Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SPOR
11 Ocak 2020 Cumartesi - 19:55

Alaçatıspor maç fazlasıyla lider

Süper Amatör Lig Güney Grubu'nda mücadele eden Alaçatıspor, konuk ettiği Şirinyerspor'u 4-0 yenerek, maç fazlasıyla grup lideri oldu. 

Alaçatıspor maç fazlasıyla lider

Süper Amatör Lig Güney Grubu'nda istikrarlı çıkışıyla dikkatleri çeken Alaçatıspor, ikinci devrenin ikinci maçında konuk ettiği Şirinyerspor'u 4-0 yenerek, maç fazlasıyla, grup liderliğini elde etti.

Maçın ilk yarısı, her iki takımın da kontrollü oyunuyla başlarken, Alaçatıspor, 37. dakikada, Tolga'nın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golün ardından iki takım da ataklarını sürdürse de, 1-0'lık skor bozulmadı. 

Maçın ikinci yarısının ilk dakikalarından itibaren Alaçatıspor rakip kalede baskısını arttırırken, 75. dakikada Kadir'in attığı golle skoru 2-0 yaptı. Golün ardından da baskısını sürdüren Alaçatıspor, 78. dakikada Koray'ın ayağından bulduğu golle 3-0'lık skora ulaştı. 3-0'lık skorun ardından Şirinyerspor, bulduğu pozisyonları gole çeviremezken, Alaçatıspor, Erdi'nin 90. dakikadaki golüyle skoru 4-0 olarak ilan etti. 

Süper Amatör Lig Güney Grubu'nda bugün oynanan tek maçla puanını 26'ya çıkaran Alaçatıspor,, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. 

"Şampiyonluğa gidiyoruz"

Maçın ardından bir değerlendirme yapan Alaçatı Gençlik Spor Kulübü Başkanı Soner Varhan, "Bugün itibariyle maç fazlasıyla lideriz. Tabi ki yarın oynanacak maçlar var. Sonucu onlar belirleyecek. Haftaya da Çeşme Belediyespor maçımız var. Çeşme Belediyespor'un sahasında oynayacağız. Takımımız gayet iyi gidiyor. Bugün, bizim için rahat bir maç oldu. Skor daha da fazla olabilirdi. 4-0 da güzel bir sonuç. Biz, şampiyonluğa gidiyoruz. Çeşme Belediyespor ve ardından Balçova ve Bayındırspor ile maçlarımız var. Bu üç maç çok önemli. 1-2 eksiğimiz var. Bir oyuncumuz askerden yeni geldi. Devre arasında kısa dönem askerliğini yaptı. Takım kaptanımızın da, çok önceden planlanmış yurt dışı seyahati var. Takımımızdan çok memnunum. Yönetim ve teknik ekip de kendi üzerilerine düşen görevi tümüyle yapıyor ki, bu skorları alıyoruz" diye konuştu.

"Rekabet sahada olsun"

Önümüzdeki hafta sonunda oynanacak yerel derbi ile ilgili görüşlerini de açıklayan Varhan, "Umarım bu güzel ilçemizin iki güzide takımı, sorunsuz, centilmence, play off ruhuna sahip olarak iyi bir maç çıkarırlar. Elbette her iki takım da kazanmak için mücadele edecek. Futbolda rekabet vardır. Rekabet sahada olsun. Tabi taraftarlarımız da yerel derbi maçının heyecanı içindeler. Derbi maçı için hazırlık yapıyorlar. Doğaldır ki, derbi maçında kazanan biz olmak istiyoruz. Ligdeki tabloya göre; ikili averajda, potansiyel rakiplerimizin önündeyiz. Buna Çeşme Belediyespor da dahil. Keyifli bir maç olacağını umuyorum. Hafızalarda kalacak bir olmasını bekliyorum. Elbette, futbol kalitesiyle, mücadelesiyle, skoruyla hatırlanmasını diliyorum. Saha içi ve saha dışı sürtüşme olmadan, küfürsüz, centilmence, taşkınlık olmadan, iyi bir maç olması arzusundayız" şeklinde konuştu.

"Önemli olan sezonu lider bitirmek"

Alaçatıspor Teknik Direktörü Malik Gençalp de maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, "Şu an için lideriz. Ama lider olmak çok önemli bir şey değil. Tabi Alaçatıspor için ve taraftar için güzel bir şey. Ama önemli olan bunun devamını getirip, sezon sonunda da lider bitirmemiz gerekiyor. Sezon başında da söylemiştim; bizim takımımız, yeni kurulan bir takım. Zaman içinde çok iyi yere gelecek. İşte şimdi yavaş yavaş geldi. Bundan sonra da böyle gidecek. Oyuncularımı tebrik ediyorum. İyi oynadılar. Sahanın zemini biraz kötü olmasına rağmen, iyi maç çıkardılar. Şirinyerspor, genç bir takım. Böyle takımlara karşı oynamak zordur. Oyundan fazla oyunu bozmayı düşünen takımlar bunlar. Hadlerini bilerek oynadılar. Onlara da geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

"En değerli varlıklarımıza en ufak bir söz söylenmesini arzu etmem"

Çeşme Belediyespor ile oynayacakları yerel derbi maçı ile ilgili görüşlerini de açıklayan Gençalp, "Herkesten rica ediyorum; lütfen bunun bir maç olduğunu, birinin kazanıp, birinin kaybedeceğini ya da berabere kalacağını, ama dostlukların, kardeşliklerin her zaman devam edeceğini unutmayalım. Bana dünyaları bağışlasalar, hiçbir oyuncumun, hiçbir taraftarın, hiçbir arkadaşımın, en değerli varlıklarına en ufak bir söz söylenmesini istemem. Hem daha önce görev yaptığım takıma, hem kendi camiamızın taraftarına, kardeşçe, dostça maç oynayacağımızı, maçın skorunun önemli olmadığını, oynayacağımız karşılaşmanın ne ilk, ne de son olacağını, Çeşme İle Alaçatı'nın defalarca karşılaştığını, defalarca da oynayacağını hatırlatarak, herkesin sağduyulu davranmasını, centilmence, fair play çerçevesinde bir maç olmasını rica ediyorum" diyerek çağrıda bulundu. 

"Takım disiplini, uyumu, başarıyı getiriyor"

İşini çok ciddi yapan bir insan olduğunu belirten Gençalp, "Yarın İzmir'e gidip, grubumuzdaki 2 maçı seyredeceğim. Mümkün olduğunca, oynayacağımız bütün takımların maçlarını izliyorum. Hafta içi çalışmalarımız, maç konuşmalarımız, tamamen ona göre yapılıyor.  Oyuncularım çok tecrübeli. Gençler de uyum gösteriyorlar. Başarımızın nedeni burada. Oyuncularımız dediğimizi yapıyor. Biz, onlara doğru şeyler gösteriyoruz. Başarı böyle geliyor. Son üç deplasman maçında, 15 gol attık, 1 gol yedik. Bu da takım disiplini, takım uyumu, oyuncuların özgüveni ve özverisi, başarı olarak geri dönüyor. 'Deplasmana gidip, Alaçatıspor kapanıyor, sonra bir gol atıyor', değil. Üç deplasmandan döndüğümüz skorlar belli. Biz, her maça ayrı hazırlanıyoruz. Her maçı ciddiye alıyoruz. Örneğin, bugünkü karşılaşmayı, Çeşme Belediyespor maçından daha önemli buluyorum. Bu maçı kazanmasaydık, Çeşme maçının hiçbir önemi kalmayacaktı" diye ifade etti. 

 

Etiketler:
 
"Karnemiz çok kötü"
 
Çeşme'de Göçmen Faciası: 8' çocuk toplam11 Ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme deplasmanda, Alaçatı kendi sahasında
Süper Amatör Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Çeşme Belediyespor, ikinci ...
Alaçatıspor lideri koltuğundan etti
Alaçatıspor, ikinci devrenin ilk maçında deplasmanda karşılaştığı grup ...
Gün, ''Küfürü 2020 yılından itibaren silelim'' 
Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, "Taraftarın da, sporcunun ...
 
Çeşme Belediyespor'dan talihsiz başlangıç
Çeşme Belediyespor, Süper Amatör Lig'in ikinci devresinin ilk maçında, ...
Süper Amatör Lig'de ikinci devre yarın başlıyor
Süper Amatör Lig Güney Grubu'nda ikinci devre maçları yarın başlıyor.
Çeşmeli satranç sporcusu şampiyon oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzelman Satranç Turnuvası'na ...
 
Kubilay anısına on üçüncü kez koşacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay anısına ...
En uzun gecede en uzun koşu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yılın en uzun gecesinde ...
İzmir Güz Trofesi Sona Erdi!
EAYK - Çeşme Marina tarafından düzenlenen İzmir Güz Trofesi 3. Ayak yarışları, ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri