Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
3 Ocak 2022 Pazartesi - 12:58

Başkan Oran sınıfta kaldı!

Yarımada Talanı Durdur Koordinasyonu tarafından Çeşme Turizm Projesi hakkında yapılan yazılı açıklamada Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın açıklamaları ve tutumu eleştirildi.

Başkan Oran sınıfta kaldı!

Yarımada Talanı Durdur Koordinasyonu yapılan yazılı açıklama şu görüşlere yer verildi;

“ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI SN. EKREM ORAN’A TURİZM PROJESİ KONUSUNDA YIL SONU KARNESİ VERELİM DEDİK AMA BAŞKAN SINIFTA KALDI.

2019 Mart Sn. Ekrem Oran Çeşme Belediye Başkanı oldu. 2019 Mayıs Turizm Bakanı’nı ziyaret etti. BAKANDAN MERSİN KOYUNDA ÇOK BÜYÜK HAZİNE ARAZİLERİ OLDUĞUNU VE BURADA BİR TURİZM PROJESİ GELİŞTİRMEYİ PLANLADIKLARINI ÖĞRENDİĞİNİ AYLAR SONRA KAMUOYU İLE PAYLAŞTI.

2020 Şubat Cumhurbaşkanlığının özel sektöre ait alanları kamulaştırmasına yönelik kararına karşı durdu. Bakanı arayıp, sermayenin, arazilerine el koymamasını istedi ve “Buraları 100 yıllık ata toprağı. İnsanlar buraların imara açılmasını beklemişler” dedi.

“Acele kamulaştırma; insanlarımızın ellerinden mallarının ve mülkiyet haklarının alınması anlamına geliyor. Turizm bakanımla telefonla konuştum. Yakında gidip mülkiyet haklarını koruyarak burada planlama yapalım diyeceğim. İnşallah olumlu olur. Ben Çeşmelinin çıkarını savunmakla yükümlüyüm, bunun için seçildim. Çeşmelinin çıkarlarını korurum, ham yaptırmam. Malını kimseye kaptırmam.”

ÖZEL MÜLKİYETE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKMAYA HAZIR OLAN BAŞKAN KAMUNUN ARAZİLERİNİN HAM YAPILMASINA SES ÇIKARIYOR MU?

2020 Mart “Turizm Bakanımızın söylediklerine inanmakla yükümlüyüm” diyen Çeşme’nin Ekrem beyi İzmir Ticaret Odasında (İZTO) Bakanın yaptığı toplantıya çağrılmayınca, sitem etti ve “Çeşme’nin yararına olacak her türlü çalışmanın sonuna kadar arkasında olacağım. Çeşme’nin aleyhine yaşanacak hiçbir gelişmeye kayıtsız kalmayacağımı bildiririm” dedi.

BAŞKAN, BAKANA GÖZ KIRPTI.

2020 Temmuz Sn. Oran “100 senedir, 110 senedir vizyonunu turizm yatırımı olarak koymuş bir kentin şehremini olarak bu projeyi (yani KAMU ARAZİLERİNİN SATILMASINI) destekleriz. Çeşme'de turizm yatırımını desteklememek vatan hainliği olur” dedi.

BEŞ YIL ÖNCE ÇEŞMENİN PARSEL PARSEL SATILMASINA YAĞMALANMASINA KARŞI, DİRENME ÇAĞRISI YAPAN BAŞKANA NE DEĞİŞTİ DE SERMAYE MALLARININ KAMULAŞTIRMALARINA KARŞI ÇIKARKEN, SAF DEĞİŞTİRDİĞİNİ SORMAK İSTİYORUZ.

2020 Eylül Çeşme Projesi’nin 10 ay içinde tamamlanacağı açıklandı. Projenin öncelikli alanları belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin de katıldığı “PROJE ORTAK TASARIM EKİBİ” kuruldu. Projenin konseptinde mutabık kalındı. 10 ay içinde proje ve planların hazırlanacağı açıklandı. 100 bin çevre ölçekli çevre düzen planı, 25 bin ölçekli nazım imar planı, 5 bin ölçekli nazım imar planı ve bin ölçekli uygulama imar planı, ekolojik yaşam planını, stratejik çevresel değerlendirme raporu, mikro bölgelerin etüt raporunu, ekolojik araştırma ve değerlendirme raporlarının hazırlanacağı belirtildi. Ekrem Oran, “Bugün geldiğimiz nokta belki de Türkiye’ye örnek olacak bir nokta. Ortak akıl ile Çeşmenin ve bölgemizin doğasını ve değerlerini koruyarak, sezonun tüm yıla yayılması ile ilgili bir projede mutabık kaldık. Bugüne kadar konuştuğumuz her şeyin altına hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de ben imza atacak durumdayız. Çeşme için çok güzel şeyler olacak” dedi.

ANLIYORUZ Kİ, 400 GÜN ÖNCE PROJE EKİBİNDE ORTAK ÇALIŞMANIN ADIMI ATILIYOR.

2021 Ocak Çeşme Projesi’ne karşı olmadıklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, önce projeyi görelim, "Çeşme projesi fikrine karşı çıkmak anlamsız" dedi. “Çeşme projesinde bugün itibari ile karşı olacağımız bir olay yok. Ben istemezükçü değilim. Çeşmeyi yaşatacak, turist getirecek ve doğal hayatı bozmayacak projeye ben karşı çıkmam. Çeşme'nin çıkarları için varım.”

EYLÜL AYINDA PROJE TASARIM GRUBUNDA YER ALAN BAŞKANLAR, OCAKTA PROJEYİ GÖRELİM DİYORLAR. ACABA NEDEN ?

2021 Eylül Çeşme Turizm projesine ilişkin nihai çalışmanın tamamlandığı ve son çalışmanın Bakan Nuri Ersoy tarafından CD’ler halinde, İBB Başkanı ile Çeşme Belediye Başkanına teslim edildiği, Bakanın Belediyelerden dışarıya herhangi bir bilgi sızmaması, eleştirilerin doğrudan kendisine yapılmasını istediği bildirildi.

ŞİMDİ SORMAK HAKKIMIZ DEĞİL Mİ? O CD LERDE KAMUNUN DUYMASI İSTENMEYEN BİLGİLER NELERDİR? ARADAN 3 AYDAN UZUN SÜRE GEÇMESİNE KARŞIN, HALA HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMAMASI, İZMİR’İN KANAL İSTANBUL’UNA AİT BİLGİLERİN SIR GİBİ SAKLANMASI NASIL AÇIKLANABİLİR?

2021 Aralık Sn. Ekrem Oran diyor ki “Çeşme projesinde isteklerimiz kabul gördü, şimdi projeyi bekliyoruz” Başkan diyor ki “Biz masaya oturduğumuzda ilk söylediğim şey; acele kamulaştırmaları kaldırın dedik. Bakanımız kabul etti, kaldırdı. İkinci olarak betonlaştırmayı karşıyız dedim. Bunlar da kabul edildi. Suyumuz az, su veremeyiz dedim. Gerekli önlemleri alacaklarını söylediler. Çeşme’de Sanayi Sitesi ihtiyacımız var dedim. Onunla ilgili çalışmalar da sürüyor. Turizmciler yeni yapılacak otellerin lojman sıkıntılarının da çözümünü talep ettiler, aktardım, Bakan bu talebimizi de takdir etti. Biz AVAN projeyi biliyoruz. Eleştiriler kapsamında tekrar göreceğiz.” Başkan seçileli bin gün oldu. Bin günde inişleri ve çıkışları ile Çeşme projesine katkısını paylaşmaya çalıştık. Şimdi sormak istiyoruz;  Sayın Başkan acaba sermayeden mi, kamudan mı yana?  Sayın Başkan acaba yaşamdan mı, paradan mı yana?  Sayın Başkan özel mülklerin kamulaştırılmasına karşı çıkarken, kamu arazilerinin, hepimizin olanın satışını nasıl onaylayabiliyorsunuz?  Sayın Başkan bina olmayacaksa, beton olmayacaksa bir milyon kişi çadırlarda mı konaklayacak?  Sayın Başkan, bu proje ile yarımadanın yarısından fazlasının yapılaşmaya açılacağını, Çeşme’nin nüfusunun bir kent büyüklüğüne çıkacağını, bu nüfusun getireceği yükün altında ezileceğinin farkında değil misiniz?  Sayın Başkan masmavi denizi, makilikleri, doğası ve tüm canlılarının bedeli Çeşme’ye bir sanayi sitesi ve personelin konaklayacağı lojman mıdır? Biz bin günde 9 ayrı tarihteki duruşundan bu sonuçları çıkarttık. Takdir kamuoyunundur.

YARIMADA TALANINI DURDUR KOORDİNASYONU”

Etiketler:
 
CHP’li Beko, muhtarlık ofislerindeki gerçekleri paylaştı
 
Soyer’den yeni yılın ilk ziyareti CHP İl Başkanlığı’na
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakıcı ve Özel’den Yılbaşı denetimleri!
Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı ve İlçe Emniyet Müdürü Tolga Özel, Yılbaşı ...
Çeşme'nin altın madalyalı şefleri!
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İstanbul'da gerçekleştirilen ...
Çeşme’de yıldırım düştü, yangın çıktı!
Çeşme Altınkum’da bir plaj işletmesine düşen yıldırım yangına sebep oldu. ...
 
Çeşme’de evinde uyuşturucu yetiştirecekti!
Çeşme Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin bugün düzenlediği ...
Çeşme’de Öğretmenler iş bıraktı!
Eğitim-İş Çeşme Temsilciliğine bağlı öğretmenler bir günlük iş bırakma ...
Çeşme’de Sahte İçki Operasyonu!
Yeni yılın yaklaşması ile birlikte artan sahte içki satışını önlemek amacı ...
 
Çeşme Eğitim-İş bir günlük iş bırakıyor!
Eğitim-İş Çeşme Temsilciliğine bağlı öğretmenler Çarşamba günü bir günlük ...
Pir Sultan Abdal’da ‘MUTLU’ son!
Çeşme Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Olağan Kongresi’nde mevcut Başkan ...
Op. Dr. Orhan Güngör veda etti!
Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Güngör görev süresini tamamlayarak izne ayrıldı.
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri