Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SPOR
18 Haziran 2017 Pazar - 18:40

Çeşme Open’da heyecn sona erdi!

SatrançFederasyonu faaliyet programında yer alan ve Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 5. Çeşme Open Satranç Turnuvası’nda birincilik kürsüsüne çıkan isim Ukrayna’dan Andrey Sumets oldu.

Çeşme Open’da heyecn sona erdi!

Tarihi Aya Haralambos Kilisesi ve Çeşme Spor Salonu’nda 6 gün süren şampiyonada 2.sırada Azerbaycan’dan Vugar Rasulov, 3. Sırada ise Ukrayna’dan Yuri Solodovnichenko yer aldı.

Turnuvanın kapanıştöreninde davetlilere seslenen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, satranç sporuna her zaman önem verdiklerini dile getirerek, “ Çeşme Belediyesi olarak bu turnuvaya ilk günden beri destek veriyoruz. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ve bu yıl 5.kez gerçekleştirdiğimiz turnuva aynı zamanda Çeşme’nin tanıtımına da önemli katkı koyuyor. Çeşme Belediyespor’un da en önemli branşlarından birisi satranç, ilçemiz çocukları için çok önemli. Bunun yanı sıra 700’e yakın insanımızı ilçemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzlediğim kadarı ile turnuva bu sene de  başarılı  geçti. Çeşme Belediyesi olarak Satranç Sporunu her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ise Çeşme Belediyesi’nin Satranç Sporuna bakışının kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “ Bugün şunu görüyoruz ki; Çeşme Open, merakla takip edilen, yakından izlenen bir turnuva haline geldi. Bu bir satranç turnuvasından çok daha fazla organizasyon. Sayın Başkan Muhittin Dalgıç’ın  çok önemli katkılarıyla çok güzel ve dolu dolu bir 6 gün yaşadık. Bu süreçte ilk defa deniz üstünde kurulan platform ile özel bir gösteri maçı düzenlendi. Çeşme Meydanı’nda çok daha farklı bir satranç gösterisini hep beraber izledik. Hepimiz burada bulunmaktan zevk aldık, mutlu olduk. Kelimelerle ifade edemeyeceğimiz kadar dolu dolu bir turnuva yaşadık. Çeşme bizim ve ülkemiz için çok önemli. Bizlere verdiği destek asla gözardı edilemez. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde 457 sporcu bu güzel ilçemizde turnuvada dereceye girebilmek için mücadele  verdi. Aileleri ile birlikte 700-800 kişi Çeşme’de bu güzel turnuvada buluştu, yeni dostluklar, arkadaşlıklar kuruldu. Federasyon Başkanı olarak bu turnuvada emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Satranç artık her yerde. Evlerde, okullarda, bahçelerde artık satranç oynanıyor. Bu güzel turnuvada başta belediye başkanımız Muhittin Dalgıç olmak üzere Çeşme Belediyesi ve çalışanlara  da sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerine, Çeşme Marina’ya ve diğer katkı koyan herkese gönülden teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

5. Çeşme Open Satranç Turnuvası’da En İyi Türk Sporcu kategorisinde Ufuk Sezen Arat birinci olurken, ‘En İyi 55 Yaş ve Üstü’ kategorisinde Gürcistan’dan Armen Grigoriev ilk sırada yer aldı.

Turnuvanın ‘En İyi Kadın Oyuncusu’ kategorisinde ise Türkiye’den Betül Cemre Yıldız ilk sırada yer aldı. 14 Yaş Altı Kategorisinde ise ilk sırada Trabzon bölgesinden Hakan Çelik, birincilik kupasını kaldırırken, ‘En İyi Kadın Sporcu’ kategorisinde İzmir’den İpek Yılmaz biirinci oldu.

Genel Klasman B Kategorisinde ise Denizli bölgesinden Nehir Tokat, 55 Yaş ve Üstü kategorisinde  Eskişehir’den Veli Oynamlı ilk sırada yer almayı başardı.

 

 

 
Deniz üzerinde Satranç Show!
 
Londra'da "İzmir Modeli"ni anlatacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz üzerinde Satranç Show!
İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen 5. Uluslararası Çeşme Open Satranç ...
Büyük Usta'dan meydan gösterisi
Sırbistanlı Büyük Usta (Grand Master) ünvanlı Sinisa Draziç, 5. Uluslararası ...
Çeşme Open, deprem şoku ile başladı
5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası, saat 15.28'de Karaburun ...
 
Velotürk Gran Fondo kayıtları başladı
Bu yıl ikincisi düzenlenecek Velotürk Gran Fondo Bisiklet Yarışları için kayıtlar başladı.
Şimdi spor zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, 12 Haziran Pazartesi gününden ...
Yaz Spor Okulları kayıtları başlıyor
Çeşme Belediyespor Yaz Spor Okulları kayıtları 15 Haziran tarihinden itibaren başlayacak.
 
Sepil: “Ölü toprağını kaldırdık”
Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, “Şampiyonluk ile birlikte İzmir’in ...
DTO'dan Göztepe'ye tam destek
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ...
Dönüşü muhteşem oldu
Göztepe, 14 yıl sonra Süper Lig'e muhteşem bir dönüş yaparak İzmir'i temsil etme hakkı elde etti.
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri