Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
19 Ocak 2021 Salı - 11:50

CHP İzmir Milletvekili Beko, "Nergis Festivalini evlerimizde kutlayalım"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, nergis üreticisine destek için herkesin evine nergis almasını istedi. Beko, “26 Ocak’ta yapılamayan Nergis Festivali’ni nergis demetleriyle evlerimizde yapalım” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Beko,  Nergis Festivalini evlerimizde kutlayalım

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun’da her yıl düzenlenen geleneksel Nergis Festivali’nin pandemi nedeniyle yapılamamasının nergis üreticisi çiftçinin nergislerinin elinde kalmasına neden olduğunu belitti. Türkiye’de nergis çiçeği üretiminin merkezi konumunda olan Karaburun’da, çiçek üreticilerinin sıkıntılı bir sezon geçirdiğine dikkat çeken Beko, “Her yıl düzenlenen geleneksel Nergis Festivali bu yıl pandemi nedeniyle yapılamazken, geçen yıllara göre artan nergis üretimi ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile fiyatlar beklentilerin altında kaldı. Karaburun Belediye Başkanımız İlkay Girgin Erdoğan’ın da üreticiye destek çağrısını yineleyerek, bu günlerde herkesi evine bir demet mis kokulu nergis demeti almaya davet ediyoruz. 26 Ocak 2020’de yapılan Nergis Festivali’nde 100 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan Karaburun’da üretici de ellerindeki çiçeklerin neredeyse tümünü satma imkânı bulmuştu. Bu yıl festival pandemi nedeniyle yapılamıyor ve nergisler satışların zaten az olması nedeniyle de üreticinin elinde kaldı. İlçede; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile geçen yıl 60 üreticiye 120 bin nergis soğanı dağıttı, üretici dikimini yaptı ve böylece geçen yıllara göre daha fazla hasat gerçekleşti.  Şimdi Karaburun’dan başka hiçbir yerde yetişmeyen bu nadide çiçeğe ve üreticisine bu zor dönemde destek olma zamanı” dedi.


NARCİSSUS'UN BENZERİ GÜZELLİKTE NERGİS ÇİÇEKLERİ YETİŞEN TOPRAKLAR
Nergis çiçeği üretiminin ilçe ekonomisinde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Beko, “Karaburun Mordoğan Mahallesi Muhtarı Şaban Ok ve heyeti ile nergis tarlalarını ziyaret ettik. Karaburun’da halen 160 üreticinin elinde on binlerce demet nergisimiz satılmayı bekliyor. Çiçek deyip geçmeyelim, bu eşsiz güzellikteki ve kokudaki çiçeği alarak bir üreticinin daha gelecek yıl nergis üretimine devam etmesini sağlayabiliriz. Hem üreticimizin ürünü elinde kalmasın hem de evlerimiz ve işyerlerimiz nergisin mis kokusu ile tanışsın. Büyük emekle yetiştirilen bu güzel çiçekler, Ocak ayının sonuna kadar satılmazsa maalesef çöpe gidecek. İzmir’in dayanışma ruhunun Karaburunlu çiçek üreticilerine de iyi geleceğine inanıyorum. Hem Irmaklar Tanrıçası Nana'nın oğlu Narcissus'un hikayesine de, Mordoğan ve Karaburun’un tarihine de ışık tutan nergis çiçeğini belki biraz daha yakından tanımış oluruz. Rivayete göre Narcissus’a çevresindeki bütün dişi varlıklar âşıktır. Mimas eteğinde bir gölcüğün kenarında umutsuz bir aşkın etkisinde eriyip giden Narcissus, çevresindeki hiçbir varlığa kendine gösterdiği derecede ilgi göstermemektedir. Nana'nın oğlu eşsiz Narcissus, o gölün kenarında umutsuzca âşık olduğu kendi varlığını seyrederken, bu korkunç aşkın derin etkisiyle için için eriyerek Mimas topraklarına karışmıştır. Narcissus'un öldüğü yerdeyse ölümsüz Narcissus'un benzeri güzellikte nergis çiçekleri bitmiştir. 12 İyon şehri arasında yer alan Klazomenai şehrinin kurulduğu Mordoğan, narsizmin kaynağı olan efsaneyi de topraklarında yetişen nergis çiçeğinden almakta. Kendini seven, eşini, dostunu, ailesini seven, iş arkadaşlarını seven herkesi bu eşsiz kokulu ve güzel çiçeğin demetlerini almaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

Etiketler:
 
Zeytinyağı ihracatı yüzde 20 arttı
 
Sağlıkçıların izin yasağı kaldırıldı.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinyağı ihracatı yüzde 20 arttı
Sağlık iksiri zeytinyağı pandeminin zirve yaptığı 2020 yılının son çeyreğinde, ...
İzmir’de Gevreğe Zam Geldi!
İzmir gevreğine zam geldi. Tezgahta 1.75 liraya satılan simidin ücreti, ...
Meteoroloji’den Zirai Don uyarısı!
Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğü Erken Uyarı ve Tahmin Merkezi’nden ...
 
İzmir 10 Ekim’i unutmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Ekim Ankara Gar katliamı ve bu katliamda ...
İzmir'i korkutan deprem!
Ege Denizi Seferihisar açıklarında 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi. ...
Hasat edilen nergisimiz çöpe gitmesin.
Türkiye’de nergis çiçeği üretiminin merkezi konumunda olan Karaburun’da, ...
 
Büyükşehir'den Üç turistik İlçeye tarihi yatırım
İzmir’in önemli turizm merkezlerinden Dikili, Foça ve Karaburun İzmir ...
Zübeyde Hanım ölüm yıldönümünde anıldı
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 98. ...
Menemen'de Yeni başkanvekili AKP'li oldu!
Menemen Belediyesi Başkan Vekili kura çekimi için belediye meclisi bugün ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri