Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
28 Aralık 2017 Perşembe - 08:26

Beko: Kadro mücadelemiz sürecek

TİS toplantısında konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, hükümete seslenerek "Siz değil miydiniz işçilerin elinden kadrosunu alan. Siz kadroyu vermeyeceksiniz biz alana kadar mücadele vereceğiz" dedi.

Beko: Kadro mücadelemiz sürecek

DİSK Genel İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube, Seferihisar Belediyesi'ndeki işleri yürüten taşeron şirketle süren ve Yüksek Hakem Kurulu'nda biten toplu iş sözleşmesi sonrasında işçileri bilgilendirmek için toplantı düzenledi.

Belediyenin kültür merkezinde gerçekleşen törene farklı birimlerde çalışan 300 taşeron işçinin tamamına yakını, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş merkez ve şube yöneticileri ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Genel İş İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevenger, belediye işçilerin kadro dışı bırakıldığı, asgari ücretin fedakarlık yapılmak istendiği bir dönemde Genel İş'te örgütlenmenin önemli olduğunu vurguladı. Sevenger, bütün belediyelerde Genel İş örgütlenene kadar mücadele edeceklerini belirtti.

“Kadro belediye işçisinin de hakkı”

Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, devam eden OHAL'e değinerek "Emeğimize, ülkenin aydınlık geleceğine düşman olan OHAL ve KHK'lara karşı birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.  Emek mücadelesi aynı zamanda demokrasi mücadelesidir. Kazanılmış haklarımızı korumanın yolu, yeni kazanılmış haklar için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Alanlarda dile getirdiğimiz kadro gündeme geldi ancak ne işçilere soruldu, ne meclise yansıdı, belediye işçilerine haksızlık yapılarak yürürlüğe girdi. Taşerona kadro politikaya alet edilmeden muhattapları ile konuşularak, mecliste tartışılarak, ayrımsız bir şekilde uygulanması lazımdı. Biz kamu hizmeti veriyoruz. Belediyelerde çalışan işçilerin de hakkı olan kadro için sonuna kadar mücadele edeceğiz ve alacağız" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da ilk olarak asgari ücret görüşmeleri ilgili  şunları söyledi "Türkiye'de her şey gibi asgari ücret tespit komisyonu da yanlış gidiyor. Asgari ücret, 4 kişilik bir aile üzerinden değil 1 kişinin ihtiyaçları üzerinden belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke ekonomisinin yüzde 11 büyüdüğünü söyledi. Madem öyle neden 6 milyona yakın işsiz var. Neden emekçiler bu büyümeden hakkını alamıyor. Neden iş sağlığı iş güvenliği önlemleri almıyorsunuz. Neden asgari ücretlilerin ekonomik sosyal haklarını düzeltmiyorsunuz. Gerçekler öyle değil. Ufak bir azınlık ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerine el koymuşlar. Siz bunlara izin vermeyin. Bizi iliklerimize kadar sömürmek isteyenlere karşı ayağa kalkın".

“Taşeronun önünü siz açmadınız mı?”

Belediyelerde taşeronlaştırmanın önünü AKP'nin açtığını da hatırlatan Beko "Biz taşeron nedir bilmezdik. Bütün işçiler kadrolu idi. 2002'de değişikliğin ardından taşeron yaygınlaştı. Şimdi de yaygara ve gürültü kopararak taşerona kadro sözü veriyorlar. Siz değil miydiniz işçilerin elinden kadrosunu alan. Sadece yapacağınız şey almış olduğunuz kadroyu geri vermek. Vermeyeceksiniz biz almasını biliriz ve alacağız. Bütün taşeron işçiler kadrolu olana kadar taleplerimizi dile getireceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz. KHK ile taşerona kadro veremezsiniz. Yetki meclistedir. Ayrımsız olarak, kamuda, belediyelerde ve özel sektörde kadro verilmeli ve bu topraklarda taşeron yasaklanmalı. Ayrıca barışın ve demokrasinin olmadığı bir yerde TİS, iş ve gelecek olamaz. Emek mücadelesi kadar demokrasi ve barış mücaedelesi de vermeliyiz"

“Belediyelere baskı var”

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de hükümetin belediyeler üzerindeki baskısına değinerek " HDP'li belediye başkanları görevinden alındı, AKP'li belediye başkanlarına 'çekil görevden' dediler, en sonda da İstanbul Ataşehir'de CHP'li belediye başkanını görevden aldılar. Belediyelere yönelik algı operasyonları yapıyorlar. Belediyeler iş yapamıyor diyorlar. Merkezden birini atarım anlayışındalar. 2019'da eğer kaybedersek bizi bekleyen şey budur. bırakın Seferihisar Belediyesi'ni, Türkiye'de belediyecilik kalmayabilir valilikle kaymakamla yönetilir" dedi.

 

 

 
Kadınlar, 1978 Maraş katliamını unutmadı
 
Zeytinalanı Kültür Merkezi açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2018’e coşkulu "merhaba"
Yılın son gecesi için hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
İzmir'in Boyozu Tescillendi
İzmir Ticaret Odası, İzmir şambalisi, lokması ve kumrusunun ardından, ...
İzmir'in değil, Türkiye'nin parkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5.sini düzenlediği “Sizin Gözünüzden ...
 
Yeni trafik düzenine "yılbaşı ayarı"
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak Tramvayı yapım çalışmaları nedeniyle ...
Belediye Başkanları Seferihisar'da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve aralarında Çeşme Belediye ...
İZDENİZ'e anket notu
Filosunu modern gemilerle yenileyen İZDENİZ A.Ş., yolcularla yapılan memnuniyet ...
 
Konak tarihine sahip çıkıyor
Yaklaşık 3 bin tescilli yapının bulunduğu Konak’ta başlatılan restorasyon ...
Çınarlar ve fidanlar buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Yaşam Kampüsü'nde düzenlediği yılbaşı ...
İzmir'in depremlerini konuştular
Urla Kent Konseyi Çevre Komisyonu tarafından düzenlenen toplantıda İzmir'de ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri