Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
2 Ağustos 2018 Perşembe - 15:24

Başkent'te “İzmir mesaisi”

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'in onay bekleyen projeleri için gittiği Ankara'da bakanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürlerle toplantılar yaptı.

Başkent te “İzmir mesaisi”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin Bakanlıklardan onay gerektiren yatırım ve projeleriyle ilgili Ankara’da önemli görüşmelerde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ile AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli’nin eşlik ettiği Başkan Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nu makamlarında ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcıları Mehmet Emin Birpınar ve Fatma Varank’ın katıldığı toplantıda, başta Katı Atık Geri Dönüş&u uml;m ve Biyogaz Tesisi olmak üzere önemli konular masaya yatırıldı.

Çözüm toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen teknik toplantıya, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ile genel müdür yardımcıları ve daire başkanları da katıldı. Mavişehir’e vapur iskelesi yapılması, mevcut iskelelerin revizyonu ve Bostanlı Balıkçı Barınağı’nın yolcu gemileri için bağlama yeri olarak kullanılması gibi önemli başlıkları da içeren kıyı planlarının onaylanması, Urla vapur seferlerinin başlayabilmesi için gerekli alan tahsisinin yapılması, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan 6 ilçedeki muhtelif arazilerin mezarlık yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi ve İnciraltı’nın planlaması gibi başlıklar ele alınd ı. Bakan Yardımcıları Birpınar ve Varank’ın bürokratlarına, sorunların çözümü konusunda pratik ve hızlı adımlar atılması talimatı verdiği teknik toplantının önemli bir ayağını da 1/100.000’lik İzmir-Manisa Bölgesi Çevre Düzeni Planı oluşturdu. Bakanlık ve Büyükşehir’in karşılıklı itirazlarını uzlaşmayla ortadan kaldırmaya yönelik adımlar çerçevesinde, önümüzdeki hafta Ankara’dan bir heyetin İzmir’e gelerek mutabakat sağlanamayan  maddeler için çözüm toplantıları gerçekleştirmesi kararlaştırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kürüm’ü makamında ziyaret etti.

İki önemli ziyaret daha

Ankara’daki “İzmir seferi”nin ikinci ayağında Tarım ve Orman Bakanlığı vardı. Bakan Bekir Pakdemirli ile makamında yapılan görüşmede Orman Müsteşarı Akif Özkaldı, Tarım Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç ve Bakan Danışmanı Özer Ataç da hazır bulundu. Toplantıda Bayındır’da kurulması planlanan Tarımsal İhtisas Alanı, bazı tahsis talepleri ve Gördes Barajı masaya yatırıldı.

Başkan Kocaoğlu, İl Başkanı Şengül, Genel Sekreter Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Şahin, daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü’ne atanan Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Uraloğlu, son olarak İzmir’de Karayolları Bölge Müdürü olarak görev yapıyordu.

Kazanan İzmir olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, davetine icabet ederek kendisiyle birlikte Ankara’ya gelen ve kentin sorunları konusunda takipçi olan Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Aydın Şengül’e teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, “Oluşturduğumuz bu dialog ve işbirliği ortamının artarak devamını diliyorum. Sonunda kazanan İzmir olacak” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ise, iktidar partisinin İzmir’deki temsilcisi olarak kentin sorunlarının çözümünde ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. Ankara temasları sırasında Başkan Kocaoğlu’nu bir an olsun yalnız bırakmayan Şengül, “Sayın Başkan’a daveti için teşekkür ediyorum. Birlikte İzmir’in sorunlarının çözümünde önemli işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Bizim için önce siyaset değil kentimiz ve ülkemiz geliyor. Bu konuda gerçekten samimiyiz” dedi.

 
9 günlük bayram tatili turizmciyi sevindirdi
 
Teknik Direktör'ün mutlu günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öncü şehir İzmir
AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot, “Torunlarımıza temiz ...
"Çözüm odaklı çalışacağız"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Toplu ulaşımda "Tükenmez kart" geliyor
İzmir'de toplu ulaşımı kullananlar için "akıllı kartlara para yükleme ...
 
Doğal Yaşam’dan "doğal" çözüm
Doğal Yaşam Parkı’ındaki bitki türlerini korumak için "doğal" mücadele ...
"Yapılanı yıkacağız diyeceğinize, İzmir'e neler yapacağınızı anlatın"
"Tramvayda millet gezer, görür. Bir yere ulaşmak için kullanılmaz. İzmir'de ...
Hedef koydu: 597
Kırsal kesimdeki çalışmaları sırasında köy ziyaretlerine büyük önem veren ...
 
Bu kursun meraklısı çok
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda açılan Dijital Pazarlama ...
Doğal Yaşam’ın yeni maskotları: Çilli ve Zilli
İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki zebra ailesi, bir ay arayla iki yeni doğum ...
Kemeraltı'nda 3 büyük adım
İzmir Tarih Projesi kapsamında kentlilerin tarihle bağını güçlendirmek ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri