Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>ULUSAL
20 Mart 2022 Pazar - 11:36

ABD’de yaşayan Türk çiftten, Tteknoloji desteği…

ABD’de yaşayan Serhat Pala ve eşi Zeynep Ilgaz Pala, bilgi birikimlerini paylaşıp, Türk ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

ABD’de yaşayan Türk çiftten, Tteknoloji  desteği…

ABD’nin San Diego Kenti’nde yaşayan Serhat Pala ve eşi Zeynep Ilgaz Pala, yeni kurdukları yatırım şirketiyle Türkiye’deki teknoloji şirketlerine bilgi desteği sağlamaya başladı. Daha önceki başarılı yatırımlarıyla dikkati çeken Pala çifti, yeni kurdukları San Diego merkezli yatırım fonu şirketi Breakaway Patrners’la deneyimlerini paylaşacaklarını açıkladı.

Pala Çifti, 1997 yılında evlerinin garajında hayata geçirdikleri TestCountry (Test Ülkesi) ve 1999 yılında kurdukları dünya markasına dönüşen Confirm Biosciensces şirketlerini ABD’nin en büyük özel laboratuvarı olan CRL’e sattı.

Yeni şirketleriyle deneyimlerini daha geniş alanda kullanacaklarını belirten Serhat Pala,’’Bilgi birikimi ve ticaret tecrübemizi paylaşmak, insan hayatını kolaylaştıracak yeni fikir ve buluşlarını üretime döndürecek şirketlere yardımcı olmak için yola çıktık’’dedi.

Pala, açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘’Özellikle AB ve Türkiye’de teknoloji ve medikal erken aşama teknolojisi şirketlerine yatırım yapma kararı verdik. Sundukları çözümlerle kendi sektörlerinde öncü olan şirketlere yatırım yapmaya odaklandık. Kurumların, aynı zamanda global pazarlara teknoloji ihraç edebilecek girişimlerine de yardımcı olacağız. Amacımız iki yılda uluslar arası piyasalara teknoloji ihraç ederek 20 girişime yatırım yapmaktır. Bu kapsamda Türkiye’den sesli kitap platformu ile Türkiye profesyonel taşıma hizmeti platformu sunan Octovan, uygun fiyatlı terapi cihazlarını hastaların evlerine götüren medikal şirketi Houston Bionics Türkiye ofisiyle yatırım yapmaya başladık. Ekip olarak zamanımızın önemli bir bölümünü yatırım yapılan girişimlere stratejik, teknik ve operasyonel konularda destek vermeye ayırdık. Türkiye ekonomisinin gelişmesine de katkı sunmak istiyoruz.’’

Zeynep Ilgaz Pala da Türkiye’deki şirketlere yatırım yapmanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu dile getirerek,’’ Amacımız Amerika’da kazandığımız bilgilerlerle vatanımızda uzun vadeli yatırımlar yapmak ve Türk ekonomisine katkıda bulunmak’’ dedi.

Ürün geliştirme ve uluslar arası alanda 30 yılı aşkın iş tecrübesine sahip olduklarını anlatan Zeynep Ilgaz Pala, ‘’Tecrübemizin portföy şirketlerine aktarılması, şirketlerin hedeflerine ulaşmalarına yardım etmek en büyük dileğimiz” diye konuştu.

Octovan Baş Pazarlama Genel Müdürü Mehmet Ertekin, ABD’de yaşayan Pala Çifti’nin kurduğu Beakaway Partners şirketiyle buluşmalarının kendilerini Türkiye ve AB’de büyüteceğine inandıklarını söyledi. Ertekin, ‘’Girişimcinin ihtiyaçlarını ve davranışlarını anlayarak doğru yerde, doğru fikirlerle bizi buluşturdular. Her girişim için yatırım önemlidir. Breakaway, bizi kendilerinin bir parçası gibi görüp o anlayışı sergiliyor. Birlikte Türk ekonomisine katkı sunacağız’’ dedi.

İlk şirketi evin garajında kurdular

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra master eğitimi için 1997’de ABD’ye giden Serhat Pala ve eşi Zeynep Ilgaz Pala, çok küçük bir sermaye ile evlerinin garajında kurdukları TestCountry (Test Ülkesi) adlı şirket ile iş hayatına atıldı.

Pala Çifti, saç teli yardımıyla uyuşturucu tespitinden, DNA ve sperm sayımı, hamilelik ve kısırlık testleri gibi evde uygulanabilecek çeşitli sağlık ürünlerini geliştirerek internet üzerinden satışa sundu.

1999’da kurdukları Confirm Biosciensces adlı ikinci şirket ile dünya markası haline gelen Pala Ailesi’nin ABD genelinde ve uluslararası düzeyde birçok ödülleri bulunuyor.

 

Etiketler:
 
100’üncü yıl Anı Evi için tarihi eşya aranıyor
 
11’inci Alaçatı Ot Festivali 24-27 Mart’ta başlıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışı çıkış harcına zam
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Türkiye Cumhuriyeti ...
Ege Perla'dan Para'dan kazandıran kampanya!
Tepe Emlak Yatırım yönetimindeki İzmir’in öncü karma projesi Ege Perla’da ...
BEHRAMOĞLU'DAN PUTİN'E MEKTUP...
Dünyaca ünlü şairimiz Ataol Behramoğlu, Rusya Devlet Başkanı Putin'e bir mektup gönderdi.
 
İzmir-Selanik seferleri Smyrna ile başlıyor
İzmir ile Selanik arasında planlanan Ropax (araç ve yolcu taşıyan gemi) ...
Doğu Türkistanlı Kadınlar için protesto gösterisi
İzmir'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Doğu Türkistan'da Müslüman ...
Zeytinlik katliamına davetiye!
Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle birlikte zeytinliklerde, maden ...
 
İnsanlığın bittiği deniz: Ege…
Ege ve Akdeniz’den 2021 yılı içinde çeşitli deniz araçlarıyla umut yolculuğuna ...
Denizde Can pazarı!
Yunanistan unsurları tarafından denize atılan 3 düzensiz göçmenden 2'si ...
Elektrik Faturalarına Yeni Düzenleme:
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 2 saatten ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri