Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>BÖLGE
6 Eylül 2017 Çarşamba - 12:33

Alaçatı lezzetleri kitap oldu

Çeşme'nin ve Türkiye'nin parlayan yıldızı Alaçatı'nın lezzetleri kitap oldu.

Alaçatı lezzetleri kitap oldu

Alaçatı Turizm Derneği, bünyesinde yer alan 16 restoranın üçer yemek tarifinin yer aldığı bir kitap yayınlayarak, Alaçatı'nın gastronomi turizmindeki farklılığını gösterdi.

Proje koordinatörlüğünü Serap Yeşilsakız, proje danışmanlığını Mustafa Dumanlıdağ ve editörlüğünü Destina Akgün'ün yaptığı "Alaçatı'nın Lezzetleri" adlı kitaptaki fotoğrafların çekimini  ise Ozan Çelik gerçekleştirdi. Yemek danışmanı ve stilisti Dilek Yetkiner'in katkı sağladığı kitabın ön sözünü de yemek yazarı ve araştırmacı Gökçen Adar yazdı. Türkçe ve İngilizce olarak, 5 bin adet  basılan kitabın amacının ise, "Alaçatı'nın geçmiş mutfak kültürünün de içinde olduğu değerlerin korunması, topraklarında yetiştirilip yerel restoranlarında misafirlere sunulan gözde yemeklerinin aktarılması" olduğu ifade edildi. 

"Bölgemiz için gastronomi turizmi gerçekten çok önemli"

Kitap ile ilgili görüşlerini açıklayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Yarımadası'nın ot yemekleri, mezeler, tatlılar ile yüzyıllardır yaşadığı geleneksel değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, "Uzun yıllar önce başlattığımız Ot Festivali'nin de ana temalarından birisi budur. Alaçatı Ot Festivali, yüzbinlerce insanın Alaçatı, Çeşme ve hatta yarımadayı ziyaret ettiği bir yapıya dönüşmüştür. Alaçatı Ot Festivali'nde de geleneksel ot yemekleri ile geçmişten günümüze lezzetler yarışıyor ve bunlar kitaplaştırılıyordu. Alaçatı Turizm Derneği de, 16 restoran ile birlikte bir çalışma gerçekleştirmiş ve üçer lezzetin yer aldığı bir kitap bastırmış. Bu güzel bir hizmet. Önemli olan bölgemizin geleneksel yapılarını oturtmaktır. Belediye olarak, yıllardır yaptığımız bütün etkinlikleri bu yapı üzerine oturtmaya çalıştık. Bölgemiz için gastronomi turizmi gerçekten çok önemlidir. Sağlıklı, doğal ve geleneksel tatlar konuklarımıza sunuluyor. Ayrıca kendi yaşadığımız bölgedeki geleneksel kültürü gelecek kuşaklara, koruyarak taşımak çok önemli. Bu kitap da Alaçatı'nın geleneksel tatlarının geleceğe taşınması anlamında önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Tarladan, dağlardan, kırlardan topladığı otlarla yemek yaratan insanlarımızın ne kadar zengin bir gastronomiye sahip olduğu ortadadır. Bu kitap nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

"Gastronomi turizmine katkı sağlayacağına inanıyoruz"

Kitabın proje danışmanlığını üstlenen Avrasya Restoran sahibi Mustafa Dumanlıdağ da bir açıklama yaparak, Alaçatı Turizm Derneği'ne üye 16 restoranın bir araya gelerek, yöresel gastronomi değerlerini yerli ve yabancı turistlere sunmak istediklerini belirterek, "Her restoran kendi belirlediği üç yemek çeşidiyle kitapta yer aldı. Dört aylık yoğun bir çalışma sonucu bu kitap ortaya çıktı. Alaçatı'ya yakışan, Alaçatı'nın yöresel gastronomik değerlerini kitabımıza yansıtmaya çalıştık. Ayrıca kitabımızı geri dönüşümlü kağıtlardan bastırarak çevre duyarlılığımızı da ortaya koymak ve çevre farkındalığı yaratmak istedik. Alaçatı'da yaşayan esnaflar olarak, Alaçatı'nın tüm değerlerini korumak, ve insanlarımıza en iyisini sunmayı amaçlıyoruz. Kitabımızı bastırırken sadece Türkçe değil, yabancı turistlerin de faydalanabilmesi için İngilizce olarak da hazırlattık. Kitabımız baskıdan on gün kadar önce çıktı. Kitabımızın, Türkiye turizminde ayrı bir yeri olan Çeşme ve Alaçatı'ya gastronomi turizmi anlamında katkı sağlayacağına inanıyoruz. Alaçatı, her ne kadar sörf turizmiyle de öne çıksa da yöresel yemek kültürünün, gastronominin de önemli bir değer olduğu yadsınamaz bir gerçektir" şeklinde konuştu. 

 

 
İzmir'e Rus çıkarması
 
“Sonbahar’ın güzelliklerini Küçük Otellerde yaşayın!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e Rus çıkarması
86. İEF'nin "partneri" Ruslar, çoğunluğunu iş dünyasının temsilcilerinin ...
Tarihi İtalyan gemisi İzmir’de
İtalyan donanmasına ait "Palinuro" eğitim gemisi İzmir'e demir attı.
Masada teşvik vardı
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojisi Komisyonu ...
 
Başkan'ın 13 yıllık hayali
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sağlık konseptiyle planlanmış ...
Altın dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafikte yoğunluk yaşanan kara noktaları ...
“18 yıldır değişen bir şey yok”
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, “Türkiye, 18 yıl önceki ...
 
“Memurun aklıyla alay ettirmeyeceğiz”
KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, ““3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon ...
İzmir'de toplu ulaşıma Fuar takviyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 86. İzmir Enternasyonal Fuarı süresince geçerli ...
30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu
Bu yıl 95. Yıldönümü kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri