Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
19 Mayıs 2022 Perşembe - 14:27

Çeşme’de 19 Mayıs gururu!

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Çeşme’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çeşme’de 19 Mayıs gururu!

Çeşme Atatürk Anadolu Lisesi tarafından Çeşme Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen kutlamalar öncesinde  Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile kurum ve kuruluşların saat 09.20’da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Çeşme Amfi Tiyatro’da düzenlenen tören ise saat 10.30’da kortejin alana girmesi ile başladı. Amfi Tiyatroda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi sonrasında İlçe Kaymakamının, Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısı ile birlikte öğrencilerin bayramını kutladılar.

Günün anlam e önemini belirten konuşmayı ise Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş gerçekleştirdi. Ateş, konuşmasında 19 Mayıs tarihinin önemine vurgu yaparak, “Ulusal bayramların hepsi bir sonucu, bir zaferi simgeler. Fakat 19 Mayıs, bir sonuç değil bir başlangıçtır. Milli egemenliğimize, bağımsızlığımıza kavuşmamızın ilk adımı, kurtuluş mücadelemizin kıvılcımıdır.

Dibe vurmuş, topraklarında düşmanların cirit attığı bir memlekette aydınlık bir Türk askerinin, yenilgiyi, esareti, sömürüyü kabul etmeyerek sıfırdan bir ülke kurmaya ant içtiği ve bir inanç kıvılcımının bağımsızlık ateşini yaktığı gündür 19 Mayıs.

Karanlıkları fikirlerinin ışığıyla aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sahip olduğumuz her şeyin temelinin atıldığı, umutların yeşerdiği bu günü doğum günü kabul ederek, geleceğimizin umudu olan Cumhuriyetin bekçileri siz gençlere armağan etmiştir.

Şüphesiz ki, var olma mücadelemizin başladığı bu tarihin gençlik bayramı olması, bu coğrafyanın hangi şartlarda vatan olduğunun bilincine varıp sorumluluk almaları konusunda yeni nesile güzel bir mesajdır.

Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu'yu gezip içinde spor, bilim, sanayi, eğitim, teknoloji, eşitlik, adalet, yurttaşlık, insanlık gibi değerleri kapsayan harika bir fikir bırakmış ve bu fikrin ışığında yetişen, fikri hür, vicdanı hür, geleceğe umutla bakan  gençlerin yetişeceği inancını hiçbir zaman yitirmemiştir. "Her şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir!"  diyerek Türk  gençliğine olan güvenini vurgulamıştır.

19 Mayıs ruhunu anlayan ve özümseyen her nesil Atatürk’ün spora verdiği önemi de kavramalıdır.Sporun ve sporcunun daima yanında ve destekçisi olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada ilk defa beden eğitimi dersini mecburi kılan devlet adamı olmuş; yalnız kağıt üzerinde ve nutuklarda değil, bunu bilfiil yerine getirmiştir. Milli egemenliğin hakim olduğu günden itibaren Türkiye'de spor, gittikçe artan bir önem ve değer kazanmıştır. Güçlü Türkiye’nin teminatı sevgili gençler!

Bu vatana sahip çıkacak, Türkiye Cumhuriyetini omuzlarda yükseltecek olan sizlersiniz. Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçilerisiniz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağınıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğinize inancımız tamdır.

Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, kendini geliştiren, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış, evrensel düşünen, sorgulayan, çalışmaktan asla yorulmayan ve sporla iç içe olan Türk Gencinin ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacağından şüphemiz de yoktur.

Kurtuluş mücadelemizin 103. yıl dönümünde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor; geleceğimizin umudu siz gençlerin teminatı altında spor kulüplerinin buluştuğu, taraftarların el ele vererek şölene dönüştürdüğü bayramlar diliyorum. Bayramımız kutlu olsun!” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşma sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs törenleri için düzenlenen şiir, resim ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve 202l -2022 eğitim öğretim yılında çeşitli spor dallarında Türkiye geneli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kovaoğlu, Çeşme Belediye başkanı Ekrem Oran tarafından ödülleri verildi.

Gençlik adına konuşmanın bir öğrenci tarafından yapılması, "Bir Gemi Yanaştı Samsun'a" adlı şiirin okunması, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi' nin okunması ile devam edecek tören,   Öğrenciler tarafından Gençlik Andı'nın okunması,"Havza Yollarında Mustafa Kemal" adlı şiirin okunması, Ögrenciler tarafından Gençlik Marşı'nın söylenmesi, Zeybek ve Vals gösterisi yapılması, Basketbol gösterisi, Step ve Halk oyunları gösterisi yapılması, Kafkas Halk oyunları gösterisi ve Final Gösterisi ile tören tamamlandı.

 

 

           

Etiketler:
 
Öğrenciler Çeşme Kalesi'ni fethetti!
 
Çeşme’de tören krizi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Emekli-Sen'de Bayrak değişimi
DİSK'e bağlı Emekli-Sen Çeşme Şubesi 1. Olağan Genel Kurul toplantısı ...
Çeşme'de sezon öncesi hazırlık toplantısı.
Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, Çeşme Kaymakamlık Binası Konferans Salonunda, ...
Gazeteci Terkoğlu ve Pehlivan Çeşme’ye geliyor
Eğitim-İş Çeşme Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu “Cumhuriyeti neden yıkmaya ...
 
Gençlik Ata’sının izinde
l9 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çelenk sunumunun ...
Çevreciler Çeşme için buluşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Çevre Platformu, İzmir Barosu, İzmir ...
Çeşme'de cinayetinin 2 zanlısı tutuklandı
Çeşme'nin Mamur Baba bölgesinde işlenen cinayetin 2 zanlısı Çeşme Emniyet ...
 
Çeşme deprem ile sallandı!
Bugün 01.08 sularında meydana gelen deprem korku yarattı. Ege Denizi'nde ...
Danimarkalı Conny, dokuma tezgahını bağışladı.
Uzun yıllardır Çeşme'de yaşayan Danimarkalı Conny Tranekaer Jorgensen, ...
Çeşme’de Boş Tanker aldatmacası!
İzmir’de yaşanan deprem sonrası yıkım kararı alınan binaların hafriyat ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri