Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
16 Eylül 2020 Çarşamba - 14:02

Çeşme’nin gurur günü!

Çeşme'nin kurtuluşunun 98. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Çeşme’nin gurur günü!

Kutlama töreninde Koronavirüs önlemleri dikkat çekerken, Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Garnizon Komutan Vekili Bilal Bayat, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Meclis Üyeleri, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, Çeşme Kadın Dayanışma Platformu ve vatandaşlar törene katıldılar. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunumu gerçekleştirildi.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran gerçekleştirdi. 

Oran, yaptığı konuşmada Koronavirüs pandemisine dikkat çekerken şu görüşleri paylaştı;

“Dünya’da bir milyona yakın insanın hayatına mal olan Covid-19 salgını nedeniyle, geçmiş yıllardaki gibi coşkulu kutlamalar, meşaleli yürüyüşler ve konserler yapamıyoruz. Ancak hiçbirşey; ne Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde sayısız zaferlerle dolu kurtuluş destanımızın coşkusunu, ne de bağımsızlık aşkıyla vatanı için canını feda eden binlerce kahramanımızın aziz hatırasını aklımızdan, yüreğimizden silmeye yetmez. Dünya döndükçe kurtuluş günlerimizi kutlamaya, özgürlüğümüzün ve ulusal aydınlanmamızın temeli Kemalist devrimler ışığında yılmadan, yorulmadan, yürümeye devam edeceğiz. 

 Kurtuluş Savaşı'nın, şartlar ne kadar zorlu olursa olsun, milletçe omuz omuza, yürek yüreğe olunduğu takdirde, hiçbir gücün boyun eğdiremeyeceğinin en güzel örneğidir. Dünden bugüne Çeşme için attığım her adımda ‘Sen, Ben yok. Biz varız!’ diyerek siyasi, etnik ve inanç ayrımı gözetmeksizin hizmet ettim. Tüm çalışma arkadaşlarımla bu anlayışla hizmet etmeye de devam edeceğiz. Çeşme’nin sahip olduğu tüm değerleri koruyarak geliştireceğiz. Birlikte üretip işimizi ve aşımızı büyüterek, tüm kesimlerin yüzünün güldüğü mutlu bir Çeşme inşa edeceğiz. 

Biz sürdürülebilir bir anlayışla Çeşme’nin sağlıklı gelişimini sağlayacak tüm adımları atıyoruz. Önce Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüğümüzü, ardından Çeşme Tarım müdürlüğümüzü kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gürültü ve ses denetimi yetkisini aldık. Ilıca Plajımızda ilk defa mavi bayrak dalgalandırdık. Bahçe atıklarını gübreye dönüştürecek Kompos tesisimiz yakında devreye girecek. Yıllar sonra ilk kez sakız hasatı gerçekleştirdik. Çeşme belediyemizin zeytinlerinden zeytinyağı üretiyoruz. Çiftçilerimize yerli tohum desteğimiz ile sağlıklı gıdaların gelecek nesillere ulaştırılmasının önünü açtık. Dağıttığımız 5 ton karakılçık tohumundan 200 ton buğday elde ettik. Bu desteğimizi Çeşme’ye has kavun, Çeşme limonu, sakız enginarı, domates, beyaz soğan gibi ürünlerle sürdüreceğiz. Çeşme’ye has Sakız ve Kaçeli koyunlarının yetiştirilmesini sağlayacağımız, çiftçilerimize eğitim desteği vereceğimiz Çeşme Tarım Akademimizi hayata geçiriyoruz.  Ilıca otogar yanında açtığımız Üretici Pazarımızda üreticilerimizle hemşehrilerimizin aracısız şekilde buluşmasını sağladık. Atık yağ toplama kampanyamızla, şimdilik 6 noktaya yerleştirdiğimiz Atık Getirme merkezlerimizle, Plastik Atıksız Şehirler protokolüne attığımız imza ile gelecek kuşakların, gurur duyacakları bir Çeşme için çalışıyoruz. ÇEŞTUR işletmelerimizde hem yüzlerce gencimize istihdam sağladık, hem de son yıllarda dillendirilen ‘Çeşme Pahalı’ algısını yıktık.Her ne hayal edersek edelim, binlerce yıllık kültürümüzde baş tacı ettiğimiz, kurtuluş savaşında sırtında bebesiyle cepheye mermi taşıyan, cumhuriyet tarihimizde bizimle omuz omuza bir medeniyet inşa eden kadınlarımızın desteği olmadan hiçbir hayalimizi gerçekleştirmemiz mümkün değil. Açacağımız masal evlerimiz ve etüt merkezlerimizde yavrularımız vakit geçirirken kadınlarımızın aldıkları mesleki kurslarla ekonomik hayata katkılarını sağlayacağız. Psikolojik danışma ve Aile danışmanlığı merkezlerimizle bireylerin mutluluğuna, ailelerin huzuruna katkı sunmayı hedefliyoruz. Ilıca’da bir kaç gün sonra açılışını gerçekleştireceğimiz Yaşam merkezimizde, hasta bakım hizmetleri, hasta nakil servisi, ambulans hizmetimizle ihtiyaç sahibi büyüklerimizin yanında olacağız.  Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe, aydınlık yarınlara bayrağı bizden sonra gelecek Kemalist gençlere devredene kadar azim ve kararlılıkla yürüyeceğiz. Yeryüzündeki cennet Çeşmemiz; iklimi, pırıl pırıl denizi ve kumsallarıyla, binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla, termal suları, doğal zenginlikleri, yöresel lezzetleriyle, kongre merkezleri, sergi salonları festivalleriyle, güler yüzlü insanlarının sımsıcak yürekleriyle dünyanın en gözde tatil merkezi olacak. Yaşasın Tam Bağımsız ve Türkiye Cumhuriyeti! Doğum günün kutlu olsun Çeşme!"

 

Etiketler:
 
Meteoroloji’den Kasırga uyarısı!
 
Çeşme’nin en eski esnafına çiçekli kutlama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı’nın 98. Kurtuluş Yıldönümü kutlandı.
Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü Atatürk Meydanı’nda ...
"Ahilik, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örneğidir"
Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı ...
Göçmen Kaçakçılığına üç tutuklama
Bodrum açıklarında motor arızası yüzünden denizde mahsur kalan 157 düzensiz ...
 
Göçmen kaçakçıları Çeşme Adliyesi’nde
Bodrum açıklarında motor arıza yüzünden denizde mahsur kalan 157 düzensiz ...
Çevrecilerden kaçak RES İnşaatı tepkisi!
Mahkeme kararına rağmen Güral Porselen’in inşaat izni olmadan Çeşme Germiyan ...
97 Yıldır aynı gururla!
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97. kuruluş yıldönümü, , Çeşme Cumhuriyet ...
 
Kavganın nedeni ağır hakaret olduğu iddia edildi
Çeşme Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürü K.Y ile komşusu Coşkun Güneş’in ...
Çeşme’de Çöp kavgası hastanede bitti!
Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü K.Y ile Ak Parti Çeşme İlçe eski ...
Çeşme Arinnanda Otel’de Yoga Buluşması!
Yarın sabah gerçekleştirilecek etkinlikte, ‘Değişen Dünya’da Sakin Olmak’ ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri