Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
5 Ağustos 2019 Pazartesi - 15:51

“Bakanlıklar açıklama yapmalı”

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Alaçatı Havalimanı ile ilgili doğru bir haberi ve havalimanının ne amaçla açılmak istendiğinin açıklanmasını herkesin beklediğini söyledi.

“Bakanlıklar açıklama yapmalı”

İhalesi geçen yıl DHMİ tarafından 20 Nisan’da yapılan ve ihaleyi kazanan Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş. tarafından pist zemininde toprak çalışmasının önemli bir bölümü tamamlanan Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı inşaatında, pistin uzatılması ile ilgili revize planın onayının beklenmesi nedeniyle çalışmalara ara verilirken, bazı yayın organlarında havalimanının iptal edildiği ile ilgili haberler çıkması soru işaretlerini de beraberinde getirdi. 

“Sözleşmenin herhangi bir şekilde  iptali veya  fesih durumu yoktur" 

Gelişmeler üzerine, havalimanı inşaatını gerçekleştiren ve işletmeyi yapacak olan Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, “Sözleşmenin herhangi bir şekilde  iptali veya  fesih durumu yoktur. DHMİ’ye 25 yıllık işletme döneminde ihtiyaç duyulabilecek ilave alanlar için vermiş olduğumuz master plan sonrası, Kültür ve Turizm Bakanlığının bölgede başkaca tasarrufu olabileceği gerekçesiyle talep edilen revize plan sunulmuştur ve onayı beklenmektedir” açıklamasını yapmıştı. 

"Küçük, tarifeli uçaklarla Alaçatı Havalimanı'na değer katılabilir"

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir de bir açıklama yaparak, doğru haberi herkesin beklediğini söyledi Demir, yaptığı açıklamada, "'Çeşme'de havalimanına ihtiyaç var mı?' 'Alaçatı Havalimanı ile ilgili düşünceniz nedir?' diye Çeşme Otelciler Birliği olarak daha önce bize sorulduğunda, şunu demiştik; 'Adnan Menderes Havalimanı, büyük bir havalimanı. Adnan Menderes Havalimanı'ndan tarifeli direk uçuşların çoğaltılmasını, yurt dışı uçuşların çoğaltılmasını, eğer ihtiyaç olursa, özellikle, Mikanos, Santorini gibi, belki Atina, belki Bodrum, Antalya gibi turizm destinasyonlarına, küçük, tarifeli uçaklarla Alaçatı Havalimanı'na değer katılabilir' demiştik. Biz, bunu hala savunuyoruz" diye konuştu.

"Havalimanının amacı kamuoyuna açıklanmalı"

Havaalanının yapılış amacının kamuoyuna en kısa zamanda açıklanması gerektiğini ifade eden Demir, "Eğer Çeşme'ye havalimanı yapılacaksa, devletimiz bunun kararını vermişse, ihalesini yapmışsa ve buraya yatırımcı gelmişse, bu havalimanının amacının kamuoyuna açıklanması gerekir. 'Havalimanı şu amaçla yapılıyor' denilmeli. Ben şuna karşıyım; sadece eğitim amaçlı ise, Selçuk'taki havalimanı aklıma geliyor ve turizme çok fazla katkısı yok. 'Amacı VIP uçuşlar' denilirse, bunun da turizme çok katkısı olmayacaktır. Oraya çok az uçak inecektir. Dolayısıyla da mas turizmine değer kazandırmayacaktır" diye belirtti. 

"Turizm için hangisi daha yararlıysa onu istiyoruz"

Eğitim amaçlı uçuşlarda, çok sayıda uçağın havada hareketi Alaçatı'ya gürültü de katabileceğine dikkat çeken Demir, "Buna da dikkat etmek gerekir. Sayın bakanımızın da orada turizm bölgesi olarak planlama yapması ve havaalanına karşı çıkması da söz konusu. Eğer havalimanı çevresinin turizm bölgesi olmasına, havalimanı aksi tesir yapıyorsa, biz de burada turizm için hangisi daha yararlıysa onu istiyoruz. Havalimanının durumu belli, ama Bakanımızın dediği gibi, turizm bölgesi olmasına engel edici bir durum söz konusuysa, onu da gözden geçirmek gerekir" diye belirtti. 

"Ulusal ve uluslararası tarifeli uçuşlar buraya entegre olmalı"

Kamuoyunun net açıklamalar beklediğinin altını çizen Yakup Demir, "Biz, hızlı bir şekilde, bakanlığımızdan ve yatırımcıdan; 'Buranın planları bu, görselleri bu, pist genişliği ve uzunluğu bu, buraya şu uçaklar inebilir' diye net bir açıklama bekliyoruz. Bodrum'dan Çeşme'ye araçla gelmek istemeyen oldukça fazla. 'Bodrum'dan uçak olsa Çeşme'ye geliriz' diyenler var. 'İki gün Mikanos'a gidelim, iki gün Santorini'ye gidelim' diyen tatilciler var. İstanbul'da da Sabiha Gökçen Havalimanı'na benzer havalimanları yapılırsa, küçük havalimanları ile entegre olacak bir çalışma yapılırsa, Alaçatı Havalimanı turizme değer katar. Ama bunun dışında VIP uçuşlar, eğitim uçuşları tali destek verebilir. Havalimanının direk amacı; küçük de olsa, ulusal ve uluslararası tarifeli uçuşların buraya entegre olması gerekir. Ayrıca turizm destinasyonlarına entegre olmalı" diyerek görüşlerini dile getirdi. 

Alaçatı Havalimanı, 11. Kalkınma Planı'nda da yer aldı

Alaçatı Bekir Pakdemirli Havalimanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan, 2019-2023 yıllarını kapsayan ve geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen 11’inci Kalkınma Planı'nda da yer almıştı. 

 

Etiketler:
 
Çeşme Doğu-Der'de İrfan Ülgen dönemi
 
İzinsiz olarak reklam amacıyla aramaya 75 bin lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu çalışanlarına Bayram müjdesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının bu ay Kurban Bayramı ...
Hazineye ait tarım arazileri kullananlara satılacak
Hazineye ait olan ancak vatandaşlar tarafından ecrimisil ödenerek kullanılan ...
Bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu
Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin tarihi açıklandı.
 
TÜVTÜRK uyardı: "Randevu hizmetimiz ücretsiz"
Araç muayene hizmeti vermeye tek yetkili kuruluş olan TÜVTÜRK, son günlerde ...
Saygın hayatını kaybetti
TÜRK siyasetinin önemli isimlerinden, eski Turizm ve Devlet Bakanı Işılay ...
Dink cinayetinin firari sanığı Çeşme'de yakalandı!
Gazeteci Hrant Dink cinayeti davasında tutuksuz yargılanan ve hakkında ...
 
İşte İzmir'deki Suriyeli sayısı
İstanbul Valiliği, kentte 1 milyondan fazla Suriyeli olduğunu duyurup, ...
Nasıl geçti HABER’siz?
Türkiye Gazeteciler Sendikası Basında Sansürün Kaldırılışı’nın 111. Yılında ...
Bakan Soylu'dan Avrupa'ya kaçak göçmen uyarısı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa’nın kaçak göçle mücadelede Türkiye’yi ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri