Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SPOR
15 Kasım 2022 Salı - 12:59

Alaçatı PWA Slalom World Cup Başlıyor!

16-20 Kasım tarihleri arasında Alaçatı’da düzenlenecek festival kapsamında ülkemizde ilk kez çocuklar ve gençler kategorisinde PWA Slalom World Cup organize edilecek. Başkan Oran,“Alaçatı’yı yeniden sörfle buluşturacağımızı söylemiştim. Bütün sözlerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz" dedi.

Alaçatı PWA Slalom World Cup Başlıyor!

Denizhan Güzel

PWA Slalom World Cup, çocuklar ve gençler kategorisinde ülkemizde ilk kez 16-20 Kasım tarihleri arasında Alaçatı Wind Fest kapsamında organize edilecek. Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu iş birliği ile Çağla Kubat Windsurf Academy tarafından Alaçatı’nın dünyaca ünlü sörf alanında düzenlenecek yarışlara Fransa, Arjantin, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya, Brezilya, Belçika, İngiltere, Macaristan, Mauritus ve Seyşeller ile ülkemizden 100’ün üzerinde sporcu katılacak. Sompo Sigorta’nın ana sponsorluğunda Ay Yapım, Philips, Audi Eröz, Pegasus, Altın Yunus Hotel, PowerApp, Cabbar Port, Medicana, Cbs Design ve İstek Okulları’nın destek verdiği PWA Slalom World Cup, beş gün boyunca adeta heyecan fırtınası estirecek. 

Alaçatı’nın sörf bölgesi olarak korunması temasıyla organize edilecek uluslararası yarışlarla ilgili Çeşme Altın Yunus Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Signify Genel Müdürü Saner Kırık ve Organizatör Çağla Kubat katıldı. Alaçatı Wind Fest kapsamında 16 Kasım Çarşamba saat 17.00-19.00 arasında Ay Yapım Gecesi’de Vona Belgesi izlenecek, Perşembe 17.00-20.00 saatleri arasında Philips Solar Gecesi, Cumartesi 09.00- 10.00 arasında ise Audi Eröz ile sulak alanda çevre dostu gezisi, aktivist Serap Yurdaer yönetiminde yapılacak. Dev organizasyonun ödül töreni 20 Kasım Pazar saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Diğer yandan gün içinde Sompo Kids Cup Yarışmaları ile gün boyunca heyecanlı saatler yaşanacak.

Özuslu: “İzmir, Avrupa’nın merkezi olacak”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir’in Avrupa’nın plaj ve su sporları merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayarak, “Özellikle Türkiye Voleybol Federasyonu ile kurulan sağlam diyalog sayesinde önce BVA Balkan Cup, ardından U18, U20 ve U22 Avrupa Şampiyonası, CEV Continental Cup ve son olarak U19 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. Körfez Festivali, 100. Yıl Yelken Yarışları, Açık Deniz Yüzme Yarışları ve Yüzme Bilmeyen Kalmasın kampanyası için açılan portatif havuzlarla İzmir, adeta denizle yeniden tanışıyor. PWA World Cup da İzmir’in adını duyuracak çok önemli uluslararası bir organizasyon ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu şampiyona için de destek veriyor. Her yıl daha üst seviyede organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. PWA Slalom World Cup da dünyanın sayılı sörf merkezlerinden biri olan Alaçatı’da, ülkemizde ilk kez düzenlenecek. Alaçatı Wind Fest kapsamındaki dev şampiyona bizi hedefimize bir adım daha yaklaştıracak. Sayın Çağla Kubat’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Oran: “Alaçatı’yı sörfle buluşturduk”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ise “Göreve geldiğimizde Çeşme’yi kültür, sanat ve sporla anılan bir kent yapacağımıza, işimizi, aşımızı büyüterek herkesin yüzünün güldüğü mutlu bir Çeşme yaratacağımıza söz vermiştim” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Alaçatı’yı yeniden sörfle buluşturacağımızı söylemiştim. Bütün sözlerimizi adım adım gerçekleştiriyor olmaktan, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak, dünyanın dört bir yanından sörf tutkunlarını burada ağırlamaktan gurur duyuyorum. Alaçatı’nın yeniden dünya sörf tutkunlarının öncelikli adreslerinden biri olması da bu alanda en önem verdiğimiz konulardan biri. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü işletmelerimiz, Çağla hanım gibi sörfe hayatını adamış isimlerle, Alaçatı’ya aşık tüm paydaşlarımızla çok güçlü bir koordinasyon ile çalışıyoruz. Çeşme Belediyesi tüm birimleriyle, ben Ekrem Oran tüm kalbimle Alaçatı’nın rüzgârında yelkenlerimizi şişirerek hızla güçlü yarınları kurmaya kararlıyız.”

Kubat: “Alaçatı rüzgarı hiç bitmesin”

PWA Slalom World Cup Organizatörü Çağla Kubat, sporculuk yaşamında dünyanın tüm sörf bölgelerindeki yarışlara katıldığını ancak Alaçatı’nın yerinin bambaşka olduğunu belirterek, “PWA Slalom World Cup’ı düzenlemek üzere yola çıkarken buranın sörf bölgesi olarak kalmasını sağlamaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’i Avrupa’nın plaj ve su sporları merkezi konumuna getirmek istiyor. Bu yönde sürekli organizasyonlar yapıyor. Bugün de aramızdalar. Çeşme Belediyesi, her adımımızda bize destek veriyor ve bu cennetin korunması yönünde çalışıyor. Tek dileğimiz Alaçatı rüzgarının hiç bitmemesi ve her gün yepyeni sporcuların yetişmesine olanak sağlaması. Bu nedenle Alaçatı Wind Fest kapsamındaki bu organizasyonumuzun ana temasını “Alaçatı’nın rüzgarı hiç bitmesin” olarak belirledik. Bu yolda bizlere destek veren herkese, başta da Yelken Federasyonu Başkanımız Sayın Özlem Akdurak’a çok teşekkür ediyorum. 

Etiketler:
 
ALAÇATI RÜZGARI HİÇ BİTMESİN
 
Çeşme’de “Balığa Gel” etkinlikleri başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALAÇATI RÜZGARI HİÇ BİTMESİN
Milli sörfçü Çağla Kubat, 16-20 Kasım tarihleri arasında ülkemizde ilk ...
Çeşme'de Bisiklet heyecanı!
Veloturk Gran Fondo Çeşme by Carraro 2022’de iki parkurun da birincileri belli oldu.
Pedallar Çeşme'de dönüyor!
110 kilometrelik uzun yarışta 327 bisikletçi, 63 kilometrelik kısa yarışta ...
 
ALAÇATI RÜZGARI, DÜNYAYI BİRLEŞTİRECEK
16 – 20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Alaçatı Wind Fest kapsamında ...
Çeşme'de Bisiklet şöleni başlıyor!
Altıncı yılında başarısıyla tüm dünyada adından söz ettiren Veloturk Gran ...
Pedallar sürdürülebilir yaşam için
Piri Reisli öğrenciler İnciraltı’nda düzenlenen geleneksel bisiklet şenliğinde ...
 
DÜNYA ŞAMPİYONASI ALAÇATI’DA
Uzun süredir Türkiye’de yapılamayan Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) ...
Dünya Surf Şampiyonasında final heyecanı
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 14-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ...
Dünya Şampiyonası'nda heyecan devam ediyor
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 14-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri