Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SAĞLIK
16 Mart 2021 Salı - 00:08

Başkan Soyer: “Bizim kahramanımız oldunuz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Tabip Odası’nı ziyaret etti. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarıyla buluşan Soyer, “Bu süreçte sizler bizim kahramanımız oldunuz. Asla unutulmayacak, büyük iz bıraktınız” dedi.

Başkan Soyer: “Bizim kahramanımız oldunuz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Tabip Odası’nı ziyaret etti. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı ile bir araya gelen Başkan Tunç Soyer, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Çamlı ise sağlık çalışanlarını temsilen doktor önlüklü bir bez bebeği Başkan Soyer’e hediye etti. Ziyarette Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.



Pandemi sürecinde yaptıklarından dolayı İzmir Tabip Odası’na teşekkür eden Başkan Soyer, İzmir Tabip Odası’nın sürecin daha fazla içinde olması gerektiğini belirtti. Başkan Soyer, “Yalnızlaştırıldığınızı, ötekileştirildiğinizi biliyoruz. Ama biz de bu şehrin seçilmiş belediye başkanı ve büyükşehir belediyesi olarak sonuna kadar sizin yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Süreç boyunca kayıplarımız oldu, hepimizin kayıplarıdır. Onlar için çok üzgünüz, baş sağlığı diliyorum. Bu süreçte sizler bizim kahramanımız oldunuz. Asla unutulmayacak, büyük iz bıraktınız” dedi.      

Gönüllü karantina çağrısı
Daha önce İzmirlilere gönüllü karantina çağrısında bulunduğunu hatırlatan Soyer, “Bunun anlamı vatandaşların bireysel olarak bu hassasiyetin farkındalığını göstermeye teşvik etmekti. Aynı çağrıyı yine yapmış olayım. Bütün vatandaşlarımızın çok büyük özen göstermeye devam etmesi lazım. Çok dikkat etmek lazım. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalarda İzmir Tabip Odası en önemli rehberimiz. Aynı şekilde Toplum Sağlığı Daire Başkanlığımız ve onun bağlı olduğu Genel Sekreter Yardımcılığımız, İzmir Tabip Odası ile iç içe çalışıyor. Bilim Kurulumuz da aynı şekilde çalışıyor. Biz dayanışma içinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Onların bize yapacağı bilimsel rehberlik ışığında da eylem planları ortaya koymaya devam edeceğiz. Bize yol gösteren kurumlar başta Tabip Odası, Toplum Sağlığı Daire Başkanlığımız ve b ünyesinde bulunan sağlıkçılar, akademisyenler. Bizim böyle bir durumda ne yapmamız gerektiğini bilimsel anlamda bize söyleyecek olan onlar. Onları dinleyerek ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu dayanışmanın çok büyük değeri var. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak eylem planı ortaya koymamız ancak o rehberlikle edineceğimiz bilgiler ışığında olur. Onun dışında bir şey yapmamız söz konusu değil. Kriz belediyeciliği adını verdiğimiz süreç boyunca da böyle çalıştık. Bundan sonra da bunu güncelleyerek devam edeceğiz” dedi.

Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin de İl Sağlık Müdürlüğü’nün öngördüğü rol dağılımı içinde görev yaptığını ve pandemi hastanesi olarak görevlendirilmediğini söyledi. Soyer, “Buna rağmen pandemi hastalarıyla ilgili de zaman zaman gelen talepler konusunda gereğini yaptı” diye konuştu.



Büyükşehir Belediyesi’nden büyük destek gördük
İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı ise şöyle konuştu: “Pandemi süresince ne yazık ki bizlerin talep ettiği gibi bir pandemi yönetimi olmadı. Şeffaf bir süreç götürülmedi. Bu süreçte Türk Tabipler Birliği, Tabip Odaları başta olmak üzere sağlık örgütleri bu sürecin dışında tutulmaya çalışıldı. Ama gerek Türk Tabipler Birliği gerekse İzmir Tabip Odası bu süreçte toplum sağlığını önceleyerek, halkın sağlık hakkını savunmak adına doğruları söyledi. Savunurken de zaman zaman hedef haline getirildiler. Biz bu süreci dayanışmayla, İzmir’deki tüm toplum sağlığını öncüleyen yapılarla aşmaya çalıştık. Süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük desteğini gördük. Gerek kişisel koruyucu ekipmanlarımızın temininde, gerek sağlık çalışanlarının barınma ve ulaş ım sorunlarının çözümünde, daha birçok sorunda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi yanımızda oldu. Dayanışma bizleri gerçekten çok mutlu etti. Ne yazık ki 387 sağlık emekçisini kaybettik. Zor günlerin dayanışmayla aşılacağına inanıyoruz.”

Henüz etkilerini görmedik
Yerinde karar alma sürecinin geciken bir uygulama olduğunu belirten Çamlı, “Bu başından beri savunduğumuzdu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de pandemi vakalarında yeniden artış görülüyor. Başlangıçta yüzde 25’lik artış varken kontrollü normalleşme kararı alındı. 15 gün içinde İzmir’de yüzde 56’lık bir vaka artışı var. Kontrollü normalleşmenin etkilerini bile henüz bu vaka artışlarında görmedik. İzmir, yüksek riskli iller içinde. 15 günde yüzde 56’lık vaka artışı varken bu kontrollü normalleşmeyi anlamakta güçlük çekiyoruz. Önümüzdeki süreçte bu vaka artışlarının daha da süreceği hatta yeni bir üçüncü pikin ortaya çıkacağı öngörüleri var. Aşılama oranları yüzde 5’ler, 6’lar düzeyinde. Toplumsal bağışıklığı e lde etme konusundan da uzaktayız. Bizim önerimiz, öncelikle pandemi sürecinin şeffaf bir şekilde yönetilmesi, konuyla ilgili sağlık meslek örgütlerinin sürece dahil edilmesi, toplum sağlığını önceleyerek kararların alınması ve aşılama hızının bir an önce artırılarak en kısa zamanda bağışıklığın sağlanmasıdır. Pandemi devam ediyor, kontrol altına alınmış değil. Bunun bilinciyle pandemi kurallarına uyarak sadece kendimiz için değil toplumun diğer bireylerinin de sağlığını düşünerek yaşamımızı sürdürmemiz gerekiyor. Pandemideki kontrollü açılım yeniden gözden geçirilmeli, vaka artışları dikkate alınarak İzmir ve Türkiye’de yeni bir takım düzenlemelere geçilmeli” dedi.
İzmir’in çok yüksek riskli il durumuna gelebileceğini ifade eden Çamlı, “Yerinde yönetim kararlarında İl Hıfzıssıhha Kurulları’na büyük sorumluluk düşüyor. İzmir Tabip Odası bu kurulda yok, daha önce vardık işleyişe yaptığımız eleştiriler, alınan kararlara düştüğümüz şerhler sonrasında kuruldan çıkartıldık. Olmamız gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Etiketler:
 
Tarım temasıyla ilk girişimcilik programı başlıyor!
 
Gürer: “GDO’lu ürün ve yem ithalatı artıyor”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu korona kahramanlarıyla buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ...
CHP'li Beko, ameliyathane teknikerlerinin istihdamını sordu
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Ameliyathane Teknikerlerinin istihdamına ...
“YÜZ YÜZE SINAVLAR DA İLERİ BİR TARİHE ERTELENMELİ!..”
Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı, Çocuk ...
 
Modern Çağın Hastalığı: Kronik Yorgunluk Sendromu
Yeterli miktarda dinlenmeye karşın kendini sürekli olarak yorgun hissetme ...
EÜ’den "Üzerinde Güneş Batmayan" Sempozyum
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından ...
İlaç fiyatlarına yüzde 20 zam geldi.
İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro kuru, 3,81'den 4,57'ye yükseltildi.
 
Sağlıkçıların izin yasağı kaldırıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından corona virüs tedbirleri kapsamında sağlıkçılara ...
Çeşme'de ilk aşı Başhekim Güngör'e
Türkiye'nin merakla beklediği aşı uygulamasına bu sabah İzmir ve ilçelerinde ...
İzmir ve İlçelerde aşılama başladı.
Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri