Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2019 Perşembe - 11:04

CHP’li Sındır, “rapor neden kamuoyuyla paylaşılmıyor?”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, binalarının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsüne taşınmak istenen Güzel Sanatlar Fakültesi’ni Meclis gündemine getirdi.

CHP’li Sındır, “rapor neden kamuoyuyla paylaşılmıyor?”

Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi tarafından, Narlıdere’de bulunan, Güzel Sanatlar Fakültesi kampüsünün ‘depreme dayanıksızlığı’ gerekçesiyle boşaltılarak Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınması kararını Sındır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. Sındır, “Güzel Sanatlar Fakültesinin depreme dayanıksız olduğunu gösteren rapor neden kamuoyu ile paylaşılmıyor? TMMOB ve STK’ların depreme dayanaklılık testi yapılması talebine neden müsaade edilmiyor? Akademisyenler hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde görevlerinden alındılar” dedi.

“ŞÜPHE UYANDIRIYOR”

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Türkiye’nin ilk güzel sanatlar fakültesi olduğunu ve 45 yılda 6 bin mezun verdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Güzel Sanatlar Fakültesinin Narlıdere'deki kampüsünün, Mühendislik Fakültesi görevlilerinin denetiminde depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiği rapor neden kamuoyuyla, fakülte mensuplarıyla ve öğrencilerle paylaşılmıyor? Türk Mühendis ve Mimar Odalarının, STK’ların kendilerince depreme dayanaklılık testi yapılması talebine müsaade edilmiyor. Bu durum akıllarda şüphe uyandırıyor. Aynı yüklenici firma tarafından yapılan Dokuz Eylül Tıp Fakültesi binası risk taşımazken neden diğer binaların risk taşıdığı kamuoyuna yönetimin açıklaması gerekiyor. Ülkemizin ilk güzel sanatlar fakültesi olma özelliğini taşıyan bina için İzmir Büyükşehir Belediyemiz de devreye girdi. Depreme dayanıksızlık durumu söz konusu ise güçlendirme çalışmasına katkı sunacağını belirtti” dedi.

“YENİ BİNAYA ZORLA TAŞIMAK İSTİYORLAR”

Tınaztepe’deki yeni binanın Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eğitim faaliyetlerine uygun olmadığının altını çizen Sındır, “Buradan üniversite yönetimine sesleniyorum. Yeni bina, rektörlük binası olarak tasarlandı. Rektörlük kendisi için yapılan binaya geçmemekte ısrar ediyor, bu da yetmezmiş gibi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni uygulamalı eğitim faaliyetlerine hiç uygun olmayan yeni binaya zorla taşımak istiyor. Akademisyenlerin ve öğrencilerin sesine kulak verin onların derdi konforlu binalar değil, onların derdi eğitim meselesi. Tınaztepe’deki alanın öğrencilere uygun eğitim koşulları sağlamadığını hep bir ağızdan dile getiriyorlar” dedi.

“AKADEMİSYENLERİN GÖREVLERİNDEN ALINMA GEREKÇESİ NEDİR?”

Fakülte akademisyenlerinin görevinden uzaklaştırılmasını sert bir dille eleştiren Sındır, “Öğrencilerinin anayasal hakkı olan eğitim hakkını her türlü zorbalığa rağmen savunan akademisyenlerden bazıları üniversite yönetimi tarafından görevinden alınmışlardır. Yönetim ‘görülen lüzum’ üzerine şeklinde bir açıklama yaprak bu karara imza atmıştır. Peki; Akademisyenlerin görevlerinden alınma gerekçesi nedir? 5 akademisyenin hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınması hukuki dayanaktan yoksundur. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin akademisyenlerinin ve öğrencilerinin verdiği onurlu mücadelede yanlarındayız. Sesleri olacağız ve bu sürecin zaferle sonuçlanması için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

Sındır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1.            Rektörlük kendisi için yapılan binaya geçmemekte ısrar edip atıl durumda kalan Tınaztepe’deki yeni binaya GSF’nin uygulamalı eğitim faaliyetlerine hiç uygun olmamasına rağmen neden GSF’yi zorla taşımak istemektedir? Eğitimin durma noktasına geleceğini bir rektör, bir akademisyen olarak nasıl ve neden görememekte ve anlamak istememektedir?

2.            Rektörlüğün şu anda bulunduğu Alsancak rektörlük binası, sözde geçici taşınmaya daha uygun olabilecekken neden aniden söz konusu bina için anıt yapı kararı çıkartılmıştır?

3.            Fakültede taşınması oldukça zor ve riskli çok büyük bir kitaplık, müzik arşivi, belgelikler, teknik malzemeler ve sanat eserleri mevcuttur. Taşınılması düşünülen yer bunları bünyesinde barındırabilecek midir?

4.            Bahsedilen malzeme ve sanat eserlerinin zarar görmeden taşınması için gerekli planlama yapılmış mıdır? Alınan önlemler nelerdir?

5.            Aynı yüklenici firma tarafından yapılan Tıp Fakültesi binası risk taşımazken neden diğer bina risk taşımaktadır? Rektörlük deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalar için yüklenici firmaya yönelik dava açmış mıdır? Eğer yüklenici firmaya dava açılmamışsa açılması düşünülmekte midir?

6.            Öğrencilerinin anayasal hakkı olan eğitim hakkını her türlü zorbalığa rağmen savunan akademisyenlerden bazıları “görülen lüzum” üzerine görevinden alınmışlardır. “Görülen lüzum” nedir? Akademisyenlerin görevlerinden alınma gerekçesi nedir?

7.            Alsancak'taki iki katlı, yatay olarak inşa edilmiş Güzel Sanatlar Fakültesi aşağı yukarı 15 yıl önce aynı gerekçe ile boşaltılmıştı. Arazi yine şartlı bağış (sanat eğitimi için bağışlanmıştır) olmasına ve itirazlara rağmen hala eğitime geri kazandırılmamıştır. Bu arazinin akıbeti nedir? Deprem riski nedeniyle bugün taşınmak istenen binanın da akıbeti aynı mı olacaktır?

8.            Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmak istenilen binaya ait deprem raporunun ayrıntıları neden kamuoyu ile paylaşılmamıştır? İlde yer alan STK, Mühendis ve Mimar Odaları ve benzeri kurum ve kuruluşların depreme dayanıklılık testi yapmalarına neden izin verilmemiştir?

9.            Narlıdere yerleşkesinde yeni bir bina yapılacağı iddia edilmiştir. Güçlendirme, yenileme projeleri nelerdir? Bu proje için ayrılan bütçe ne kadardır? Yapımına ne zaman başlanacak ve ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?

Etiketler:
 
120 kişilik kadroyla Halk Oyunları Gecesi
 
Çeşme’nin günahı ne Sayın Başkan?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, Yerel Yönetimler Çalıştayı'nı bugün topluyor
250’yi aşkın belediyede yönetimi devralan CHP, bugün başlayacak Yerel ...
CHP'li gençlerden hunili eylem
CHP Konak Gençlik Kolları bugün farklı bir eyleme imza attılar. CHP'li ...
CHP'li Beko, "Fabrikalar CHP rozeti ile yapıldı, AKP rozeti ile sattınız!"
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Binali Yıldırım’ın Kınık Devlet Hastanesi ...
 
CHP’li Beko: "Yarımada’da çevre katliamına dur de!"
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Yarımadası diye bilinen Karaburun, ...
"Türk basınına ‘Abdülhamit dönemi’ yaşatanlar yolun sonuna geldi"
Basında Sansürün Kaldırılışının 111’nci yılı nedeniyle yazılı açıklama ...
CHP'li Belediye Başkanları yol haritası için kampa giriyor
31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde 11’i büyükşehir belediyesi olmak üzere ...
 
''Bir Kalp Doktoru bile yok!''
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Yaz sezonunda nüfusu 1 milyonu ...
Çeşme CHP Danışma Kurulu toplanıyor
CHP İzmir’de ilçelerde danışma kurulu toplantıları başladı. 5 ilçede danışma ...
CHP'li Sındır, "Geri dönüşüm ile yenilenebilir enerjiyi birbirine karıştırıyorsunuz"
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kamil Okyay ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri