Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
4 Haziran 2017 Pazar - 19:42

Dünya Çevre Günü için Germiyan'da toplandılar

Yarımada çevrecileri, Dünya Çevre Günü nedeniyle Germiyan Köy Kahvesi'nde bir toplantı düzenleyerek yarımadanın çevre sorunlarını görüştüler.

Dünya Çevre Günü için Germiyan da toplandılar

Toplantıya, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi, çevreci avukat Şehrazat Mercan, çevreci avukat Senih Özay, Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Yasemin Başak Kumaş ve dernek genel sekreteri Gündüz Kapancıoğlu, Ege Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Germiyan Slow Food Sözcüsü Engin Önen, Urla Kent Konseyi temsilcileri, Çeşme Kültür Platformu temsilcileri, işadamı Mehmet Refik Soyer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Direncimiz bir nefsi müdafaa"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Engin Önen, dünyada kalkınmanın medeni şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Kalkınma olsun, ama insanı tehdit etmesin. Kalkınma olsun, meralar ortadan kalkmasın. Sanayileşme olsun, SİT alanları yok olmasın. Dolayısıyla bizler, yaşam alanlarımızı savunmaya çalışıyoruz. Kimsenin ekmeğinde, kazancında gözümüz yok. Ne hukuk tanıyorlar, ne ahlak dinliyorlar, ne kural dinliyorlar. Sürekli olarak bölgemizi yağmalıyorlar. Bütün bunlara seyirci kalamayız. Bazıları diyorlar ki, dava açanlar, özel mülklerine dokunulduğu için açıyorlar. Evet, özel mülk de önemlidir. Kimimiz özel mülkünü kaybediyor, kimimiz meralarını kaybediyor, kimimiz denizimizi kaybediyoruz. Kimimiz de taş ocakları yüzünden toz içinde yaşamak zorunda kalıyor. Bütün bunlara direncimiz bir nefsi müdafaa. Bu bir kişisel sorun değil. Yaşadığımız bölgenin kendine özgü değerleri var. Bizler değerleri sadece etiket fiyatı üzerinden görmüyoruz. Etiketi olmayan değerleri de çok önemsiyoruz diye konuştu.

"Kendi gücümüzün farkına varmalıyız"

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve çevreci avukat olarak tanınan Şehrazat Mercan da yaptığı konuşmada, kendisinin ne kadar çevre davaları açsa da arkasında halk yoksa dava kazanılsa bile kararların uygulanmadığı bir yönetim olduğunu vurgulayarak, "Bu hükümet kimseyi dinlemiyor, bu bakan şunu yapıyor, taş ocağı açanın şurada adamı var, bunu yapıyor, şunu yapıyor demeyeceğiz. Kendi gücümüzün farkına varmalıyız. Önce kendimize güvenmeliyiz. Siz olursanız, biz hukukçular da rahat bir şekilde işimizi yaparız. Ben onun için Dünya Çevre Günü'nü önemsiyorum. Gelin kalabalık olalım, güçlü olalım" diyerek çağrıda bulundu. 

"Dernek kurmanızı tavsiye ediyorum"

Açtığı çevre davalarıyla adından söz ettiren Avukat Senih Özay, yaptığı konuşmada, bu tür toplantılara, bölgenin yerli insanları yerine dışarıdan çevreciler gelince bir şeyin kurtarıldığının sanıldığını ifade ederek, "Önemli olan bu yörenin insanları. Bu yörenin insanlarının yaşam alanlarına sahip çıkmasıyla mücadele kazanılır. Bu bölgede yaşayan insanların gözlerinde o pırıltı var mı diye bakmaya geldim. Yoksa niyetim sizlere ders vermek değil. Yaşam alanlarına sahip çıkmak için en az yedi kişi bir araya gelip dernekler kurmanızı tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Kanunsuzluk yarımadamıza çökmüş vaziyette"

Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Gündüz Kapancıoğlu da toplantıda bir konuşma yaparak, teşkilatlı toplum olmanın gereğine işaret ederek, "Önemli olan birkaç kişi bir araya gelip teşkilatlanmak. Sonrasını anlatırız. İşin can alıcı noktası teşkilatlanabilmek. Biz Ekinoks Derneği olarak yarımadayı bir bütün kabul ediyoruz. Bizim için coğrafi, stratejik sebepleri var. Karaburun, Urla, Seferihisar ve Çeşme'nin birbirinden kopmaz, müşterek bir kaderi var: coğrafi, ekonomik, doğal nedenler. Bu nedenlerle yarımadayı bir bütün olarak ele alıyoruz. Rant ve kanunsuzluk, top yekün olarak yarımadamıza çökmüş vaziyette. Teşkilatlanma konusunda, Ekinoks Derneği olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıya katılanlar, Germiyan'da toplu fotoğraf çektirdikten sonra, Ildır mahallesine giderek, Ildır Su Ürünleri Kooperatifi yöneticileri ve Ildırlılarla bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda Ildırlı balıkçıların ve Ildırlıların sorunları görüşüldü.  

 

 
Çeşme'de korkutan yangın
 
Dönüşü muhteşem oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de korkutan yangın
Çeşme'de yerleşim yerlerinin hemen yakınında çıkan yangın korku yarattı.
Çeşme'de polis kaçak göçmenlere geçit vermedi
Son günlerde artış gösteren umuda yolculuk girişimlerine bu kez Çeşme polisi engel oldu.
Gücücek Koyu'ndaki ruhsatsız yapılanmaya yıkım kararı
Gücücek Koyu'nda yapılan Beach Clup'ta örülen taş duvar ve demir platformlar ...
 
Çeşme'de denizden ceset çıkarıldı
Sahil Güvenlik ekipleri, Çeşme körfezinden kimliği belirsiz bir ceset çıkardı.
Çeşme'de 3 operasyonda 116 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'de üç ayrı operasyonda 54'ü denizde, 62'si ise denize açılmak üzere ...
Halk Ekmek pide satışına başladı
Çeştur şirketinin işlettiği Halk Ekmek, ramazan pidesi satışına başladı.
 
Otelinde Şehit Ailelerini Ağırlayacak
Çeşme'deki Altınyaz Oteli'nin sahibi Atilla Erdaş, 5 Haziran tarihinde, ...
Antalya'dan İstanbul'a kano ile gidiyorlar
Antalya’dan İstanbul’a kanolarıyla seyahat eden turizmcilerin durağı Çeşme Marina oldu.
Çeşme'de film gibi operasyon
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri, film gibi operasyona imza attılar.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri