Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








ahir Şahin hayatını kaybetti
ahir Şahin hayatını kaybetti
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı tutuklandı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı tutuklandı
FOÇA'DA DOĞAN CANKU RÜZGARI
FOÇA'DA DOĞAN CANKU RÜZGARI
Kurultay davası ertelendi
Kurultay davası ertelendi
Gazeteci Fatih Altaylı gözaltına alındı
Gazeteci Fatih Altaylı gözaltına alındı
HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2025 Pazar - 12:17

Çeşme'de " Kadınlar Özgüce Konuşuyor!"

Çakabey Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP Çeşme Kadın Kolları genişletilmiş toplantısı, “Kadınlar Özgür’ce Konuşuyor” temasıyla gerçekleşti.

Çeşme de   Kadınlar Özgüce Konuşuyor!

Toplantıya CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan ev sahipliği yaparken, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Belediye Başkan Yardımcısı Banu Ayhan, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Şerife Delice, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar ve Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler de katıldı.

Toplantı, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Atalan, kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi, kadın emeğinin görünür kılınması ve kadın dayanışmasının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Bizler sadece kendi haklarımız için değil, çocuklarımızın, geleceğimizin ve demokrasimizin teminatı için buradayız” diyerek sözlerine başlayan Atalan, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun'a teşekkür ederek, özgürce bir araya gelip konuşmanın önemine değindi.

Atalan, kadınların siyasette sadece görünür olmakla kalmayıp, gerçek değişim ve dönüşümün mimarları olduklarını belirtti. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin omurgasını kadınlar oluşturuyor. Bu gücü her alanda hissettirmek için durmadan çalışıyoruz” diyerek, CHP’nin kadın siyasetine verdiği önemin altını çizdi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından CHP Çeşme Kadın Kolları'nın faaliyet raporu okundu. 

Belediye Başkanı Denizli: "İktidara yürüyüşte kadınların rolü çok büyük"

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, konuşmasında Çeşme’de kadınların siyasetteki aktif ve güçlü rolüne dikkat çekti. Sezonda olmaları nedeniyle toplantıya katılımın sınırlı olduğunu ifade eden Denizli, “Çeşme’de tarihinin en kalabalık kadın kolları seçimlerini gerçekleştirdik. Kadınlarımız, ilçemizin siyasi ve sosyal hayatının itici gücüdür” dedi.

Denizli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in mitinglerinin organik bir güçle gerçekleştiğini vurgulayarak, “Bugün gerçekten iktidara yürüyoruz. Bu yürüyüşte kadınlarımızın rolü çok büyük” ifadesini kullandı. Kendi sağlık durumu üzerinden verdiği örnekle zorluklara rağmen mücadeleden vazgeçmediğini belirten Denizli, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde yapılan farkındalık projelerinden de bahsetti.

Kadın Kolları Başkanı Kurun: “Kadınların ayağa kalkması, toplumun ayağa kalkması demektir"

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, konuşmasında toplumsal alandaki hukuksuzluk, liyakatsizlik ve ekonomik krizlere dikkat çekti. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme ve 6284 sayılı kanunun uygulanmaması nedeniyle kadınların korunamadığını belirten Kurun, “Kadınları sadece evin içinde görmek isteyen anlayışa karşı, kadınların örgütlü mücadelesi devam edecek” dedi.

Kurun, “Kadınların ayağa kalkması, toplumun ayağa kalkması demektir. Bu yüzden kadın dayanışmasını büyüteceğiz” diyerek, demokratik, eşitlikçi ve özgür bir Türkiye için dayanışma çağrısı yaptı. Ayrıca kadın kollarının şeffaf çalışma anlayışını vurgulayıp, yapılan işleri ve faaliyet raporlarını kamuoyuyla paylaşma taahhüdünde bulundu.

Başkan Yardımcısı Delice’den Umut ve Kararlılık Mesajı

İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Şerife Delice, CHP’nin güler yüzlü ve cesur kadınlarının kısa sürede iktidara yürüyeceğini söyledi. “Özgür Özel Başkanımız ve ekibi nasıl tarif ettiyse, biz de yarın seçim olacakmış gibi çalışacağız. Hepiniz biliyorsunuz, çok zor günlerden geçtik. Ama iktidar bize çok yakın ve bunun bilincindeyiz” diyen Delice, Çeşme’deki kadın örgütlenmesini överek, yılmadan başarıya ulaşacaklarını belirtti.

İlçe Başkanı Kavasoğullar’dan Dayanışma ve Kararlılık Vurgusu

CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, ülkenin içinde bulunduğu zor süreçte partinin yanında olduklarını ve hiçbir haksızlığa boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Tutuklu belediye başkanları ve partililere destek mesajı veren Kavasoğullar, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine dikkat çekti.

Toplantı Katılımcılarının Görüş ve Önerileri

Konuşmaların ardından toplantıya katılan kadınlar, yerel ve genel sorunlar üzerine görüş ve önerilerini paylaştı. Kadın hakları, demokrasi, sosyal hizmetler ve yerel yönetimler alanında daha etkin projeler geliştirilmesi talebi ön plana çıktı.

CHP Kadın Kolları Mücadelesini Büyütüyor

Toplantı, CHP Çeşme Kadın Kolları’nın dayanışma, mücadele ve örgütlenme iradesini ortaya koyduğu önemli bir buluşma oldu. Katılımcılar, kadınların siyasette ve toplumun her alanında daha güçlü olması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

CHP Çeşme Kadın Kolları’nın “Kadınlar Özgür’ce Konuşuyor” temalı toplantısı; kadın hakları, demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesinin bir kez daha yüksek sesle duyurulduğu, birlik ve dayanışma mesajlarının ön planda olduğu bir etkinlik olarak öne çıktı. Yerel ve il düzeyindeki partililer, Türkiye’nin aydınlık yarınları için kadınların gücüne ve rolüne güvenle baktıklarını dile getirdi.

Etiketler:
 
Başkan Denizli'den çocuklala özel buluşma!
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kongreler takvimi netleşti!
CHP'de ilçe kongresi delege seçimleri 13 Ağustos'ta, ilçe kongreleri 13 ...
CHP'de kongre heyecanı başlıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde merakla beklenen kongre takviminin Ağustos ...
Özgür Özel yarın İzmir’e geliyor
CHP Lideri Özgür Özel yarın İzmir’e geliyor. Özel il başkanlığını ziyaret ...
 
Kurultay davası ertelendi
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali istemiyle açılan dava ertelendi. ...
Özgür Özel, ''Verecekleri her karara hazırız''
CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nın iptali talebiyle açılan dava, bugün ...
"Bu görevi kabul etmek tarihimizin en büyük hatası olur"
CHP Kurultayı için mahkeme kararına sayılı günler kala Genel Başkan Özgür ...
 
İnce’ye ‘baba ocağı’ daveti
CHP Lideri Özel, Memleket Partisi Lideri İnce'yi ziyaret etti. Özel, "Herkesi ...
"Atatürk'ün partisini kayyıma teslim etmeyiz"
CHP Lideri Özgür Özel, mecliste yaptığı konuşmada, "CHP grubuyla, parti ...
CHP Kurultayı için iddianame hazırlandı
Ankara Başsavcılığı, Özgür Özel’in genel başkan seçildiği CHP’nin 38. ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
VARLIĞIN EN SESSİZ TANIKLARI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
İ L H A N İ R E M
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Ölüm hep bana mı düşer usta!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
DOKUNMA, YANARSIN!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
K O R K U Y O R L A R
Levent Donduran
Levent Donduran
İhtiyar gözyaşları…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri