Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
9 Eylül 2020 Çarşamba - 19:22

97 Yıldır aynı gururla!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97. kuruluş yıldönümü, , Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen bir törenle kutlandı.

97 Yıldır aynı gururla!

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenine, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran,  CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Simge Dura, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan törende, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Törende konuşan CHP İlçe Başkanı Kavasoğulları, partinin kuruluşunun 97. ve İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ise 98. yılının kutlandığına vurgu yaptı.

Kavasoğulları, partililere hitaben yaptığı konuşmada, "İzmir, direniştir. İlk kurşundur. Hasan Tahsin'dir. Bir vatanın ve kahraman bir milletin özgürlüğe kavuştuğu kenttir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere hediyesi ve emanetidir. 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlu olsun" dedi. 

Sait Kavasoğulları, sözlerini şöyle tamamladı;

“Yedi düvele karşı yalın ayak, kazma kürekle, kadın erkek, çoluk çocuk verilen onurlu bir mücadele ile bağımsızlığı kazanılan yurtta bir süredir çok sıkıntılı günler yaşandı. Bizler, bu toprakların güzel yürekli insanları, tüm farklılıklarımızı güçlü bağlarla birbirine ekleyip, zengin bir kültür inşa eden, binlerce yıllık bir öykünün mirasçılarıyız. Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. 2. Dünya Savaşı sonrasında, tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak, Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür. 

Bu millet, 'Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri ışığında, aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyor. Kurtuluş ve kuruluş ilkelerine döner umuduyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97. yılı kutlu olsun. Bu ülkenin de, CHP'nin de tek kurtuluş yolu altı ilkedir. Yani Kemalizm. Atatürk ilkeleri tek ışığımız ve yol göstericimizdir. Siz biliyorsunuz: 'Geldiğiniz gibi gideceksiniz !' Biz biliyoruz ki; 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak !' Kurtuluştan kuruluşa, kuruluştan aydınlık yarınlara Cumhuriyet Halk Partimiz; bu aziz milletin birleştirici gücü olmaya, adaleti, demokrasiyi, eğitimi, üretimi ile laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmaya, ulusunun umudu olmaya devam edecek. CHP herkes için var. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran da yaptığı konuşmada, "Bugün güzel İzmir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci, ulusal bağımsızlığımızın temel gücü Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 97. yıldönümü. Bu iki büyük onuru bizlere yaşatan, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşımızda vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk, henüz Kurtuluş Savaşımız sürerken, ulusal bağımsızlığımızın ve toplumsal aydınlanmamızın temel adımlarını belirlemiş, partimizin kuruluş prensiplerini, 'barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan, Halk Fırkası adıyla bir siyasi parti kurmak niyetindeyim' diyerek ifade etmiştir. Halkçılık, Cumhuriyetçilik ve milliyetçilik temel ilkeleriyle kurulan Cumhuriyet Halk Partimiz, o günden bugüne Kemalist devrimlerden, ulusal egemenliğimizden, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, her alanda Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişiminin öncüsü olmuştur" diye konuştu. 

Oran, konuşmasını şöyle tamamladı;

"Bu ülkenin aydınlık gençleri, bizden bayrağı alarak, aynı yolda emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Kuruluşundan itibaren gerçekleştirdiği devrimlerle, saltanatı kaldırarak, egemenliği kayıtsız şartsız millete teslim eden, herhangi bir ferdin veya zümrenin üstünlüğünü reddeden, eğitim seferberliği ile halkın aydınlanmasının önünü açan, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan, ekonomik bağımsızlık hedefi ile sanayi devrimini gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk'ün, partimizin altı okunda vücut bulan Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin tartışılmaz yol haritasıdır. Kimsesizlerin kimsesi, Cumhuriyetimizin tüm fertlerine el uzatan, hukukun üstünlüğünü demokrasinin temeli kabul eden, işçisi, çiftçisiyle üreten, gelir adaleti ile herkesin karnının doyduğu, çocuklarımızın yarınlara umutla baktığı, kadınlarımızın hayatın her alanında bizimle omuz omuza yürüdüğü mutlu bir gelecek inşa etmenin tek anahtarı Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı okunda saklıdır. Yokluklar içinde yedi düvele meydan okuyarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, CHP iktidarında, Kemalist Devrimler ışığında elde ettiği kazanımlardan ödün vermeden, 1923 ruhuyla, aydınlık yarınlara yürüyüşünü ilelebet sürdürecektir. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi."

 

Etiketler:
 
Başkan Soyer: 9 Eylül dünya halklarına örnek oldu
 
Çevrecilerden kaçak RES İnşaatı tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavganın nedeni ağır hakaret olduğu iddia edildi
Çeşme Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürü K.Y ile komşusu Coşkun Güneş’in ...
Çeşme’de Çöp kavgası hastanede bitti!
Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü K.Y ile Ak Parti Çeşme İlçe eski ...
Çeşme Arinnanda Otel’de Yoga Buluşması!
Yarın sabah gerçekleştirilecek etkinlikte, ‘Değişen Dünya’da Sakin Olmak’ ...
 
Düzensiz Göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı!
Yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmeye çalışırken Yunan ...
Çeşme Kavunu için hasat zamanı!
Türkiye çapında haklı bir ünü olan Çeşme Kavunu için hasat zamanı başladı. ...
Germiyan’da korkutan yangın!
Çeşme’nin Germiyan mahallesinde saat 13.00 sularında başlayan yangına ...
 
Zafer Bayramı’nın 98.yılı Çeşme’de kutlandı
Koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlanarak gerçekleştirilen törende ...
Çeşme Marina’da tekne yangını!
Gece23.30’da meydana gelen tekne kazasında biri ağır, toplam 4 kişi yaralandı. ...
Çeşme’nin 30 Ağustos programı belli oldu.
Tüm Türkiye’de Koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlamalarla gerçekleştirilecek ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri