Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Arkas Piri Reis kapılarını açıyor!
Arkas Piri Reis kapılarını açıyor!
Atatürk Sergisi İstanbul'da.
Atatürk Sergisi İstanbul'da.
Papa Francis hayatını kaybetti
Papa Francis hayatını kaybetti
Türk şirkete ait gemide 560 milyon dolarlık kokain
Türk şirkete ait gemide 560 milyon dolarlık kokain
Sırrı Süreyya Önder kalp krizi geçirdi
Sırrı Süreyya Önder kalp krizi geçirdi
HABERLER>YEREL
11 Mart 2017 Cumartesi - 11:54

Çeşme TOKİ evleri sorunu TBMM'ye taşındı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TOKİ'nin Çeşme'de yaptığı konutların fiyatlarının fahiş olduğu iddialarını Meclis'e taşıdı.

Çeşme TOKİ evleri sorunu TBMM ye taşındı

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran'ın, TOKİ hak sahiplerinin yakınmaları ile ilgili kendisini bilgilendirmesi üzerine, bir soru önergesi hazırlayarak, sorunu Meclis'e taşıyan İzmir Milletvekili Bakan, "Vatandaşlarımıza başlangıçta bir 'fırsat' olarak sunulan hakkı, şimdi neredeyse yüzde 100 zamlı fiyatlarla geri almaya çalışmak haksızlık" dedi. 

"10 bin kişiyi olumsuz etkileyecek"

Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde, Çeşme'deki TOKİ Reisdere konutları hak sahiplerinin, Şubat ayında açıklanan satış bedellerinin fahiş olduğundan yakındığına ve bu duruma tepkilerini ortaya koyduklarına dikkat çeken Bakan, "TOKİ’nin, Reisdere Mahallesi’nde yaptığı konutların fiyatlarının talep döneminde açıklanan fiyatların çok üzerindedir. Hak sahipleri adına hazırlanan basın bildirisinde de bahsedildiği üzere, Türkiye genelinde TOKİ’nin yapmış olduğu projelerle, yüz binlerce insan hak ettiği evlerine kavuşmuş olmasına rağmen, şu an Çeşme Reisdere’de yaşanan sorun başka hiçbir TOKİ projesinde yaşanmamıştır. Devletin yapmış olduğu TOKİ evleri, vatandaşın Anayasal hakkı olan barınma hakkını karşılamalıdır. Çeşme’de dar gelirli olarak ve gelirinin yarısını kiralara ödeyerek yaşayan vatandaşlar Çeşme nüfusunun aşağı-yukarı yüzde 70’ini oluşturmaktadır. Bu vatandaşlarımıza başlangıçta bir 'fırsat' olarak sunulan hakkı, şimdi neredeyse yüzde 100 zamlı fiyatlarla geri almaya çalışmak haksızlıktır. Zira gelir seviyeleri bu fiyatların altından kalkmalarına olanak tanımamaktadır. Başlangıç olarak 1800 liralara varan rakamları ödemeleri mümkün değildir. 1027 konut olarak yapılan bu projenin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşa teslim edilmemesi yaklaşık 10 bin kişiyi olumsuz etkileyecektir" tespitinde bulundu. 

"Fiyatlar, vatandaşın lehine revize edilecek mi?" diye sordu

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım'a, yazılı olarak yanıtlaması istemi ile şu soruları yöneltti;

"TÜFE-TEFE ve enflasyon oranlarının da çok üstünde olan, fiyatlardaki yüzde 100 artışın sebebi nedir? Fiyat politikasına göre projenin hedef kitlesi evi olmayan, dar gelirli yurttaşlarımız mıdır? Yoksa ikinci ev sahibi olmak veya yatırım gibi amaçlarla konut edinmek isteyen bir müşteri kitlesi mi hedeflenmektedir?

TOKİ bu noktada kuruluş amacına uygun davranacak ve Çeşme Reisdere’deki evlerin fiyatlarını vatandaşın lehine revize edecek midir?

TOKİ Reisdere proje maliyeti kesin hesap tutarı nedir? Keşif bedeli ne kadardır?"

 
Gelen telefonla hayatı değişti
 
Duvar yazıları yarışacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de demokrasi halayı
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Çeşme Demokrasi Evi'nin açılışında ...
Germiyan'daki taşocağı için Bakanlığa uyarı
Germiyan mahallesindeki taşocağının mahkeme kararlarına rağmen çalıştırılması ...
Esnaf Odası fırıncılara çağrı yayınladı
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası bir duyuru yayınlayarak, fırıncıların ...
 
Demokrasi Evi Cuma günü açılıyor
CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran. 16 Nisan referandumu nedeniyle Çeşme'de açılacak ...
Vergi Dairesi Müdürü'nden Belediye'ye teşekkür
Vergi Haftası nedeniyle Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ...
Demokrasi Evi'ni Sındır açacak
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Çeşme'de Demokrasi Evi'nin açılışını yapacak.
 
"Alaçatı Ot Festivali, bir başarı öyküsüdür"
Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik, yaklaşan Ot Festivali'nin ...
Çeşme'de 5 FETÖ zanlısı tutuklandı
Çeşme'de, Adliyeye çıkarılan 6 FETÖ/PDY terör örgütü zanlısından birisi ...
Çeşme Belediyesi kadınları konsere götürüyor
Çeşme Belediyesi, 8 Mart tarihinde, Çeşmeli kadınları, İzmir'deki Kadın ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
İKİ ÇÜRÜMÜŞ LİMON
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
CUMHURİYETİN EŞSİZ SESİ; MÜNİR NUREDDİN SELÇUK
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
DOKUNMA, YANARSIN!
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Altay'ın gidişi...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
K O R K U Y O R L A R
Levent Donduran
Levent Donduran
İhtiyar gözyaşları…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri