Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
6 Ocak 2017 Cuma - 10:00

Başbakan Yıldırım'dan taziye ziyareti

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Adliyesi’ne yapılan hain saldırı sonrası gece geç saatlerde kente geldi.

Başbakan Yıldırım dan taziye ziyareti

 

Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile geldiği Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi: Yaralımız iki hastanede tedavi ediliyor, hayati tehlikeleri bulunmuyor.PKK’nın planladığı bir olay. Mühimmatlara bakıldığında çok büyük felaketi atlattık. Başarılı olsalardı İzmirimiz çok büyük felaketi yaşayacaktı.

Özellikle polislerimiz bilhassa trafik polisi Fethi Sekin, bu olayın önlenmesinde çok büyük bir kahramanlık göstermiştir. Kahraman polisimize, alçakları etkisiz hale getiren polislere ve İzmir Emniyeti’ne çok teşekkür ediyoruz. Bu bölgelerde alınan tedbirler çok büyük felaketin önlenmesine vesile oldu. Bu kez alçak emellerine ulaşamadılar. Yaralılarımızı ve şehitlerimizin ailelerini ziyaret edeceğiz. Bu operasyonda kahramanlık gösteren polis arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz.

Şunu milletimiz bilmeli, İzmirliler bilmeli. Bu ülkeyi bölmek isteyen, kardeşliğimizi bozmak isteyen kim olursa olsun başaramayacak. Milletimiz, kardeşliği ve birliği bozanlara asla prim vermeyecek. Ama görüyoruz ki son zamanlarda ülkenin başını ağrıtan, enerjisini azaltan bu alçaklar vardiyalı biçimde çalışmaya başladı. 24 saat 3 vardiya çalışıyorlar. Önce DEAŞ saldırıyor, ardından PKK saldırıyor sonra sıra sende deyip FETÖ saldırıyor. Bu da terörün ne ideolojisinin ne kutsalının hiç bir değeri olmadığını gösteriyor.

Bu saldırılar, terör örgütlerinin bitişlerinin göstergesi. Güvenlik güçlerimiz nefes aldırmadan amansız biçimde enselerinde olacak. Bu mücadele uzun soluklu ve bu mücadelenin galibi Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Bundan şüphe olmasın. Vatandaşımız normal yaşantılarına devam etmeli. Onların amacı vatandaşların tedirgin olmasını sağlamak, korkuya sevk etmek, ülkenin bütün değerlerini aşındırmak. Buna izin vermemek gerek.
Emniyet birimlerimiz 24 saat, kar-kış, gece-gündüz demeden görevlerinin başındadır. Büyük bir azim ve heyecanla canla başla çalışmaktadır.
İzmirimize, ülkemiz geçmiş olsun. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum.

Başbakan Yıldırım, havaalanındaki açıklama sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ İle birlikte terör saldırısında şehit olan mübaşir Musa Can'ın Eskiizmir Semti'ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım'ı şehit evinin bulunduğu sokakta, kalabalık bir grup karşıladı. Turk Bayrağı asılan evde, Başbakan Binali Yıldırım, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Başbakan ardından Şehit Polis Fethi Sekin'in evine taziye ziyaretinde bulunuldu. Yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından Binali Yıldırım ve beraberindekiler aileyi teskin etti. Kızılay ve Bayraklı Belediyesi'nin şehit evinin önünde kurduğu taziye çadırında toplanan vatandaşlar ise çadırlardaki bekleyişini sürdürüyor.

Taziye ziyaretlerinin ardından Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki heyet, terör saldırısında yaralanarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan vatandaşları ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, ziyaret esnasında yaralılarla ilgili bilgi alırken, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'da Yıldırım'a eşlik etti.

Ziyaretin ardından hastaneden ayrılan Başbakan Binali Yıldırım, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek saldırıyla ilgili bilgi aldı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'dan saldırıya ilişkin bilgi alan Yıldırım'ın, olay sırasında PKK'lı iki teröristi etkisiz hale getiren polislerle de görüştüğü öğrenildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde 40 dakika kalan Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra İzmir'den ayrıldı.

Başbakan Yıldırım ve bakanlara ziyaretlerinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti İzmir milletvekilleri ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican eşlik etti. Ziyaretler basına kapalı gerçekleşti.

Yıldırım, İzmir'deki terör saldırısı nedeniyle mesaj yayınlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

İstiklal ruhumuzun sembol şehirlerinden İzmir'de, toplumsal barış ve huzurumuzu hedef alarak gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı lanetliyor, şiddetle kınıyorum" görüşünü paylaşan Başbakan Yıldırım, "Bu saldırıda, canını hiç düşünmeden feda ederek, şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin, çok daha büyük bir felaketin yaşanmasını engellemiştir. Ülkemiz birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Terör belası, devleti ile omuz omuza vermiş aziz milletimizin sinesinde yok olup gidecektir. Bölünmeyeceğimiz ve boyun eğmeyeceğimiz alçak terör odaklarınca bilinmelidir. İzmir, istiklal mücadelemizde düşmanın denize döküldüğü yerdir. Tüm inancımla ifade ediyorum ki dün düşmanın denize döküldüğü yerde, bugün kardeşliğimizi bozmaya çalışan alçak terör örgütlerini aynı akıbet beklemektedir. Bu saldırıda şehit düşen polis memurumuz ve adliye görevlimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

 

 
Köfüncü'den terör saldırısına kınama
 
MHP'li Evci, 'Kendi pisliklerinde boğulacaklar'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Hain terörü lanetliyoruz”
İzmir Adliyesi önünde yaşanan hain terör saldırısını lanetleyen Büyükşehir ...
TGS İzmir Şubesi: ''Teröre teslim olmayacağız''
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir'in ...
Katliamı önledi
İzmir’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden polis memuru Fethi ...
 
Veriler PKK'yı gösteriyor
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yapıtığı açıklamada saldırı sırasında elde ...
2 Şehit 7 yaralı
İzmir'in Bayraklı ilçesi'nde gerçekleşen terör saldırısında 1'polis diğeri ...
Aşçılar Türkiye’ye geliyor
İngiltere'de yayınlanan Dünyaca ünlü Independent gazetesi yazarlarından ...
 
TEOG birinci dönem sonuçları açıklandı
Milyonlarca öğrencinin geleceğine yön verecek en kritik sınavlardan biri ...
LYS’de 13 klasik soru
Üniversiteye giriş sınavı başvuruları başladı. Başvuru kılavuzu yayınlandı. ...
19. Atak teslim edildi
Milli Savunma Bakanı Işık, TAİ'deki "T-129 ATAK Helikopteri 19. Teslimat Töreni"ne katıldı.
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri