Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
8 Temmuz 2017 Cumartesi - 18:43

Duayen Sanayiciyi son yolculuğunda!

Evinde geçirdiği rahatsızlık sonucunda hayatını kaybeden İzmir’in duayen sanayicilerinden biri olan Şinasi Ertan(91), Çeşme’de düzenlenen cenaze töreni sonrası aile kabristanlığında toprağa verildi.

Duayen Sanayiciyi son yolculuğunda!

Çeşme Hacımemiş Camii’nde kılınan ikimdi namazına müteakiben toprağa verilen Ertan’ın cenaze törenine İzmir’iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Cenaze töreninde taziyeleri, Şinasi Ertan’ın eşi Özcan Ertan, kızlar Ayşen Taner, Yasemin Conker ile torunu Zeynep Ertan kabul etti.

Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener, Rona Yırcalı, İlhan Kaya, İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura, İlhan Gürel, Önder Ulukartal, Kemal-Nuri Çolakoğlu, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Yılmaz Temizocak, Nuri Ertan, Tufan Ünal, Şevki Figen, Rebi Akdurak, Hakan Dalokay, Osman Taner, Jüliyet Denizli, Ahmet İdil Yiğitbaşı, Feyhan Yaşar, Timur Gönülşen, İsmail Kuloğlu, Oğuz Tatış, Reşat Akbaykal, Selçuk Borovalı, Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu, Dr. Mehmet Görgün, Avni Ersoy, Samim Sivri, Önder Dağıstan, Fatih Özfatura, Yasemin Koyuncuoğlu, Nail-Deniz Özkardeş, Erdoğan Tözge ve çok sayıda Çeşmeli cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanları'ndan Süleyman Demirel'in yakın arkadaşı olan ve 1977 yerel seçimlerinde Adalet Partisi'nden İhsan Alyanak'a karşı İzmir Belediye Başkanlığı için yarışan Ertan, yine İzmir ile özdeşleşen Türkiye'nin ilk mega AVM'si KİPA'nın kuruluş sürecine önderlik etmişti.

 

1926 yılında İzmir'de doğan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu, Bankacılık ve Muhasebe Bölümü'nden 1948 yılında mezun olan Ertan, iş hayatına zeytinyağı imal eden aile şirketinde başladı. Çeşitli dallarda sporla ilgilenen Ertan, atletizm ve basketbolda milli takıma seçildi. Gülle atmada, Veteranlar 80 Yaş Üzeri Balkan Şampiyonluğu ve 2006 yılı Kapalı Spor Atletizm Yarışları'nda dünya üçüncülüğü unvanına sahip olan Ertan; 1963 yılından itibaren sırasıyla İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TÜSİAD, ESİAD ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı'nda görev aldı. 1986-1988 yılları arasında Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nde Yönetim Kurulu üyesi olan Şinasi Ertan, Türkiye'nin ilk mega AVM'si olan KİPA'nın kuruculuğna önderlik ederek 2007 yılı başına kadar KİPA'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü.

Ekonomi ve spor devi Şinasi Ertan, 85 yaşında Dünya Veteranlar Gülle Atma Şampiyonası'nda 9.23'lük derecesiyle Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.

Şinasi Ertan, ekonomide nereye el attıysa, Batı Anadolu Çimento ve KİPA başta olmak üzere zirveye çıkardı. Sporda da her zaman zirvede kaldı.

 Ertan, 87 yaşında hala şampiyonlukları kovalıyordu. 1950 yılında kurdukları Rıdvan Ertan ve Evlatları Zeytinyağı ve Tarım Ticareti firmasıyla ticarete adım atttı.
Şinasi Ertan, ilk kez 1963 yılında Ticaret Odası Meslek Komitesi Üyesi oldu. 1966'da Yusuf Tanık başkanlığındaki yönetime girdi, 1967'de Cenap Egeli döneminde başkanvekiliyken Egeli'nin çekilmesiyle başkanlığa getirilmişti.

Duayen sanayici Ertan, Ticaret Odası'ndan 1968'de Sanayi Odası'na transfer olmuş. Uzun yıllar EBSO Meclis Başkanlığı yaptıktan sonra 1970-78 arası Odalar Birliği Konsey Başkanlığını, TÜSİAD'da Sakıp Sabancı'nın başkanlığında 7 yıl vekilliğini yürütmüş. ESİAD'ın kuruluşunda fikir babalığı yapmış. Çeşitli dernek ve kuruluşlarda, özellikle, Batı Anadolu Çimento Sanayii'ni en sorunlu dönemde zirveye çıkarmış.
KİPA'nın dev hipermarketler arasına girmesinde büyük rol oynamıştı.
Ekonomi ve spora yaptığı katkılardan dolayı Dokuz Eylül Üniversitesi ona fahri doktora unvanı vermişti.
Eşi Özcan Ertan ile 60 yıldır evli olan Şinasi Ertan,  Spor yapmanın hayatta başarının en önemli unsuru olduğunu her zaman vurgulamıştı.

Ertan yaşamı boyunca atletizm ve basketbolda Türk spor tarihine geçen başarılar elde etti. 1947'de Atina'da gülle ve disk atmada milli formayla yarıştı. 1955'te Budapeşte'deki Avrupa Şampiyonası'nda Basketbol Milli Takımı'nda 5 kez oynadı. Altınordu'nun sembol sporcuları arasında yer alan Ertan, bu kulübe öylesine gönül verdi ki, kaleci bulunamadığı maçlarda üç kez kaleye de geçti.
İzmir’in simge isimlerinden biiri olan Ertan, son Dünya Veteranlar Şampiyonasında gülle atmada 8.34 metreyle birinciliği kazandı.
Tam bir Atletizm tutkunu olan duayen sanayici Narlıdere'deki villasının bahçesine gülle atmak için bir pist de yaptırmıştı. Şinasi Ertan bir röportajında, "Allah'ın verdiği ömrü kimse değiştiremez ama insanların spor yaparak 100 yaşına kadar kadar yaşamaları mümkün" demişti. 91 yaşında hayata gözlerini yuman Şinasi Ertan, Çeşme’de aile kabristanlığında toprağa verildi.

 

 
Adalet Yürüyüşünde İzmir farkı!
 
Alaçatı Sörf Şenliği sona erdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Yürüyüşünde İzmir farkı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet ...
Böyle çıkarıldı
Menderes’deki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı’ndan ...
"Atılan işçileri için de adalet istiyoruz"
Genel İş İzmir 1,2 ve 3 Nolu Şubeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait ...
 
Otobanda can pazarı!
İzmir-Çeşme otobanı Karaburun kavşağında meydana gelen kazada, biri ağır ...
Alaçatı Zeytinyağı Buluşması 21 Temmuz’da
Butik zeytinyağı üreticilere ölmez ağaca saygı için Alaçatı’da buluşuyor.
Alaçatı Sörf Şenliği Başlıyor!
Rüzgar sörfü konusunda ünü ülke sınırlarını aşan Alaçatı, 7, 8, 9 Temmuz’da ...
 
Clubbaba sezonu açıyor!
Emin Önal İnşaat'ın eski ile yeniyi harmanlayarak butik ve modern bir ...
Boyalık Beach 4 yaşında
Özkardeş Grubu turizm yatırımlarından biri olan Çeşme’nin 5 yıldızlı tesislerinden ...
Denizcilik Bayramı'nda İzmir limanda buluştu
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. Yıldönümü kapsamında İMEAK ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri