Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2020 Çarşamba - 14:42

Atila Sertel’den EYT Derneği’ne ziyaret

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Doğan Türker ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarette Tüm Emekli-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz da yer aldı.

Atila Sertel’den EYT Derneği’ne ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, en düşük emekli maaşının açlık sınırının çok altında bir rakamla bin 500 lira olarak verildiğini belirterek, “Bugün Türkiye’deki 13.2 milyon emeklinin 7 milyon 900 bini asgari ücretin altında emekli maaşı alıyor. Yani açlık sınırının altında maaşla yaşamak zorunda bırakılıyor. Benim önerim şu; asgari ücret taban ücrettir. Dolayısıyla en düşük emekli maaşı da asgari ücret seviyesine getirilmelidir” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Doğan Türker ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarette Tüm Emekli-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz da yer aldı.

ERDOĞAN’DAN ÖRNEK VERDİ

Emeklilerle ilgili yasa teklifinin kısa bir süre önce Meclis’te görüşüldüğünü, AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Sertel, şunları söyledi:

“Ülkemizde ne yazık ki insanların hakları gasp ediliyor. Geçmişte işçilik yapmış olan ve 46 yaşında emekliliği hak eden Recep Tayyip Erdoğan şimdi insanların 50’li, 55’li yaşlarda emekli olmasını hoş görmüyor. Kendine gelince 46 yaşında emekli olacaksın, yılını tamamlamış, tüm primlerini ödemiş ve emekliliğe hak kazanmış olanlara ise ‘seni emeklikte yaşa taktım’ diyeceksin. Bu doğru değil. Bunu Meclis’te de anlattım. Son olarak verdiğim kanun teklifi de emekli aylıkları ile ilgiliydi. Bu teklifimin amacı 2000 yılı öncesi ve sonrası emekli maaşları arasındaki hak gaspını gidermekti. 2000 yılı öncesinde aylık bağlama oranı yüzde 75 ile emekli oluyordu. Bugün ise yüzde 50 altının dahi altına düştü. Milli gelirden alınan pay ise yüzde 100 hesaplanırken bugün yüzde 30’a düşürüldü. Meclis’te yaptığım konuşmada vicdanlara seslendim. Emeklilerimizin hak mağduriyetini giderelim dedim ama tık yok! Çünkü onların bakış açısında emekli yok, emeklilikte yaşa takılanlar hiç yok. Onlar halkı, ezilenleri düşünmüyorlar. Açlık sınırı 3 bin lira. Milyonlarca insana üç bin liranın tam yarısında yani bin 500 lira emekli maaşı veriliyor. Yıl başında verilecek üç kuruşluk zam da yeterli değil. Enflasyonun ve zamların artmasıyla emeklilerimiz yeni yılda daha zor durumda kalacaktır. Benim önerim şu; asgari ücret tabandır. En düşük emekli maaşı da asgari ücret seviyesine getirilmelidir.”

“MAĞDURİYETİN MALİYETİ OLMAZ”

Ziyareti ve Meclis’teki çalışmaları nedeniyle Atila Sertel’e teşekkürlerini ileten İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği Başkanı Doğan Türker de, “Bizim önümüze sürekli koydukları şey maliyet. Biz de diyoruz ki; mağduriyetin maliyeti olmaz. O kaynağı bulmak ve bizim mağduriyetimizi gidermek hükümetin görevi. Kasa da para yoksa bu bizim suçumuz değil. 18 yıldır ülkeyi yönetenlerin suçudur. Biz erken emeklilik istemiyoruz. Elimizden alınan haklarımızın hakların iadesini istiyoruz yalnızca. Sayın Cumhurbaşkanı hangi şartlarda işe girip emekli olduysa biz de işe girdiğimiz şartlarla emeklilik hakkımızı istiyoruz” dedi.

“ANKET YAPTIK; İNSANLAR İŞSİZ VE YOKSUL”

Bir süre önce İzmir’de bin kişi ile anket yaptıklarını ifade eden Türker, şu bilgileri verdi:

“İzmir de bin kişi ile anket yaptık. Bu bin kişi içerisinden 250 kişi asgari ücretin altında ücretle çalışan olarak çıktı. Yani yüzde 25. Hiç işi olmayan ise yüzde 20 çıktı. Yani yüzde 50’ye yakın bir kesim ya asgarin ücretin altında geçinmeye çalışıyor ya da işsiz. Hani herkes toktu? Hani herkesin cebinde para vardı? Saraydan öyle görünmeyebilir ama gelsinler bizi bir dinlesinler. Sokağa çıksınlar, insanları dinlesinler. Emekliye asgari ücretin altında maaş veriyorsunuz. Sonra çift dikiş yapıyor diye eleştiriyorsunuz. Bizi çift dikiş yapmaya, ikinci bir işte çalışmaya devlet zorluyor. Emeklilere yaşayabilecekleri bir maaş bağlasınlar onlar da ikinci işte çalışmak zorunda kalmasınlar. Biz insanca yaşayabilmek için çift dikiş yapıyoruz ama hükümetin kadrolarında 5 ayrı maaş alanlar ne olacak? Biz huzur hakkı da istemiyoruz elimizden alınan hakların verilmesini istiyoruz.”

“MEYDAN MEYDAN ANLATACAĞIZ”

Ziyarette söz alan Tüm Emekli-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz da, Meclis’te emeklilerin sesi olduğu için Atila Sertel’e teşekkürlerini ileterek, “Emeklilerin yanında olduğu gibi EYT’lilerin de yanında olması bizi çok mutlu etti. Yaşa takılan dostlarımız zor durumda. Türkiye’de işsizlik aldı başını gidiyor. Fabrikalar kapatıldı iş bulmak daha da zorlaştı. Üretim kalmadı, tüketim arttı. O nedenle bu dostlarımız 40 yaşından sonra hiçbir yerde iş bulamıyor. İktidar ‘yaşları genç, gitsinler çalışsınlar’ diyor ama iş verdiler de bu arkadaşlarımız çalışmadı mı? Onlarla kol kola hareket ediyoruz. Her alanda birlikteyiz. Bu iktidar bizi daha da birbirimize perçinledi. Türk halkı çabuk unutur diyorlar ama biz unutturmayacağız. Tüm seçim alanlarına giderek iktidarın bizlere ve ülkemize yaptıklarını anlatacağız” diye konuştu.

Etiketler:
 
“2021 Kadınların öldürülmediği bir yıl olsun”
 
Bir yılda 3,3 milyar liralık yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"50 milyon yurttaş 2021’i de sefalet içinde geçirecek!"
Açıklanan asgari ücrete tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ...
Beko’dan, Bakan Selçuk’a Engelli istihdamı önerisi
Engelli istihdamının ILO’nun istihdam sözleşmesine göre yapılması gerektiğini ...
“AKP’li belediyeler çocuklara neden süt dağıtmıyor?”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM’de ...
 
"Çiftçi yine hayal kırıklığına uğradı"
Önceki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde ...
AKP ve MHP oylarıyla ret
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in emekli aylıkları arasındaki maaş ...
"Çalış, kazan, oku, mezun ol, işsiz kal!"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ekonomik ...
 
"Turizmci kan ağlıyor bakan krizi fırsata çeviriyor!"
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, salgın nedeniyle turizm sektörünün ...
CHP’li Beko: Bu bütçe halkın değil sarayın bütçesidir!
Mecliste 2021 bütçesi üzerine CHP Grubu adına söz alan CHP İzmir Milletvekili ...
"İletişim Başkanlığı’nın gazetecilerle iletişimi yok"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanlığı ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri