Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
29 Ekim 2019 Salı - 13:49

Cumhuriyet'in 96. yılı Çeşme'de coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çeşme'de düzenlenen resmi törenle, coşkuyla kutlandı. Törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara yaptı.

Cumhuriyet in 96. yılı Çeşme de coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in ilanının 96. yılı nedeniyle düzenlenen resmi tören, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın, makamında kutlamaları kabulüyle başladı. Kabul töreninin ardından, bando eşliğinde, Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Kortej yürüyüşüne, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Ozan Aziz Dilber, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, Ak Parti İlçe Başkanı İlter Etike, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın,  Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Ozan Aziz Dilber ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile birlikte öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlaması ile devam etti.

 "Cumhuriyet,  milletin şahlanışı ve bir destan yazmasının adıdır"

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara tarafından yapıldı. Kaymakam Kara konuşmasında, Cumhuriyet'in ilelebet payidar kalması için, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet'in kurulması ve sonsuza kadar yaşaması için gözlerini kırpmadan canlarını seve seve feda eden şehitleri rahmet ve minnetle anarak, "Cumhuriyet, tarihin hiçbir döneminde esarete konu edilmemiş, özgürlük ve bağımsızlığından asla taviz vermemiş bir asil milletin şahlanışı ve bir destan yazmasının adıdır. Bu topraklarda bin yıldır birlik ve beraberlik içinde yaşayan bu büyük milleti yok etmek isteyen her türlü iç ve dış hain fikir ve temsilcilere karşı, milletin yek vücut olup, eşi görülmemiş ve bir daha yaşanmamış kahramanlık mücadelesinin adıdır. Türk Ulusu'nun kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekun verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, ulusumuzun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur" diye konuştu. 

"Cumhuriyet; bu büyük milletin karakterine en uygun yönetimin adıdır"

Cumhuriyet'in, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşiyle, vatanın her köşesinde milletimizin kanıyla, canıyla elde edilmiş bir zaferin adı olduğunu vurgulayan Kaymakam Kara, "Bizler, tarihin her döneminde özgürlük ve bağımsızlığını koruyan ve asla bundan taviz vermeyen asil bir milletiz. Bu duruşumuz, dosta güven, düşmana korku veren bir kararlılığın adıdır. Cumhuriyet; bu büyük milletin karakterine en uygun yönetimin adıdır. Cumhuriyet'te egemenlik doğrudan millete ait olan ve egemenliğin kaynağı da TBMM olan yönetim şeklidir. İşte bu yüzden bu büyük millet, emsali görülmemiş bir kahramanlıkla, 96 yıl önce, sonsuza kadar payidar olacak olan bu Cumhuriyet'i hep birlikte kurdu. Cumhuriyet'i ve devleti sonsuza kadar yaşatmamız ve gelecek nesillere, daha güçlü, daha kararlı, daha inançlı, daha gelişmiş ve kalkınmış bir devlet ve millet idealiyle bu emaneti devretti. Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan, gurur verici atılımların ve başarıların sağlanması, her türlü zorluk ve engellerin aşılması mücadelesinde bizlere güç veren bir değerdir" şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Cumhuriyet" temalı kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

"Cumhuriyet'i biz böyle kurduk" gösterisi ayakta alkışlandı

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirlerin okunması ve zeybek gösterisinin ardından da, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Cumhuriyet'i biz böyle kurduk" adlı gösteri büyük bir ilgiyle izlendi. Fahrettin Paşa, Kara Fatma, Nene Hatun, Antepli Şahin, Er Abdurrahman, Yarbay Rıfat gibi Kurtuluş Savaşı kahramanlarının canlandırıldığı gösteri, Atatürk ilkelerinin yazılı olduğu pankartlar ve "Cumhuriyet'i biz böyle kurduk" yazılı pankartın açılması ile son buldu. Öğrencilerin gösterisi, protokol üyeleri ve vatandaşlarca ayakta alkışlandı.  Cumhuriyet Bayramı resmi kutlama programı, resmi geçit töreni ile sona erdi. 

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, bu akşam saat 19.30'da, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek vals gösterisi ve saat 20.30'da, 16 Eylül Parkı'ndan başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek fener alayı yürüyüşü ile devam edilecek. 

Etiketler:
 
Sahil Güvenlik Botlarına ziyaretçi akını.
 
Çeşme'yi yasa boğan kaza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 73 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla ...
ADD, "Sonsuza kadar Cumhuriyet" 
ADD Çeşme Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü nedeniyle ...
ÇYDD, "Ant olsun ki; Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacaktır!"
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü nedeniyle ÇYDD Çeşme Şubesi ...
 
96. Yılında aynı heyecanla…
Cumhuriyetin İlan edilişinin 96. Yılında Çeşme Kaymakamlığı tarafından ...
Çeşme Halk Eğitim 400 kurs, 8 bin kursiyer hedefliyor
Çeşme Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bu yıl 400 kurs açarak, 8 bin kursiyere ulaşmayı hedefliyor.
96. Yılında aynı heyecanla…
Cumhuriyetin İlan edilişinin 96. Yılında Çeşme Kaymakamlığı tarafından ...
 
Çeşme’de vatandaş canından bezdi...
Çeşme’nin Ilıca Mahallesi, 5112 Sokak’ta patlayan su borusundan bir haftadır ...
Muhtarlar Günü Çeşme'de törenle kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören ...
Çeşme Belediyesi 2020 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi
Ekim ayı Meclis Toplantısı'nın 2. birleşiminde görüşülen Çeşme Belediyesi ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri