Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2017 Perşembe - 19:31

Çeşme CHP'de referanduma hazırlık toplantısı

Çeşme CHP İlçe Örgütü, Anayasa değişikliği referandumu nedeniyle bir hazırlık toplantısı yaptı.

Çeşme CHP de referanduma hazırlık toplantısı

CHP Çeşme İlçe Örgütü binasında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İl Başkan Yardımcısı Metin Güler, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadınlar Kolu Başkan ve yöneticileri, eski belediye meclis üyeleri ve eski parti yöneticileri katıldılar.

"Unutmayın ki, Türkiye Çeşme değil"

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, referandumun önemini herkesin iliklerine kadar hissetmesi gerektiğini vurgulayarak, "Çocuklarımız ve torunlarımız için, her zamankinden daha fazla duyarlı ve hareketli olmak, çok çalışmak zorundayız. Şu bir gerçek, bugün 'Evet' diyen birçok kişi neden 'Evet' dediğini bilmiyor. Ne yazık ki, bunların içinde eğitim seviyesi yüksek kişiler de var. Şu anda bir çok yerde, Demokrat Parti dönemindeki gibi 'Vatan Cepheleri' var. Sosyal medyada yazdıklarınızı anında ilgili savcılığa gönderen insanlar var. Sizin adınızı kullanarak şikayet edenler de var. Görüşüyor ki, yaşanan süreç daha da keskinleşecek. Böyle bir tablo var. O nedenle her birimizin çok çalışması gerekiyor. Alınabilecek bir fazla oy bile, ülkemizin bir başka bölgesindeki eksik oyu tamamlayabilecektir. Önce ailenizde, sonra sokağınızda, sonra da mahallenizde çalışmalısınız. İnsanlara, hukukun nasıl değişeceğini, Anayasa'nın nasıl değişeceğini anlatmak gerekiyor. İnsanlara anlatmamız gereken çok konu var. Çok çalışırsak, inanıyorum ki, ülke düzene girecektir. Şunu unutmayın ki, Türkiye Çeşme değil, Türkiye İzmir değil, Türkiye sahiller değil" diye konuştu. 

"Hayır çıkacağından eminiz"

CHP İl Başkan Yardımcısı Metin Güler de yaptığı konuşmada, Ankara'da yapılan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında referandumun startının verildiğini belirterek, "İl yöneticileri olarak ilçeleri ziyaret ederek, hem sizin görüşlerinizi, hem de İlin yapacağı çalışmaları sizlere aktaracağız. Referandum, parti sorunu değil, ülke sorunu. Az önce, kar lastiği ile ilgili KHK çıktı. Artık hayatımızın her alanına müdahale edecek yetkiye sahipler. Şu anda yaptıkları şeyleri ve yapacaklarını yasal teminat altına almak, kendilerine daha güvenli bir alan açmak amacındalar. 'Hayır' kampanyasını, hayatın her alanında canlı tutulması, her arkadaşımızın bu konuda kendisini sorumlu hissetmesi gerekiyor. 12 Şubat Pazar günü büyük bir toplantıyla, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda 'Hayır' kampanyasının startını vereceğiz. 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganını çok severek kullanıyoruz. Şimdi bunun pratiğini yapma zamanı. Referandum, ülke meselesi. Bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Hayır çıkacağından eminiz. Bundan gerçekten korkuyorlar" şeklinde konuştu.

 

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin siyasi geçmişindeki ve geleceğindeki en önemli seçimlerden birisinin yapılacağını vurgulayarak şöyle konuştu;

 

"Bu seçimin, diğer seçimlerle hiçbir ilgisi yok. Bu seçimde kazanan ne CHP, ne MHP, ne AKP, ne HDP olacak. Bu seçimde, eğer kazanırsa, Türk demokrasisi, Laik ve Demokratik Parlamenter Sisteme dayalı Türkiye Cumhuriyeti kazanacak ya da Türkiye, bir yokuştan aşağıya yuvarlanarak, bilinmez bir karanlığa girilecek. İstedikleri Başkanlık Sistemi, aslında fiilen var. Başkan da onlar, Başbakan da onlar. Hele şu anda Olağanüstü Hal ile istedikleri gibi ülkeyi yönetiyorlar. Bu referandumda istedikleri, yargının tamamen kendi ellerine geçmesi ve ileride yargılanmamak. Parti rozetlerimizi çıkartarak, halka, niçin 'Hayır' dediğimiz anlatacağız. Bu bir memleket meselesi. Referandum çalışmamızı, Laik ve Demokratik Cumhuriyet'e inanmış vatandaşlar olarak yapacağız." 

 
Kapı vizesi tepkisi...
 
Açıklama Başkonsolos'tan geldi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Karalamanın iğrençlik olduğunu hatırlatırım"
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Binali Yıldırım’ın ‘hayır’ kampanyasından ...
Balbay, "Eğitimciler değil siz başarısızsınız"
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, öğretmenlerin başarısızlığına ilişkin ...
Çakmur Zor Anlar Yaşattı
İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Merkezi'nin açılışına, 30 yıllık dostlukları ...
 
''Önlem alınmazsa, turizmde kara yaz olacak''
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Efes’i ziyaret eden turist sayısı ...
"Anayasa değişiklik teklifi neyi bekliyor?
CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, ”6771 kanun numarası verilen rejim ...
CHP'de haftasonu mesaisi...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu 4 Şubat Cumartesi günü İzmir’e geliyor.
 
CHP’li Sertel Şehit Fethi Sekin için kanun teklifi verdi
CHP’li Sertel Şehit Fethi Sekin için kanun teklifi verdi: “İzmir Bakırçay ...
Oran, "Bu ülkeyi, topçularla popçular kurmadı”
Bazı ünlü isimlerin sosyal medyada "Evet" kampanyası başlatması üzerine ...
" Çatal Kazık Yere Batmaz!"
Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
YAZARLAR
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Tarihi Şükran Otel artık yok!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri