Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
12 Aralık 2021 Pazar - 13:11

“Bu proje Muhittin Dalgıç’ın projesidir.”

Ak Parti Çeşme İlçe Başkanı Av. Yeliz Karataş, Çeşme’de yapılması planlanan sosyal konutlarla ilgili bir açıklama yaparak sert eleştirilerde bulundu.

“Bu proje Muhittin Dalgıç’ın projesidir.”

Karataş, Çeşme’de yapılması planlanan 412 konutluk proje sahibinin Muhittin Dalgıç olduğunu ancak Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın bu projeyi kendi projesiymiş gibi sunduğunu söyledi. AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Av. Yeliz Karataş yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“İlçemizde hem yerel ve hem de genel yönetimce yapılmış sosyal konutlar vardır. Olur da yapılırsa, bu 412 konutluk proje ilçemiz için bir ilk, buna ilişkin alınan karar da tarihi bir karar olmayacaktır. Tarih, 4 binden fazla vatandaşımıza en konforlu koşullarda yaşama imkânı sunan TOKİ Reisdere projemiz gerçekleştiğinde yazılmıştır!Bu projenin hayata geçirilmesine en çok sevinecek kişilerden biri benim. AK Parti İlçe Başkanı olarak da sosyal konut projesinin hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceğim. Ama şu var ki, Başkan Oran’ın, projeyi kendisininmiş gibi sunmasını, Çeşmemizde ilk defa sosyal konut yapılacakmış gibi “tarihi bir karar” olarak nitelendirmesini, oylamayı tüm meclisi ayağa dikerek yaptırmasını, vatandaşları almadığı, girebileni zabıta marifetiyle çıkarttığı ve bu sebeple soruşturma geçirdiği meclis salonuna tüm ilçe örgütünü sokup, onların abartılı “bravo” nidaları ile kendini alkışlatmasını hayretle karşıladım. Söz konusu parseller zaten sosyal konut yapılmak üzere Çeşme Belediyemiz’e geçen parsellerdir. Buraya başka bir amaçla çivi dahi çakılamaz. Bu parsellerin amacına uygun kullanılacak olması, mecliste gösterilmeye çalışıldığı gibi bir lütuf değil; zaten yapılması gerekendir.Başkan Dalgıç’ın projesini kendi projesi gibi sunuyor. Bu proje kendisinin değil, bir önceki Belediyemiz Başkanı Muhittin Dalgıç’ın projesidir. Oran en iyi yaptığı şeyi yapıp yine hazıra kondu. Oysaki seçildikten sonra bu projeyi iptal edip, Dalgıç’ın kurdurttuğu kooperatifin yüzlerce üyesini açıkta bırakıp, 1.100 konut yapacağım demişti.  Mademki Başkan Dalgıç’ın 412 konutluk projesi üzerinden gidecekti de neden 2,5 yıl bekledi? Yoksa bu, sadece bir seçim yatırımı mı?

Sosyal konut projesinin oylandığı mecliste konu yine bir türlü hazmedemedikleri TOKİ’ydi. Şartları tutsa bile inandığı davaya en ufak bir gölge düşmesin diye TOKİ’ye başvurmayan kıymetli ve fedakâr dava arkadaşlarımın, aradan yıllar geçtikten sonra bile hala yalan bir algı siyasetine kurban edilmesine asla müsaade etmeyeceğim. Bence Başkan Oran benim emektar teşkilatıma iftira atmayı bırakıp, siyasetini kendi hizmetleri üzerinden yapsın.

Alkışa son, hizmete gaz versin ! Halka hizmetkâr olmaya adanmış AK Parti Çeşme İlçe Teşkilatı, vatandaşımızın sosyal konut talebini Ankara’ya taşıdığında, bu ilçeyi gece kulüplerinden çıkmayan üst gelir grubundan ibaret sanan, “Çeşme’de dar gelirli mi var?” diyerek bahçıvan, bekçi, komi veya garsonlukla geçimini sağlayan dar gelirli vatandaşlarımızı yok sayan o istemezukçu zihniyet, engel olmak için elinden geleni yaptı. Ama AK Parti vazgeçmedi. Teşkilatımızın fedakar çabaları olmasaydı bugün tüm ülkede yerel mimari dokusuyla örnek gösterilen eşsiz TOKİ’miz olmayacaktı.

O dönemin belediye başkanı “boşuna heveslenmeyin, bu projeyi yaptırtmam, su bile bağlamam, paranız boşa gider” diye vatandaşı tehdit ederken, Başkan Oran da bu yapturmazukçu örgütteydi. Şimdi kalkmış sanki ilçemiz dar gelirli vatandaşları için ilk sosyal konutu kendi yapıyormuş gibi ayakta alkışlatıyor. Hafızalardan unutturmaya çalıştıklarını hatırlatmam gerekirse; TOKİ talep formları başta kaymakamlık, muhtarlıklar ve bu devasa projeye inanan herkesçe her yerde dağıtılmıştı. Başvuru formlarını dağıtan ve başvuruları kabul edense sadece Çeşme Kaymakamlığıydı.

Ayrıca vatandaşlarımız borcunu bitirip tapusunu almışsa, evini ister satar isterse kiralar. Bugün satılan ve kiralanan evlerden bahsedip yanlış bir algı yaratmaya çalışan Başkan Oran kadar, TOKİ’deki vatandaşlarımızın gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığının tartışmalı olduğunu söyleyen Bağımsız Meclis Üyesi Sn. Hüseyin Özen’i de kınıyorum.

Buradan hem Sosyal Konutçu Oran’a, hem Bağımsız Özen’e ve hem de benzer iddia sahiplerine seslenmek istiyorum. Elinizde iddianızı kanıtlayacak delilleriniz varsa; gidip ihbar edin. Suçu bilen herkes için ihbarda bulunmak bir vatandaşlık görevidir. Adliyenin de Kaymakamlığımızın da yeri belli. Oralara gitmek istemiyor musunuz? Buyurun benim makamıma. O da mı uymuyor 20 yılı aşkındır avukatlık faaliyetimi yürüttüğüm ofisime gelin. Beni bilgilendirirseniz, ihbarı bizzat ben de yaparım. Ne adli, ne idari mercilere gitmeyecek; ne başkanlık makamıma ne ofisime gelmeyecekseniz de orada oturan tüm vatandaşlarımızı ve başvuruları alıp değerlendiren idari makamlarımızı töhmet altında bırakmamak için artık susun.”

Etiketler:
 
İzmir’de 'Aziz' izdihamı
 
Çeşme’de üzücü kaza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de Sosyal Konut Projesi hayata geçiyor!
Çeşme Belediyesi’nin aralık ayı meclis toplantısında gündeme alınan 412 ...
Çeşme’de Hortum paniği!
Çeşme’nin Ovacık mahallesinde bu sabah meydana gelen hortum, çok sayıda evin çatısına zarar verdi.
Çeşme’deki Villayı uyuşturucu fabrikasına çevirmiş!
Çeşme Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin Şifne’de bir ...
 
Sedat Simavi Karikatür ödülü Çeşme'ye...
45.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ‘Sedat Simavi Karikatür Ödülü’'nü, Çeşme ...
Sahil Güvenlik ile hayata tutundular!
Çeşme’de bu sabah Yunan unsurları tarafından geri itilen 3 ayrı düzensiz ...
Kütüphane açılışında davet krizi!
Çeşme’de Sıdıka-Kelami Ertan Ortaokulu bünyesinde Mutlu Biçer’in adını ...
 
Çeşme'de STK'larla güç birliği için ilk adım
Çeşme Halk Eğitim Merkezi, eğitim, üretim ve kadın istihdamı hedefiyle, ...
Kaymakam Çakıcı’dan esnaf ziyareti.
Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, Alaçatı'da, küçük ve büyük sanayi sitelerini ...
CHP'li kadınlar, "Şiddete Hayır" dediler
CHP Çeşme Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri