Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İsraiş'de Gazetecilere ağır zulüm!
İsraiş'de Gazetecilere ağır zulüm!
ahir Şahin hayatını kaybetti
ahir Şahin hayatını kaybetti
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı tutuklandı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı tutuklandı
FOÇA'DA DOĞAN CANKU RÜZGARI
FOÇA'DA DOĞAN CANKU RÜZGARI
Kurultay davası ertelendi
Kurultay davası ertelendi
HABERLER>YEREL
9 Eylül 2025 Salı - 17:37

Çeşme CHP'de 102. Yıl anma töreni!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102. kuruluş yıldönümü ve İzmir’in kurtuluşunun 103. yıldönümü Çeşme’de düzenlenen törenle kutlandı.

Çeşme CHP de 102. Yıl anma töreni!

 Çeşme Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

 Başkan Lal Denizli; “Cumhuriyet Halk Partisi dün darbe dönemlerinde teslim alınamadı, bugün de teslim alınamayacaktır.”
 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli törende şu ifadeleri kullandı:
“Bizim gücümüz, kurtuluşun ve kuruluşun ruhundan gelmektedir. Ne ülkemize ne de milletimize el uzatmaya kalkanlara karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız.
Partimize yapılanlara karşı her zaman dimdik ayaktayız. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar mücadele vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, savaş meydanlarında, bu ülkeye ve millete bağlı, vatan sevdasıyla yanıp tutuşan insanlar tarafından kurulmuştur. Partimizi kolay kazanmadık, kolay teslim etmeye de niyetimiz yok. Cumhuriyet Halk Partisi dün darbe dönemlerinde teslim alınamadı, bugün de teslim alınamayacaktır.
Kurucu ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘İki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ demiştir. Bu söz, sadece o günün değil bugünün de mesajıdır. Bizlere düşen görev, bu emaneti sevmek, sahip çıkmak ve savunmaktır.
Partimiz tehdit altındaysa savunacağız. Çünkü bizler daima demokrasiden, milletin iradesinden yana olmuş, hukukun üstünlüğünden bir an olsun geri durmamış insanlarız. Hiçbir zaman hukukun dışına çıkmayı aklımızdan dahi geçirmedik.
Biz her zaman demokrasimizin yanında olduk. Askeri darbelere, vesayet girişimlerine, her türlü antidemokratik müdahaleye karşı dimdik durduk. Çünkü biliyoruz ki bu ülkede ne olursa olsun Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanımları korunacaktır.
Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi: ‘Biz korkularımızı geride bırakıp geldik.’ En zor dönemleri aşarak nasıl ki Cumhuriyetimizi ve partimizi koruduksa, bundan sonra da her türlü tehdide karşı kuruluşun ve kurtuluşun iradesiyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Sağ olun, var olun.”

Sait Kavasoğullar; “CHP bu ülkenin vicdanıdır”

CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar ise konuşmasında şunları söyledi:
“Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, kıymetli yol arkadaşlarım,
Bugün, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun yıldönümünü gururla kutluyoruz. 9 Eylül, yalnızca bir tarihten ibaret değildir. 9 Eylül, emperyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı, Anadolu’nun küllerinden yeniden doğduğu gündür. 9 Eylül, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temellerini atan, halk egemenliğini esas alan, devrimci ruhun siyasal örgütlenmeye dönüştüğü gündür.
Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca bir siyasi parti değildir. CHP, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, bağımsızlığı, laikliği, demokrasiyi ve sosyal adaleti temsil eden ulu bir çınardır. Bizim yolumuz, Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim var: Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ sözleriyle işaret ettiği yoldur.
Bugün bizlere düşen görev; bu tarihi mirası korumak, geliştirmek ve geleceğe taşımaktır. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak, halkın iradesini her şeyin üzerinde tutmak, yoksulluğa, adaletsizliğe ve baskıya karşı dimdik durmaktır.
Sevgili yol arkadaşlarım,
Bugün burada sadece geçmişi anmıyoruz, aynı zamanda geleceğe dair kararlılığımızı da haykırıyoruz. Biz, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, tam bağımsız Türkiye idealinden asla vazgeçmeyeceğiz. Halkın partisi olarak, halkımızın umutlarını, özlemlerini ve taleplerini omuzlarımızda taşımaya devam edeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün de bu ülkenin vicdanıdır, umududur, aydınlık yarınlarının güvencesidir.
Genel Başkanımız Özgür Özel’in bu zor günlerde yaptığı son konuşmasında dediği gibi:
‘Bekle kar altında kalan buğday tanesi,
yine onun sularıyla yeşereceksin.
Gözyaşların çare değil, ağlama büyü.
Başını dik tutabilirsen boy vereceksin.
Korku kar eylemez yola düşene,
sen bir aşkın içindesin, yaşayacaksın.
Dört yanını börtü böcek sarsa ne çıkar?
Toprağa sıkı sarıl, baş edeceksin.
Her yanında allı morlu, güller açar türlü türlü.
Bu fırtına dünden belli.
Başaracaksın
Başaracağız.’
Yaşasın Cumhuriyet!
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!
Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri!”

Tören, konuşmaların ardından partililerin toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Etiketler:
 
İki yakayı büyüleyen manzara!
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Festivali’nde ilk gün coşkusu
Çeşme Cumhuriyet Meydanı gün boyu rengârenk bir atmosfere büründü. Akşam ...
Çeşme'de dli Yıl törenle başladı!
Adliye önünde düzenlenen törene Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme ...
Çeşme'de Zafer coşkusu tavan yaptı!
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Çeşme Belediyesi'nin ...
 
Çeşme Belediyesi 94. İEF'de!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından bu yıl 94’üncü ...
Çeşme’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Çeşme’de düzenlenen resmi ...
Tarihi Çeşme Kalesi'nde ilk klip!
Hem sanatta hem de sporda öncü çalışmalarıyla tanınan Müzik Öğretmeni ...
 
Kadın Liderler Çeşme'de buluşuyor!
Afganistan’dan Hollanda’ya, teknoloji devlerinden spor sahalarına… İlham ...
“Denizlerimizi korumak geleceğimizi korumaktır”
Çeşme, denizlerin korunması ve sürdürülebilirliği adına önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Çeşme'de su kesintileri sona erdi!
İZSU Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
KEFERE'NİN SESSİZ ÇIĞLIKLARI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
Adım adım bağımsızlığa giden yol: İSTİKLÂL YOLU
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Ölüm hep bana mı düşer usta!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
DOKUNMA, YANARSIN!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
K O R K U Y O R L A R
Levent Donduran
Levent Donduran
İhtiyar gözyaşları…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri