Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
12 Haziran 2017 Pazartesi - 17:35

Beşik gibi...

Ege denizindeki depremi en fazla hisseden ilçelerden biri de Çeşme oldu. Satranç Turnuvası için Çeşme'ye gelen sporcular depreme tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde yakalandı. SatrançFederasyonu Temsilcisi Mehmet Sarısaç ve diğer hakemler sporcuları yatıştırarak,binadan kontrollü çıkmalarını sağladı

Beşik gibi...

Ege Denizi Karaburun açıklarında saat 15.28'de 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir'in yanı sıra İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Edirne, Manisa gibi çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedilirken vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Sarsıntılar sonrası vatandaşlar panikle sokağa döküldü. İlk depremin ardından AFAD verilerine göre saat 15.35'te 4.9, 15.47'de ise 4.5 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. AFAD verilerine göre ilk depremin ardından 20'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. İzmir Valisi, şu ana kadar kendilerine ulaşan bir can kaybı olmadığını duyurdu. Karaburun Belediye Başkanı ilçede herhangi  bir olumsuzluk yaşanmadığını söylerken, Midilli’de eski evlerin yıkıldığı görüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Ege Denizi olan bir deprem meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü önce 6.3, sonra 6.0 olarak duyurdu. Depremin 10 kilometre derinde meydana geldiği belirtildi.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu. (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Reuters'ın haberine göre, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) depremin şiddetinin 6.3 olduğunu açıklarken, merkezinin İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısında olduğunu duyurdu.

ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ

Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Balıkesir, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Eskişehir'de de hissedildi, büyük panik yaşandı. Telefon hatlarında kısa süreli aksamalar yaşandı.

 DİKİLİ VE KARABURUN'DA KEŞİF ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Depremin en çok hissedildiği İzmir'in Dikili ve Karaburun ilçelerinde İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden ekiplerce keşif çalışmalarına başlandı. AFAD'ın İzmir, Bursa, Sakarya, Afyonkarahisar, Ankara, Manisa, Uşak ve Aydın il müdürlüğüne bağlı ekipleri, bölgeye sevk edildi. İzmir, Aydın, Manisa ve Bursa il sağlık müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri de olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor. 
Ayrıca, Manisa lojistik deposundan 16,5 metrekarelik 240 aile çadırı tedbir amaçlı bölgeye sevk edildi.

MİDİLLİ'DE BAZI BİNALARDA HASAR VAR

Reuters, Midilli'deki Plomari kasabasında bazı yapılarda hasar bulunduğunu duyurdu. Haberde, ciddi bir yıkım ya da yaralıların bulunduğu konusunda bir bilginin bulunmadığı belirtildi. 

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Ege'de saat 15.35'te 4.9 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre 15.47'de bu kez 4.5 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. İlk depremin ardından 20'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. 

İZMİR VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun, can ve mal kaybının olmadığını belirtti.  İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu da depremle ilgili merkeze ulaşan can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar bilgisinin bulunmadığını, tüm ekiplerin Karaburun, Mordoğan ve kıyı yerleşimlerde incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.

KARABURUN KAYMAKAMI KONUŞTU

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel "Şu an için can ve mal kaybı olmadığını söyleyebilirim. Çok şükür. Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" dedi.

ÇEŞME’DE HASAR YOK!

Depremin en fazla hiisedildiği bölgeerden biri olan Çeşme’de ise şu ana kadar herhangibir olumsuzluk yaşanmadı. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, şu ana kadar kendilerine ulaşan bir olumsuz haber olmadığını,vatandaşların kısa süreli bir panik yaşadığını söyledi.

Çeşme’de bu yıl 5. Kez düzenlenen Çeşme Open 2017 Satranç Turnuvasına katılmak için ilçeye gelen sporcular depreme tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde yakalandılar. Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç ve diğer hakemler sporcuları yatıştırdıktan sonra çocukları kontrollü olarak bina dışına çıkardılar.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu da,  "İzmir’de bize ulaşan bir problem görünmüyor ama baya şiddetli bir depremdi. Belediyede çalışıyordum, arkadaşlar dışarı çıktılar. Teyakkuz halindeyiz, bir yerde birşey olursa tüm hemşehrilerimizin yardımına koşacağız. Bekliyoruz, görevimizi yapmaya hazırız. Karaburun üs olarak görünüyor, oraya da ulaştık. Bir kayanın kayması söz konusu. Bir can veya mal kaybı görünmüyor şu anda" şeklinde konuştu.

 

 

 
Korkutan deprem
 
Çeşme Open, deprem şoku ile başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ne mutlu İzmir’e !
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve engellilerin ...
Anıt ağaçlara "hayat öpücüğü"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, aralarında asırlık çınarların da bulunduğu ...
Hayalleriyle geldiler
“Çocuk Gözüyle Güzel Kentim İzmir” projesi için Büyükşehir Belediyesi'ni ...
 
Emekçilerden demokrasi çağrısı
İzmir'de emek ve demokrasi güçleri, tutuklu ve açlık grevindeki Nuriye ...
Tramvayda yaz maratonu başlıyor
Karşıyaka Tramvayı'nı tamamladıktan sonra tüm ağırlığını Konak hattındaki ...
"Açlık demokrasiden önce gelir"
Habertürk TV’nin konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ...
 
Mühendisler Referandum Sonrası Türkiye’yi konuştular
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi`nin 49`uncu kuruluş yıldönümünde ...
İzmir'in projesi dünya vitrinine çıktı
Çevreyi korumaya yönelik çalışmalarıyla öne çıkan İzmir'e bir ödül de Avrupa Birliği'nden geldi.
Çevrecilerden ekolojik yıkım tepkisi
Konak Çevre Meclisi Üyesi Yasemin Sağlam, “Çevre Mühendisleri Odası ve ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri