Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
8 Nisan 2019 Pazartesi - 18:34

Çeşme'de Oran dönemi resmen başladı!

1 Mart yerel seçimlerinde Çeşme Belediye Başkanı seçilen Ekrem Oran mazbatasını almasının ardından yaptığı konuşmada, "Çeşme'de şimdi çalışma zamanı. Çeşme'yi hak ettiği yere getirmek için, sizlerle beraber ve sizin için, el ele, kol kola, omuz omuza çalışacağız" dedi.

Çeşme de Oran dönemi resmen başladı!

Çeşme Belediye Başkanı Oran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer'in mazbata törenine Meclis Üyeleri ile birlikte katılmasının ardından, kendi mazbatasını almak üzere Çeşme İlçe Seçim Kurulu'na geldi. 

Annesi Sevin Oran, amcası Taşkın Oran, eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte Çeşme Adliyesi'ne gelen Belediye Başkanı Ekrem Oran'ı, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci ve yüzlerce vatandaş karşıladı. 

Mazbatasını aldıktan sonra annesinin ve amcasının elini öptü

Oldukça heyecanlı olan Belediye Başkanı Oran, vatandaşların sevgi gösterileri arasında zorlukla ilerleyerek, İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın odasına gitti. Meclis Üyeleri'nin mazbatalarını almalarının ardından, Çeşme Belediye Başkanlığı mazbatasını almak üzere, eşi ve oğlu ile birlikte İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın yanına gitti. Vatandaşların alkışları ile mazbatasını alan Oran, mazbatasını iki eliyle kaldırarak, vatandaşların sevgi gösterisine karşılık verdi. Belediye Başkanı Oran, mazbatasını aldıktan sonra, annesi Sevin Oran ve amcası Taşkın Oran'ın elini öptü.

Bando eşliğinde yürüdüler

Belediye Başkanı Oran ve Belediye Meclis Üyeleri, mazbatalarını almalarının ardından, yüzlerce vatandaş ile birlikte, bando eşliğinde Çeşme çarşısında yürüdü. Çeşme esnafının sevgi gösterileri arasında gerçekleşen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. 

"Çeşmelilik ruhu kazandı"

Çeşme Meydanı'nda kurulan kürsüden maydandaki yüzlerce kişiye bir konuşma yapan Oran, "16 yıldır siyasetin içindeyim. Ama şu andaki kadar hiç heyecanlanmadım. Yüzlerce kez, sizlerle birlikte olduk. Yüzlerce kez bu mikrofunu elime aldım. Ama hiç bu kadar duygulanmadım. Bana oy atan, atmayan, tüm Çeşmeliler'e minnettarım. 31 Mart seçimlerinde, Çeşme'de sevgi kazandı, hoşgörü kazandı, Çeşmelilik ruhu kazandı, Cumhuriyetçiler kazandı, biz kazandık. Oy kullanan hiçbir seçmenime, hiçbir Çeşmeli'ye kırgın değilim. Tüm Çeşmeliler'i çok seviyorum. Tüm Çeşme'nin başkanı olacak, herkesi tek tek kucaklayacağım. Çalışma arkadaşlarımın hiçbirine ön yargılı değilim" diye konuştu. 

"Çeşme hepimizin" 

Seçim kampanyasında söylediği gibi, Çeşme'de şimdi çalışma zamanı olduğunu vurgulayan Oran, "Sandık kapandı. Vaatler bitti. Şimdi iş zamanı. Çeşme'yi hak ettiği yere getirmek için, sizlerle beraber ve sizin için, el ele, kol kola, omuz omuza çalışacağız. Bir tek Çeşme var ve herkes Çeşmeli. Bunun da cevabını siz sandıkta verdiniz. Çeşmeli olma veya olmamanın cevabını Çeşmeli sandıkta verdi ve artık bu konu kapandı. Çeşme hepimizin. Hiç kimseye ön yargılı, hiç kimseye kinli değilim. Herkesi çok seviyorum" şeklinde konuştu.

"Bütün enerjimiz, Çeşme ve Çeşmeliler için"

Seçimlerin, 31 Mart gecesi bittiğini ifade eden Oran, "Biz artık Çeşme Belediyesi olarak, Çeşme'nin tüm sorunlarını çözmek üzere varız. Biz biliyoruz ki; 31 Mart'ta nasıl kazandıysak, nasıl sevinçten gözleriniz yaşarıyorsa, şimdi bizim bütün enerjimiz, Çeşme ve Çeşmeliler için olacak. Bana diyorlar ki; 'Eko, bu enerjiyi nereden buluyorsun?' Benim arkamda koskoca Çeşme var. Ben niçin yorulayım?" diye kaydetti. 

"En iyi dileklerimi, adaşım Ekrem İmamoğlu'na gönderiyorum"

Mazbatayı alırken kendisini yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden Ekrem Oran, "Mazbatamızı almaya geldiğiniz için hepinize minnettarım. 4,5 yıl İlçe Başkanlığını yaptığım Çeşme CHP İlçe Örgütü'me de teşekkür ediyorum. Türkiye'de bir uyanışın, baharın gelişinin nedeni ve ortağı olan İYİ Parti'ye, Genel Başkanı Meral Akşener'e ve İlçe Başkanı Volkan Evci'ye huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çeşme'den en iyi dileklerimi, adaşım Ekrem İmamoğlu'na gönderiyorum" diye konuştu.

"Daha güzel bir Çeşme için Merhaba!"

Sadece bir kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Oran, "Bu kırmızı çizgi, bizim olmazsa olmazımız: Cumhuriyet ilke ve devrimleri. Ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşamaktan sıkıntısı olanlarla bizim sorunumuz var. Onun dışında herkesi kucaklıyoruz. Ay yıldızlı al bayrağın altında yaşamaktan gurur duyanlarla, omuz omuza, daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Çeşme için Merhaba!" diye konuştu.

Çelengi, kadın meclis üyeleri ile birlikte sundu

Seçimi kadınlar ve gençlerle aldıklarını söyleyen Oran, "Biz bu seçimi, Cumhuriyetçiler'in yüreğiyle aldık. Şimdi çelengimizi Ata'mıza sunacağız. Ardından da, bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu, tartışmasız Önderimiz ve Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşunda bulunacak ve bizleri ay yıldızlı bayrağımız gibi bir arada tutan  İstiklal Marşı'mızı hep beraber okuyacağız" diyerek kadın meclis üyeleri ile birlikte Atatürk Anıtı'na Çeşme Belediyesi çelengini sundu.

Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan çiçek verdi

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama töreninin ardından vatandaşların sevgi gösterileri arasında Çeşme Belediyesi'ne giden Başkan Oran'ı, belediye çalışanları alkışlarla karşıladı. Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan da Başkan Oran'a bir buket çiçek vererek, görevinde başarılar diledi.

İyi dileklerle makam koltuğuna oturdu

Annesi, amcası, eşi, oğlu ve Belediye Meclis Üyeleri, CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları'nın yanı sıra, kalabalık bir vatandaş grubuyla makam odasına çıkan Başkan Oran, annesi ve amcasının ellerini öptükten sonra, hayırlı olması dilekleriyle makam koltuğuna oturdu. CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğlu ve İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci de Başkan Oran ile el ele tutuşarak, kutlamaya katıldı. İYİ Parti İlçe Başkanı Evci, Millet İttifakı'nın ortağı olarak, seçim dönemindeki görevlerinin, Ekrem Oran'ın makam koltuğuna oturması ile sona erdiğini belirterek, görevinde başarılar diledi. 

Çeşme Belediye Başkanı Oran, vatandaşların kendisiyle hatıra fotoğrafları çektirmeleri ile, kutlamaları geç saatlere kadar kabul etti. 

 

 
"Canla, başla, aşkla çalışacağım"
 
19 Mayıs 100. Yıl Voleybol Turnuvası başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Festivallerle milyonları Çeşme'de ağırlayacağız"
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Düzenleyeceğimiz çeşitli festivallerle ...
Oran, bugün mazbatasını alacak
31 Mart yerel seçimlerinde Çeşme Belediye Başkanı seçilen Ekrem Oran, bugün mazbatasını alacak.
Başkan Oran'dan çiçek yerine bağış ricası
31 Mart yerel seçimlerinde Çeşme Belediye Başkanı seçilen Ekrem Oran, ...
 
Soyer ve Oran’dan Polis Eşleri Derneği Standına ziyaret
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 10.kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’ne ...
Tüm Birimleriyle Alaçatı Ot Festivali’ndeler!
Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Alaçatı Ot Festivali için tüm birimleriyle ...
Çeşme'nin 9 Mahalle Muhtarı değişti
31 Mart yerel seçimlerinde Çeşme'nin 25 mahallesinde, çok sayıda muhtar ...
 
Çeşme’de Düzensiz Göçmen Operasyonu
Çeşme’den , yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına geçmeye çalışan Afganistan ...
2 köpek silahla vurularak öldürüldü
Çeşme'nin Fahrettinpaşa Mahallesi'nde, birer hafta arayla, sahipli 2 köpek, ...
Çeşme'de uyuşturucuya geçit vermiyorlar
KOM ve NARKO Çeşme Grup Amirliği ekipleri, yaptıkları sıkı denetimlerle ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri