Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Tecrübe teknoloji ile birleşti
Tecrübe teknoloji ile birleşti
Geleceğin hastaneciliğine “Altın” madalya
Geleceğin hastaneciliğine “Altın” madalya
FOLKART TERRA’DA YAŞAM BAŞLADI
FOLKART TERRA’DA YAŞAM BAŞLADI
İyilik “elma” olup kampüslere yayılacak
İyilik “elma” olup kampüslere yayılacak
FOÇA'DA HÜSEYİN YURTTAŞ KİTAPLIĞI AÇILDI
FOÇA'DA HÜSEYİN YURTTAŞ KİTAPLIĞI AÇILDI
HABERLER>YEREL
19 Eylül 2026 Cumartesi - 17:32

Çeşme’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ile “Mareşal” rütbesinin verilişinin 105. yıl dönümü dolayısıyla Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Çeşme’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

  Çeşme Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı İstihkâm Albay Erol Dağdeviren, Belediye Başkanı Lâl Denizli, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan Çöker, resmî kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Törende, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği İzmir Şubesi, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Maraşlı: “Gazilik, millî bir şerefin simgesidir”

Törende konuşan Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, gazilik makamının Türk milleti için taşıdığı anlamı ve gazilerin vatan uğruna gösterdikleri fedakârlıkları vurguladı.

Maraşlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Millî Mücadele’den günümüze uzanan bu kutlu yürüyüşte gazilik; bir unvanın ötesinde, millî bir şerefin simgesidir.”
Gazilerin bağımsızlık mücadelesindeki yerine dikkat çeken Maraşlı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazileri saygı, minnet ve şükranla andı.

Gazi Sertan Dal: “Gazilik, milletin özgürlüğüne adanmış hayatların simgesidir”

  Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği İzmir Şubesi üyesi Gazi Sertan Dal yaptı.
  Dal, gazilik unvanının yalnızca bir isim değil, milletin özgürlüğüne adanmış hayatların simgesi olduğunu belirterek gazilik makamının taşıdığı tarihî ve manevi öneme dikkat çekti.

 Tören kapsamında Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Şeref Defteri’ni imzaladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması ve şiir okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sona erdi. 19 Eylül Gaziler Günü anma programı, Çeşme Kent Belleği Müzesi bahçesinde düzenlenen kokteyl ile tamamlandı.

Etiketler:
 
Denizli'den Kış hazırlıkları denetimi
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli'den Kış hazırlıkları denetimi
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim ...
Çeşme'de minik öğrencilere “Okula Hoş Geldin” desteği
Çeşme Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim öğretim ...
“Ahilik Sadece Esnafın Değil, Toplumun Ortak Değeridir”
Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ÇESO) Başkanı Osman Köfüncü, Ahilik ...
 
Çeşme’de belediyeye ait 5 arsa satışta!
Çeşme Belediyesi, mülkiyetindeki 5 arsayı açık teklif usulüyle satışa ...
''Bu zamanda ayakta Kalmak İp Cambazlığı Gibi”
Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ÇESO) Başkanı Osman Köfüncü, yaz sezonunun ...
"Bu zamanda ayakta Kalmak İp Cambazlığı Gibi”
Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ÇESO) Başkanı Osman Köfüncü, yaz sezonunun ...
 
Çeşme’nin Kurtuluşunun 104. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Alaçatı'da Kurtuluş Coşkusu!
Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.
Goldwing Treffen Yeniden Çeşme’de
*Dünyanın en büyük tek model motosiklet buluşmalarından biri olan 11. ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
Edebiyatın Çınarı RIFAT ILGAZ KASTAMONU MEZBAHASINDA!
Ömer Önal
Ömer Önal
BİR KİTAPÇI DÜKKÂNINDAN YÜKSELEN KÜLTÜR MÜCADELESİ
Sedat Kaya
Sedat Kaya
GÖLGE
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Dünya Kupası'nda Amerikan işkencesi!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
DOKUNMA, YANARSIN!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
K O R K U Y O R L A R
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri