Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
3 Ekim 2021 Pazar - 10:33

“Alevilik İzmir’in özünü çoğaltan bir ruhtur”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası “Alevilik-Bektaşilik Günleri” kapsamındaki “Aşkla Semah Dönenler” etkinliğine katıldı.

“Alevilik İzmir’in özünü çoğaltan bir ruhtur”

Başkan Tunç Soyer, “Alevilik ve İzmir sanki birer musahip gibidir. Alevilik İzmir’in özünü çoğaltan bir ruhtur. İzmir ise Alevilerin gönüllerince yaşadığı bir yuvadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de yaşayan herkes gibi Alevilerin de kendi kimlikleriyle, inanç ve ritüelleriyle özgürce yaşaması için çalışıyor” dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-3 Ekim tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Uluslararası Alevilik Bektaşilik Günleri kapsamındaki “Aşkla Semah Dönenler” etkinliği Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Türkiye ve Bulgaristan’da yerleşik Alevi ocak süreklerinin geleneksel cem semahlarını icra eden altı topluluğun yer aldığı etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Almanya Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Gülizar Cengiz, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül adına Mustafa Arslan, Ege Tahtacı Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmail Gacar, 2. Uluslararası Alevilik-Bektaşilik Günleri Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Aysal,  İzmir başta olmak üzere Türkiye ve dünyadan Alevi kurumlarının başkanları ile temsilcileri katıldı.



“Alevilik İzmir'in özünü çoğaltan bir ruhtur”
Başkan Tunç Soyer, önümüzdeki yıl etkinliğin daha da büyüyeceğini ifade ederek “Alevi kültürünün doğasında sevgi, dayanışma ve dürüstlük vardır. İzmir’in mayasında da çok ses, çok renk ve çok nefes vardır. Bu nedenle Alevilik ve İzmir sanki birer musahip gibidir. Alevilik İzmir’in özünü çoğaltan bir ruhtur. İzmir ise Alevilerin gönüllerince yaşadığı bir yuvadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de yaşayan herkes gibi Alevilerin de kendi kimlikleriyle, inanç ve ritüelleriyle özgürce yaşaması için çalışıyor. Cem evlerinin, resmi imar planlarında 'ibadethane' olarak tanımlanması bu duruşumuzun bir göstergesidir. Farklılıklarımızı birer ayrışma ve korku unsuru değil, güçlü bir toplum yaratmanın temel koşulu olarak görüyoruz. Burada bulunan herkesin, bu düşünceye ve kararlılığa sahip olduğunu çok iyi biliyorum” dedi.

Aysal: “İzmir'i aşkla seviyoruz”
Destekleri için Başkan Soyer'e teşekkür eden 2. Uluslararası Alevilik-Bektaşilik Günleri Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Aysal, “İzmir hoşgörü, farkındalık kenti. Başkan Tunç Soyer bir farkındalığa daha imza attı. ‘Cemevlerine yasal statüyü vereceğiz’ dedi ve bir sonraki meclis toplantısında bu oldu. Teşekkür ediyoruz. Biz Aleviler olarak İzmir'i sizin sloganınızla seviyoruz, aşkla seviyoruz. Biz kendimizi İzmirli olarak tanımlıyoruz, bu vatanın öz evladı olarak tanımlıyoruz” dedi.
Etkinlik sonunda CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım Başkan Tunç Soyer'e geçen yılki Alevilik-Bektaşilik Günleri’nde çekilen bir fotoğrafı; Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül ve İzmir Alevi Bektaşi Platformu adına Mustafa Arslan bakır işleme bir tabloyu hediye etti. Almanya Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Gülizar Cengiz ise Başkan Soyer'in eşi Neptün Soyer'e iletilmesi adına “Fatma Ana Eli” adlı bir hediye sundu.

Program kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde bugün (3 Ekim Pazar) 20.00’de “Aşkla Deyişler” etkinliğinde Alevi müziğinin önemli icracılarından Erdal Erzincan ve Ender Balkır sahne alacak.

 
Öğrenim desteği için başvurular başladı
 
''Türkiye güçlü bir şekilde dönecek''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenim desteği için başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ...
Balıklıova’da yangın
Karaburun Balıklıova Mevkii'nde yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle ...
İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 1-3 Ekim tarihleri arasında ikinci kez Uluslararası ...
 
“Yüksek yetenek inşasını sağlamalıyız”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Apaydınlık Bir Gelecek: ...
Ziynet Sertel ölümsüzleşti
Bornova Belediyesi'nin gazeteci- yazar Ziynet Sertel'in anısını yaşatmak ...
Gazeteci Ziynet Sertel Parkı yarın açılıyor.
İzmir basınının usta isimlerinden olan ve Mayıs ayında rahatsızlığı nedeniyle ...
 
Ege Denizinde Fırtına Uyarısı!
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından ...
Saat Kulesi Alzheimer Günü için mora büründü
İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm dünyada Alzheimer Günü olarak kabul edilen ...
Hava sıcaklıkları düşüyor
Meteoroloji Erken Uyarı ve Hava Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamaya ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri