Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
2 Şubat 2024 Cuma - 13:38

Atama olunca böyle oluyor!

Yerel seçimler öncesinde siyaset kazanı kaynarken Çeşme'de neler oluyor? Çeşme İttifakı'nda son durum nedir? Çeşme siyasetinin ağır topları ne yapıyor?

Atama olunca böyle oluyor!

Denizhan Güzel

Çeşme’de uzun yıllar gazetecilik yapan bir şahıs olarak seçim sürecinde yaşananları yakından izliyorum. 86 yılında başlayan meslek yaşamım boyunca bitmediğim haber, takip etmediğim lider kalmadı.

Şimdi yaşadığım ilçeye bakınca yerel seçim heyecanını dibine kadar yaşayan halkımız ilçeyi yönetmeye talip olan adayları ve geçmiş dönemin ağır siyasetçilerini yakın markaja almış durumda.

Mevcut belediye başkanı Ekrem Oran, Muhittin Dalgıç, Mustafa Cenger, Hakan Kerman, Onur Saatli, Lal Denizli ve Esat Tanık’ın bu süreçte ne yapacağı merak konusu. Partisi CHP tarafından tekrar aday gösterilmeyen M. Ekrem Oran’ın “Bizi altı okumuzdan ayırmayın” mesajı adı altında düzenlediği miting büyük yankı buldu. Şimdi Oran’ın parti meclisinden çıkacağı kararı beklediği ve karar doğrultusunda nasıl bir strateji izleyeceği biz gazetecilerin yakından takip ettiği bir süreç.

Geçtiğimiz günlerde ‘Çeşme İttifakı’ başlıklı bir yazı yazmıştım. Gündem Çeşme okurları tarafından büyük ilgi ile okunan bu yazının devamına gelirsek geçtiğimiz günlerde Mustafa Cenger ve Muhittin Dalgıç bir araya geldiler. Kahvaltı tadında buluşulan ortamda siyasi süreç masaya yatırıldı. Dalgıç’ın başkan, Cenger’in yardımcılık pozisyonunda oluşturulacak yapıda

Yerel seçimlere girilmesi konuşuldu. Muhittin Dalgıç’ın ‘Pazartesi’yi bekleyelim sonra tekrar konuşuruz’ söylemleri ile ilk buluşma noktalandı.

Bu toplantıdan önce iddia odur ki, CHP Genel Merkez’in Lal Denizli kararından sonra Muhittin Dalgıç ve Alaattin Yüksel’in Özgür Özel’e, “Madem kadın başkan arıyorsunuz o zaman bizim eski meclis üyemiz Banu Ayhan’ı aday yapın” teklifi edildiği ancak bu teklif de genel merkezde kabul görmez ve Lal Denizli CHP Çeşme Belediye Başkan adayı olarak ilçeye gönderilir.

Yaşanan bu süreç sorasında Muhittin Dalgıç ve Mustafa Cenger kendi çalışmalarına devam ederken Cenger’in İyi Parti ile dirsek teması tokalaşma sürecine doğru evrilmeye devam ediyor. Dalgıç cephesi ise sürekli Pazartesi’yi bekleyin diyerek gelişmeleri süzgecinden geçiriyor. Muhittin Dalgıç ile ilgili bir iddia da T.İ.P bünyesinde seçime katılacağıydı ancak kendisi bu iddiayı yalanlayarak kendisinin hiçbir siyasi parti ile temasının olmadığını açıkladı.

Öte yandan Cumhur İttifakının Çeşme Belediye Başkan adayı Esat Tanık’ı dinledim. Yakın arkadaşım Onur Çakır’ın (buradan selam gönderelim) web sitesi Gündeme Bakış’a konuşan Esat Tanık, elindeki kağıtlardan Çeşme’nin sorunlarını anlatıyor. Ulaşım, dere yatakları, trafik, sivrisinek vs…

Sayın Tanık’a biraz da ben katkı yapayım; Sayın Başkan adayı bu ilçede kalp krizi geçirirseniz Urla’ya gidene kadar ölürsünüz çünkü Çeşme Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji yok! Yerleşik nüfusun 50 bin, yaz nüfusunun 1 milyon olduğu bu güzel ilçenin Devlet Hastanesi yetersiz. Ayrıca her bölgede olduğu gibi barınma ve beslenme ciddi problem.

Kiraların pahalılığından ilçede bulunan kamu görevlileri sürekli tayin istiyor. Böyle giderse ilçede çalışacak kamu personeli kalmayacak. Kamuoyunu biraz da bu konularda aydınlatırsanız mutlu oluruz.

CHP’nin Çeşme Belediye Başkan adayı Lal Denizli’ye gelirsek, bu konuda bilgi veremiyorum çünkü ne yaptığını bilmiyorum. Eğer bir basın danışmanı varsa lütfen gazetecilere de haber versin.

 

 

 

Etiketler:
 
Özel’den İzmir listesi yanıtı
 
Gazeteci Süleyman Gençel tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de aşırı hız can aldı!
Çeşme’de bugün akşam saat 20.00 sıralarında Fahrettin Paşa mahallesi 2300 ...
Uğur Mumcu Çeşme'de Anıldı
24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konan ...
Çeşme Belediyesi’nden çocuklara Somestr hediyesi
Kültür sanat çalışmalarına aralıksız devam eden Çeşme Belediyesi Somestr ...
 
Çeşme tarihinin en büyük kaçak sigara operasyonu
Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri ...
Çeşme'deki STK'lardan Oran'a destek açıklaması
Çeşme’nin önde gelen yirmi sekiz sivil toplum kuruluşu yapmış oldukları ...
Çeşme tarihinin en büyük kara para aklama operasyonu!
İzmir Emniyet Müdürlüğü, Mali Şube ve KOM ile Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ...
 
Janfarma Çeşme'de göz açtırmıyor!
Çeşme Jandarma İlçe Konutanlığına bağlı ekipler gerçekleştirdikleri denetimlerle ...
Çeşme Germiyan'da intihar
Çeşme'nin Germiyan mahallesinde psikolojik sorunları olan bir şahıs intihar etti.
Çeşme Manisalılar Derneği Terörü Lanetledi
Çeşme Manisalılar Derneği dün akşam biraraya gelerek terörü lanetlediler, ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri