Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
10 Ekim 2019 Perşembe - 15:43

Başkan Oran muhtarlara projelerini anlattı

Muhtarlar ile bir araya gelen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çeşme bizim sevdamız. Çeşme’nin 30 yılını planlıyoruz. Biz kocaman bir aileyiz. Çeşme çalışacak, Çeşme Belediyesi çalışacak, herkes mutlu olacak.” dedi.

Başkan Oran muhtarlara projelerini anlattı

Katılımcı yönetim anlayışı kapsamında zaman zaman toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelip istişare toplantıları yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 25 Mahalle Muhtarı ile belediye hizmet binasında bir araya geldi. Mahallelerin şikayet, istek ve önerilerini dinleyen Başkan Oran, ihtiyaç ve talepleri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturma adına bu toplantıların çok faydalı olduğunu belirterek ayda bir kez yapılacağının altını çizdi.

Toplantıda muhtarlara tek tek söz hakkı veren Başkan Oran, ulaşımdan altyapıya, düğün salonundan hastaneye kadar gelen tüm talepleri not aldı. Taleplerin sınırsız ancak kaynakların sınırlı olduğunu ve bu kaynakları maksimum verimle kullanacaklarını belirten Başkan Oran, “Her yaz döneminde yaşanan su kesintisi ve ilaçlama gibi problemlerinin önüne geçtik. Barajlardan elde edilen her 100 litre sudan yüzde 70’i kayıp ve kaçak. Biz bu oranı yüzde 30’ düşürdük. Suların debisini düşürerek patlama ve kesintilerin önüne geçtik. Alaçatı’ya su şebekesi değil, doğal yağmur suyu ve kanalizasyon yaparak bu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız. İlaçlama konusunda ise Büyükşehirden destek istedik, bundan sonraki ilaçlamalar Büyükşehir tarafından yapılacak ve Çeşme’de artık ilaçlama sorunu kalmayacak” dedi.

“Ben bu ailenin reisiyim, her şeye karışırım”

Çeşme’nin en büyük sorununun alt yapı olduğunu dile getiren Başkan Oran, “İZSU’nun yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum. İZSU’dan kapatabilecekleri kadar yeri kapatmalarını ve kapalı olan yerleri açmamalarını istedim. Bu İZSU’nun görevi karışmıyorum diye bir şey yok. Ben bu ailenin reisiyim, her şeye karışırım” diye konuştu.

“Sosyal belediyecilikte örnek projelere imza atıyoruz”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelerden de söz eden Başkan Oran, şunları söyledi:

“Acil durumlarda yatalak hastalarımızı İzmir’deki hastanelere sevk edebilmek amacıyla bir adet ‘Hasta Nakil Aracını’ Çeşmeli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın gerek ekonomik gerekse iş hayatında yaşadıkları sorunlarına yardımcı olmak için,Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’ni kuruyoruz. Bir psikolog, bir sosyolog bir de teknik hemşire ile vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde yardımcı olacağız. Kadın Dayanışma Merkezleri kurarak, şiddet gören kadınlarımızın yanında olacak, her türlü şiddete karşı mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın ve ev hanımlarımızın evden çıkarak, spor yapan sağlıklı bireyler olması için profesyonel basketbol koçu istihdam ediyoruz. Yine 9 yıldır kapalı olan ve kullanılmayan Ilıca Migros’un üzerindeki Düğün Salonu’nu hizmete açtık. Ekonomik gelir seviyesi düşük olan vatandaşlarımız bu düğün salonunu 1000 TL’ye kiralayabilecekler. ‘Alaçatı-paraçatı’ dediler, Alaçatı’ya, Ilıca’ya ve Çeşme Çarşı’ya ‘Çeştur Kafe’ açarak vatandaşlarımıza 2 liraya çay, 5 liraya kahve hizmeti veriyoruz. Çeşme’nin birçok yerinde bu kafeleri açmaya devam edeceğiz.

“Çeşme’ye yeni hizmet binası”

Mevcut belediye binasının ihtiyaçlara cevap vermekte yetersiz kaldığının altını çizen Başkan Oran, “Çakabey Kültür Merkezi’nin yeni belediye hizmet binasına dönüştürmek için sunduğumuz önerge komisyonlara sevk edildi. Bu kentin 30 yılını planlamak zorundayız. Kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

Her mahalleye İletişim Koordinasyon Merkezi kurulacak

Çeşme’nin birçok mahallesinde İletişim Koordinasyon Merkezi yapılacağının bilgisini veren Başkan Oran, “Yıllardır atıl durumda bulunan eski Alaçatı Belediyesi’ni restore ederek ek hizmet binası olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çeşmeli hemşehrilerimiz birçok işlemi belediyeye gelmelerine gerek kalmadan oradan yapabiliyorlar. Çeşme’nin bazı mahallelerinde İletişim Koordinasyon Merkezleri kurarak vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmalarını sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Çeşme festivaller kenti olacak

Çeşme Festivali ile yaz sezonunu Eylül sonuna kadar uzattıklarını vurgulayan Başkan Oran, “Çeşme’de Temmuz-Eylül arasına sıkışan yaz sezonunu uzatabilmek için, sen, ben, bizim oğlan kaldığımız dönemde 25 yıl aradan sonra ilk kez hayata geçirdiğimiz Çeşme Festivali ile dopdolu bir Eylül ayı geçirdik. Çeşme’de kışın da hayat devam edecek. Biz kocaman bir aileyiz. Çeşme çalışacak, Çeşme Belediyesi çalışacak, herkes mutlu olacak. Ben Çeşme ailemin yüzünü güldürmeye geldim. Çeşme bizim sevdamız” şeklinde konuştu.

 

Etiketler:
 
Ankara Katliamı'nda hayatını yitirenler ölümsüzleştirilecek
 
Çeşme CHP'den gar katliamı mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PSAKD Genel Başkanı Kaplan, "Yeni heykeller batırılarak Çeşme Sualtı Müzesi oluşturulmalı"
Çeşme'de denize batırılan Hacı Bektaş Veli ve Pir Sultan Abdal heykellerine ...
Yağmur çamur dinlemediler.
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, ...
Çeşme'de botları batan göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla ...
 
Çeşme otoyol ücretleri zamlandı
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 7 Ekim'den geçerli olmak üzere otoyol ...
Alaçatı azmağında ilk kuş gözlemi
5 Ekim Avrupa Kuş Gözlem Günü nedeniyle, 26. EuroBirdwatch kapsamında, Alaçatı ...
Ramazan Çınar, Çeşme Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü oldu
2014-2019 yılları arasında Çeşme Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevi ...
 
Çakabey Kültür Merkezi, Belediye Hizmet Binası'na dönüşecek
Çeşme Belediyesi Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nda, Çakabey Kültür Merkezi'nin ...
Halk Eğitim, lise mezunlarına üniversiteye hazırlık kursu açacak
Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü, lise mezunlarına yönelik üniversiteye hazırlık kursu açacak.
Alaçatı Azmak Kuş Rotası ilk kez uluslararası kayıtlara girecek
5 Ekim Avrupa Kuş Gözlem Günü'nde, Alaçatı Azmak bölgesinde gerçekleştirilecek ...
 
YAZARLAR
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
NEZAKET VE ZARAFET
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri