kıdemli Müdürü Serdar Alyamaç, “Pandemi Sonrası Yeni Normal” oturumunda, Prof. Dr. Özcan Sarıtaş, Manchester Üniversitesi’nden Prof. Ian Douglas Miles ve Joe Ravetz gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. “Pandemide Yerel Yönetimler” oturumunda ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşacak.

Etiketler:
 
Aile hekimleri de BioNTech aşısı yapacak
 
İzmir Kent Konseyi 11 yaşında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile hekimleri de BioNTech aşısı yapacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biontech aşısı için artık kamu ve özel ...
BionTech Aşısı Çeşme’de
Koronavirüs pandemisi sürecinde Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nde ...
Beko: Sağlık Yönetimi mezunları atama bekliyor
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ...
 
Kademeli normalleşme tedbirleri açıklandı
Kabine toplantısından kafe ve restoranların saat 20.00’ye kadar açık kalması ...
Tam kapanmada kimler muaf olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanan tam kapanma döneminde, ...
3 hafta tam kapanma!
Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı ...
 
Sağlık Gaspı
Bin 500 TL’lik ilaçlı raporu, hiç gitmediği bir ilde işlem gördü, Gerekli ...
Kısmi Kapanma dönemi başlıyor!
Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
4 haftalık tam kapanma şart
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu “kontrollü normalleşme”nin ardından ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri