Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
17 Kasım 2018 Cumartesi - 14:17

ÇEŞKA, SİMURG Kadın Kooperatifleri Birliği'ne temsilci seçildi

Çeşmeli üretici kadınların bir araya gelerek oluşturduğu ÇEŞKA, SİMURG Kadın Kooperatifleri Birliği'nde, Ege Kadın Birliği'ni temsil edecek iki kooperatiften birisi oldu. İkinci kooperatif ise Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak belirlendi.

ÇEŞKA, SİMURG Kadın Kooperatifleri Birliği ne temsilci seçildi

SİMURG Kadın Kooperatifleri Birliği, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve aralarında ÇEŞKA'nın da bulunduğu Ege Bölgesi'ndeki Kadın Kooperatifleri'nin bir araya geldiği toplantı, 15-16 Kasım tarihlerinde, Balçova Belediyesi Engelli Tribün Merkezi’nde gerçekleşti.  

Kadın kooperatifleri için yapılan hizmetler ve kadınların ekonomik hayata katılımını sağlamak için yapılacak olan teşviklerin ele alındığı buluşmada, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, Aile Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nden Zübeyde Karagöz, Ticaret Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nden Sıla Ultanır, Tarım Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden Necmiye Üçer, Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Figen Mertol Dalfidan, KEDV Yönetim Kurulu Başkanı Şengül Akçar, KEDV Ege Bölge Koordinatörü Ayşe Temiztaş, SİMURG Kadın Kooperatifleri Birliği üyeleri, Huairou Komisyonu Genel Müdürü Sandy Schilen, Ege Bölgesi kooperatiflerinin yönetim kurulu üyeleri, ÇEŞKA Başkanı Berna Güler ve özel sektör temsilcileri katıldı. Toplantıya, ÇEŞKA'yı temsilen, Başkan Berna Güler'in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Banu Ayhan, Sayman Sevgi Duman ve kurucu üye Serpil Buğa katıldı.

 

"Kooperatifler, kimsenin değil, herkese ait"

Toplantıda bir konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kooperatiflerin “Hiç kimsenin olmayan ama herkese ait” bir örgütlenme modeli olduğunu vurgulayarak, Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi doğrultusunda kentin değerleri göz önünde bulundurularak Urla’nın markalaşma çalışması yapıldığını söyledi. Uyar, "2014 yılında 85 ortağın girişimi ile S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurduk. 85 ortakla başladığımız yolcuğumuz şuan 184 ortak ile devam ediyor” dedi. 

"Temel hedef, kırsalda üretime devam edilmesi"

Kırsal kalkınma İzmir modeli ile üretici ve üretici örgütlerine yapılan hizmetlerden bahseden İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul, temel hedeflerinin küçük ölçekli üreticilerin kırsalda üretime devam etmelerini istediklerini söyledi.

"Güneş enerjisiyle ürün yetiştiriyoruz"

Uluslararası Huairou Komisyonu Genel Müdürü Sandy Schilen 45 ülkede 60 dernekle tarımsal çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, KEDV ile yapmış oldukları ortak çalışmalar ve SİMURG’un önemini hakkında bilgi verdi. Ayrıca iklim değişikliğinin yarattığı sorunlara değinen Schilen, güneş enerjisiyle üretilen ürünler yetiştirdiklerini belirtti.

"Bize ancak bizden fayda var"

Toplantıya katılan ÇEŞKA Başkanı Berna Güler, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kadın Kooperatifleri'nin yerelden, ortak sorunlara çözümler üretmek, sosyal ve ekonomik değerler yaratmak noktasında gözardı edilemeyecek bir görev üstlendiğini ve onların bu çabalarına gösterilecek bir vefa borcu olduğunu vurgulayarak, "ÇEŞKA'yı temsilen katıldığımız toplantı, bir anlamda bu vefa borcunu somutlaştırmak isteyenlerin ve 'Bize ancak bizden fayda var' diyenlerin bir araya gelmesi idi. Ege Bölgesi'ndeki Kadın Kooperatifleri, SİMURG ve KEDV'in işbirliği ile kotarılan bu buluşmada bir araya geldiler. İki gün boyunca, hem deneyimlerini ve sorunlarını paylaştılar, hem de bu sorunlara çözüm oluşturacak bir yol haritası çizdiler" diyerek toplantı hakkında bilgi verdi.

ÇEŞKA'yı Banu Ayhan temsil edecek

Toplantıya katılan SİMURG'un, 2014 yılında hayata geçtiğini ve kadın kooperatiflerinin bir dayanışma platformu olan Kadın Kooperatifleri Birliği olduğunu belirten Güler, "Bir anlamda kadın kooperatiflerinin üst birliği konumundadır. Kooperatiflerin kendi içlerindeki dayanışma ne kadar önemli ise, kooperatifler arası dayanışma da en az onun kadar önem taşır. Kadın Kooperatifleri olarak hükümete, bürokrasiye sesimizi duyurmanın, isteklerimize ulaşmanın, hakkımız olan muafiyetleri sağlamanın en geçerli yolu, birleşerek güçlenmektir. ÇEŞKA'mız da bu yolu takip ederek SİMURG'un bir üyesi oldu. Bununla da kalmadık, SİMURG'un bölgesel çalışma alanlarından birisi olan Ege Kadın Kooperatifleri Birliği'nin iki temsilcisinden biri olmaya talip olduk ve bunu da gerçekleştirdik. SİMURG'da ÇEŞKA'yı Başkan Yardımcımız Banu Ayhan temsil edecek. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin belirleyeceği bir kardeşimizle birlikte, Başkan Yardımcımız Banu Ayhan'ın SİMURG'da Ege Bölgesi'ni ve bizi başarıyla temsil edeceğine inancımız tamdır" diye konuştu. 

"ÇEŞKA, sağlam ve emin adımlarla ilerliyor"

ÇEŞKA'nın kuruluşundan bu yana 3 yıl geçtiğini hatırlatan Berna Güler, "Sağlam ve emin adımlarla ilerlemeye ve birinci hedefi olan kadın istihdamını, kadının ekonomik ve sosyal platformlarda güçlenmesini sağlamaya başarıyla devam ediyor. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak, ekip ruhu, güven ve şeffaflık ilkeleriyle hareket eden yönetim anlayışının bu başarı öyküsünde büyük bir payı olduğunu düşünüyorum. Bunun yanı sıra, ortaklarımızın kendi aralarında ve yönetimle olan ilişkilerinde yapılandırmayı başardığımız eşitlik ve 'Ben değil, biz varız', ancak birlikteyken güçlüyüz duygusu, çalışmalarımızın temelinde yatan en belirgin yapı taşı olarak öne çıkıyor. Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'ın kuruluş aşamasında ve devam eden süreçteki desteğine, ÇEŞKA olarak şükranlarımızı sunuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

 

 
Sokak hayvanları kısırlaştırılmak üzere yakalanmaya başladı
 
Zıtlaşma yok, centilmenlik var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İzmir'i özümsemeyen, bu kenti yönetemez!"
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'i İzmir yapan değerleri ...
Çeşme'de 215 hektar alan için Jeotermal ihalesine çıkılıyor
İzmir Valiliği, jeotermal kaynak sahalarını ihale etmek için düğmeye bastı. ...
HAVAŞ Alaçatı servisine başladı
Uzun süreden beri Çeşme Terminal ve Adnan Menderes Havalimanı arası yolcu ...
 
Seferihisar Tarım Şenliği Başlıyor
Seferihisar’da 15-18 Kasım tarihleri arasında tarım şenliği düzenlenecek. ...
İzmir Kent Konseyleri Birliği Urla'da toplandı
İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin Kasım ayı toplantısı Urla’da gerçekleşti. ...
ÇYDD 25. yılını kutladı
ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Gönül Kaya, 25’inci yıl kutlamasında, “Bu çatının ...
 
En güzel ders
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir yaşamındaki çocukların doğayla bağ ...
Çocuklar bu habere çok sevinecek
İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesi, Belçika’dan gelen marmoset maymunu, Napolyon ...
Kalamarlar yok olmasın diye!
İzmir Büyükşehir'in projesi ile 1 yılda 1,5 milyon yumurta elde edildi.
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri