Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:35

Çeşme Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Çeşme Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısında, Çeşmeli üreticilere ücretsiz Karakılçık Buğday dağıtılması, Yaşlı Bakımevi'nin tadilatının yapılarak açılması, Eylül ayı sonunda Uluslararası Çeşme Festivali yapılması ve Alataş A.Ş.'deki özel şahıs hisselerinin satın alınması kararları alındı.

Çeşme Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Çeşme Belediyesi tarafından yerli ve organik ürünlerin desteklenmesi bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında kamu yararı bulunduğu gerekçesiyle, Çeşme'de tarımla uğraşan vatandaşlara, günümüzde çok az rastlanan Karakılçık Buğday türünün ücretsiz dağıtılması ile ilgili Başkanlık önergesi hakkında konuşan Başkan Oran, "Tarım ve hayvancılık projelerimize, Karakılçık Buğdayı ile başlıyoruz. Üreticilerimize, üretmeleri için ihtiyaçları kadar buğdayı ücretsiz dağıtacağız. Bir yıl sonra da verdiğimiz kadar buğdayı geri alacağız. Karakılçık Buğday'ın yerli üreticiden satın alınması ve üretmek isteyen çiftçilere ücretsiz dağıtılması için siz Meclis üyelerimizden yetki istiyoruz. Karakılçık Buğday ile başladığımız desteğe, kavun, yerli domates, beyaz soğan, sakız enginar, çekirdekli yerli mandalin ve Çeşme limonu ile devam edeceğiz. Çeşme'ye özgü yerel ürünlerimizin yok olup gitmesine engel olmak zorundayız. Karakılçık Buğday'ın üreticimiz için büyük bir gelir kapısı olacağını düşünüyoruz. Çünkü bu buğdaydan elde edilen un oldukça değerli" diye açıkladı. Başkanlık önergesi, yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi. 

Başkan Oran, Yaşlı Bakımevi için yetki aldı

Çeşme Belediyesi'ne ait eski Yaşlı Bakımevi'nin bakım ve onarımının yapılarak, asansör de eklenerek, yeniden açılması hakkındaki Başkanlık önergesi ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Oran, "Bizim ilçemizde Yaşlı Bakımevi yok. Bizim yaşlılarımız, Seferihisar'da, Urla'da, Güzelbahçe'de, Dikili'deki Yaşlı Bakımevleri'nde, akrabalarından, komşularından, büyüdüğü bu güzel topraklardan uzakta yaşamak zorunda kalıyorlar. Çeşme'nin yaşlılarının, Çeşme'de huzur içinde yaşamaları, akraba ve komşularından uzakta olmamaları için, kendilerine sahip çıkmak istiyoruz. Açacağımız Yaşlı Bakımevi'ne, Çeşme dışından yaşlı almayacağız. Son beş yıl Çeşme'de yaşama şartı arayacağız. Böyle güzel bir ilçede, böyle güzel havası olan yerde, her yaşlı, ikinci baharını yaşamak isteyebilir. Ama bizim, Çeşmeli büyüklerimize öncelik vermemiz gerekir" diye vurguladı. Başkanlık önergesi, oy birliği ile kabul edildi. 

Alataş A.Ş.'nin 7 kişiye ait olan hisselerini satın alınması için Oran'a yetki verildi

Çeşme Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda kurulan Alataş A.Ş'nin 250 bin lira olan sermayesinin 215 bin lirasının belediyeye aiit olduğu, geri kalan bölümünün gerçek kişi ve şahıslara ait olduğu, yüzde 14'lük, 35 bin lira değerindeki hisselerin rayiç bedel üzerinden satın alınarak, şirketin tamamının belediyeye ait olması için Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hakkındaki Meclis gündeminin görüşülmesi sırasında konuşan Başkan Oran, "Yüzde 14 hisseye sahip 7 kişinin hisselerinin satın alınması ile ilgili bir yetki talep ediyoruz. Bu şirketi hizmet amacıyla harekete geçireceğiz. Diğer hisseleri de belediye olarak alıp, daha hızlı kararlar alabilmemiz gerekiyor" diye açıkladı. Yetki talebi ve sermaye arttırım talebi, yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi. 

Uluslararası Çeşme Festivali, Eylül ayı sonlarında yapılacak

Ulusal ve Uluslararası her türlü festivaller ile ilgili Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hakkındaki maddenin görüşülmesi sırasında görüşlerini açıklayan Başkan Oran, "Yıllar önce yapılan efsane Uluslararası Çeşme Festivali'mizi de diğer festivallerimizin yanına katarak, Çeşme'mizi, uluslararası düzeyde bir çekim merkezi yapmak istiyoruz. Bu festivali, Eylül ayı sonunda yapmayı planlıyoruz. Çeşme için yarar görmediğim, mahallelere katkısı olmadığını düşündüğüm bazı festivaller var. Örneğin, Reisdere'deki Uluslararası Uçurtma Festivali'ni bu sene yapmadım. Ben inanıyorum ki, daha kapsamlı, daha geniş bir Çeşme Festivali, mahallelerimize yayılmış bir festivali, daha çok ses getirecektir. Çeşme Festivali'nin bütçesini, diğer festivallerle daraltmayalım. Sağlam bir yumruk vuralım, 1992-1993'teki gibi, dünya Çeşme'yi konuşsun. Ama yer etmiş; Germiyan Ekmek Festivali, Alaçatı Ot Festivali gibi festvalleri elbette devam ettireceğiz. Uluslararası Çeşme Festivali'ni; 'Çeşme'de sezon bitti, okullar açıldı, biz bize kaldık' denilen noktada, 15 Eylül'den sonra yapmayı planlıyoruz" diye ifade etti. Yapılan oylamada, oy birliği ile Belediye Başkanı Ekrem Oran'a yetki verildi. 

"Maaşı, tapusu olanların sosyal yardımlarını kestik"

Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Meclis Üyesi Namık Kemal Aydoğdu, belediyeden sosyal yardım alan bazı kişilerin yardımlarının kesildiği ile ilgili bazı bilgiler aldıklarını belirterek, doğru olup olmadığını ve nedenini sordu. Soru üzerine bir açıklama yapan Başkan Oran, "Sosyal yardımlarla ilgili Kültür Müdürümüz ile birlikte hareket ettik. Sosyal yardım alanlar arasında, maaşı olanlar, tapusu olanlar var. Bunları dikkate alarak, kanun çerçevesinde, bazı sosyal yardımları kestik. Başka hiçbir şeyi göz önüne almadık. Bununla ilgili bana da serzeniş geldi. Bu konuyla ilgilenmek üzere Kültür Müdürlüğümüze birisini aldık. Öncelikle, sosyal yardımı kestiğimiz vatandaşları, randevusuz ziyarete başladık. Ev incelemesi yapıyoruz. Daha sonra da, sosyal yardım alanları inceleyeceğiz. Bir hatamız varsa, geri döneriz" diye konuştu. 

"Alaçatı Spor'a, yetkimiz ve kanun çerçevesinde destek oluruz"

Alaçatı Spor Kulübü Başkanlığı'nı da yapan Meclis Üyesi Namık Kemal Aydoğdu'nun, Alaçatı futbol sahasının ve kulüp binasının çok kötü durumda olduğunu belirterek, belediyeden destek istemesi üzerine, Başkan Oran, "Alaçatı Spor Kulübü de, Çeşme Belediyespor da bizim kulüplerimiz. Her iki kulübe de yardıma hazırız. Daha öncekiler bir yapıyorsa, ben, spora çok meraklı bir başkan olarak on yapacağımı seçimlerde de söylemiştim. Ne gerekiyorsa, inceler, yetkilerimiz ve kanun çerçevesinde Alaçatı Spor'a da muhakkak destek oluruz" diye açıkladı. 

"Ilıca Plajı'nın en iyi ücretsiz plaj seçilmesi, Çeşme için gurur kaynağı"

Bir gazetenin Cumartesi ekinin yaptığı değerlendirmede, Çeşme'den Ilıca ve Deliklikoy Plajları'nın, "en iyi ücretsiz plaj" seçildiğini belirten Başkan Oran, "Bu, Çeşme için büyük bir gurur kaynağıdır. Ilıca Plajımız, birinci seçildi. Bu konuda Çeşme Kaymakamımız'a da, Ilıca Plajı'nı ücretsiz kullanıma açmada gösterdiği kolaylık için teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem başkanımıza da, böyle bir anlaşmaya imza attığı için teşekkür ediyorum. Ilıca Plajı, gerçekten Türkiye'ye örnek oldu. Medyada, televizyonda, sosyal medyada, her yerde konuşuldu ve konuşulmaya devam ediyor. Ilıca Plajı, Çeşme'nin vitrini. Tanıtım broşürleri bastırdığımızda, fuarlara katıldığımızda, hep önde olan Ilıca Plajı'na, hak ettiği değeri vermeye çalışıyoruz. Bu sadece Ilıca Plajı ile sınırlı kalmayacak. Şu anda belediyemizin tasarrufu altındaki bütün plajlarda, bu projeler yürüyecek. Diğer plajların da bizim tasarrufumuz altına geçmesi konusunda da, Turizm Bakanlığı'mızla da görüşmelerimiz devam ediyor" diye kaydetti. 

"Alaçatı pazaryerindeki derenin ıslahı bitmek üzere"

Alaçatı pazaryerindeki derenin ıslah çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettiğini de açıklayan Başkan Oran, "Bizim talebimiz üzerine yapılan bu çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi, gerçekten Çeşme'ye büyük destek veriyor. 15-16 yerde, asfalt, kilit parke, tamirat gibi çalışma yapılırken, Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Dairesi, İZSU da Çeşme'de çalışıyor. Bu kapsamda, büyük şikayetler gelen Alaçatı pazaryerindeki derenin ıslahı bitmek üzere. Reisdere'de de, Ovacık'ta da dere ıslahları devam edecek" diye belirtti. 

"TOKİ yönetimi suyu kendi satmak istiyor"

Meclis toplantısında söz alan Meclis Üyesi Hüseyin Özen, Reisdere TOKİ'nin devlet tarafından yapıldığı için, daha önceki belediye yönetimi tarafından cezalandırıldığını iddia ederek, "Su bağlayacaksınız diye size oy verdiler. TOKİ ile ilgili sizin bir düşünceniz var mı? Derede havuz oluşuyormuş. Sivrisinek üremesine yol açıyormuş. TOKİ'nin arıtmasının İZSU'ya devredilmesi bir çözüm olabilir. Arıtma suyu TOKİ'nin yeşil alanlarının sulanmasında kullanılabilir. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" diye sorması üzerine, Başkan Oran yanıt verirken, cep telefonundan, Reisdere arıtması ve TOKİ arıtmasından dereye akan suların fotoğraflarını göstererek, "Hangi arıtma dereyi kirletiyor, bu fotoğraflardan görebilirsiniz. Devlet yaptığı için TOKİ'nin cezalandırılması söz konusu değil, ama lütfen bize destek olun, en kısa sürede İZSU'nun su bağlayarak abone yapmasını ve arıtmayı almasını ben sağlayacağım. Burada Tunç Soyer adına söz veriyorum. Ama TOKİ yönetimi buna yaklaşmıyor. Suyu kendisi satmak istiyor, insanları oradaki kuyu suyuna mahkum etmek istiyor. Arıtma, kendi arıtmaları, ama doğru dürüst çalışmadığı gibi, arıtmanın suyunu da maalesef Şifne Deresi'ne veriyorlar. Buyurun beraber çalışalım, kol kola girelim. Siz TOKİ'yi razı edin, ben İZSU'yu getireyim. Sözleşmeleri imzalayalım. İZSU buna hazır" diye açıkladı. 

 

 

Etiketler:
 
Karaburun’da kadın dayanışması
 
Selçuk, "Şen Şeftali Şenliği" ile şenlenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇYDD, "Sivas yangının dumanı yüreklerimizde hala tütüyor"
ÇYDD Çeşme Şubesi, Sivas katliamının 26. yıl dönümü nedeniyle bir yazılı ...
"Sivas Madımak Katliamını Unutmadık Unutmayacağız!"
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, Sivas ...
Cami’nin engelli girişine kilit!
Germiyan Camii engelliler girişinin demir kapı ile kapatılıp kilitlenmesi şaşkınlık yarattı.
 
Denizciler Bayramlarını Kutladı
Çeşme Liman Başkanlığı, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Denizciler Derneği’nin ...
Ovacık Jeotermal'e yargı "Dur" dedi
Çeşme'nin en verimli ovası olan Ovacık ovasında, 9 jeotermal kuyu açılabilmesi ...
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Çeşme Kalesi karşısındaki Deniz ...
 
Germiyan'daki taş ocağı için 6. kez yargıya gidiliyor
Çeşme Kent Konseyi tarafından Germiyan Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda, ...
Kemeraltı'nda yaz dönemi uygulaması başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yayaların Kemeraltı'nda daha güvenli bir ...
Aşırı sıcaktan bunalanlar, Çeşme'de serinliyor
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığından bunalanlar, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri