Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
15 Nisan 2018 Pazar - 07:52

23. İzmir Kitap Fuarı açıldı

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan 23. İzmir Kitap Fuarı, 14 Nisan Cumartesi günü düzenlenen törenle açıldı.

23. İzmir Kitap Fuarı açıldı

İzmir Kitap Fuarı, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Zeynep Altıok, İzmir Vali YardımcısıSayın Fatih Damatlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Muzaffer Tunçağ,Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Kenan Kocatürk, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Sayın Doğan Hızlan, TÜYAP Kültür Fuarları Genel KoordinatörüSayın Deniz Kavukçuoğlu ve TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü’nün değerli katılımlarıyla düzenlenen resmi açılış töreni ile Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) kapılarını açtı.

Bu yıl 470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen 23. İzmir Kitap Fuarı,yaklaşık 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Aralarında Gülten Dayıoğlu, Doğan Hızlan, Canan Karatay, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Müjde Ar, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Altan Öymen, Doğan Cüceloğlu, Cemre Birand, Arif Keskiner, Ataol Behramoğlu, Yüksel Pazarkaya, Mavisel Yener, Sinan Canan, Doğu Yücel, Behiç Ak, Ercan Kesal, Cem Yılmaz, Teoman, İrfan Değirmenci, Aytül Akal, Hikmet Anıl Öztekin, Oya Baydar, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Telli, Mine Soysal, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan, İbrahim Kaboğlu, Mine Söğüt, Kemal Hamamcıoğlu, Ahmet Şimşirgil, İsmail Saymaz ve Hicabi Demirci’nin de bulunduğu pek çok değerli yazar, şair, oyuncu ve bilim insanı okurlarıyla buluşuyor.

Şairlerin Ardından… İzmir Kitap Fuarı’nda Anma Etkinlikleri

Yakın zaman önce yitirdiğimiz yayıncı, şair Enver Ercan, İzmir Kitap Fuarı’nda “Enver Ercan: Şair, Yayıncı, Edebiyat Adamı” başlıklı panellerle anılacak. Açılış konuşmalarını Doğan Hızlan ve Deniz Kavukçuoğlu’nun yapacağı anmada, Özge Ercan, Metin Celâl, Kenan Kocatürk, Mehmet Erte ve Haydar Ergülen konuşmacı olarak yer alacaklar.

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan ikinci yeninin önemli şairlerinden Ülkü Tamer, Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği tarafından 16 Nisan Pazartesi günü düzenlenen “Ülkü Tamer'i Anıyoruz” etkinliğinde anılacak.

Ölümlerinin 25. yılında Metin Altıok ve Behçet Aysan, Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından 14 Nisan Cumartesi günü düzenlenen “Sivas Ağıtı…” başlıklı panelde anılacak.

Uluslararası Konuklar TÜYAP’ta

Polisiye edebiyatın önemli isimlerinden İrlandalı yazar Glenn Meade, 21 Nisan Cumartesi günü Kırmızı Kedi Yayınevi’nin düzenlediği etkinlikte okurlarıyla söyleşmek ve kitaplarını imzalamak üzere fuara konuk olacak.

TÜYAP ve Edebiyatçılar Derneği 15 Nisan Pazar günü düzenlenecek bir panel ile İtalya’dan konuklarını ağırlayacak. Maria Ermelinda De Carlo, Donatella Bruno, Anna Sonia Cuna ve Rosa Lorena Guarascio pedagojik eğitimde yeni yaklaşımları tartışmak üzere bir araya gelecek.

İtalyan yazar ve yemek pişirme eğitmeni Rita Monastero, 20 Nisan Cuma günü“Unutulmuş Ekmekler, Eski Tatların Peşinde Adım Adım İtalya” etkinliğinde Oğlak Yayınları’ndan çıkan aynı adlı kitabı üzerine söyleşecek.

Türkiye’de özellikle Soluğun Mucizesi kitabı ile tanınan Yunan yazar Dimitris Sotakis, İbrahim Arık ve Yılmaz Okyay ile birlikte 15 Nisan Pazar günü DeliDolu Yayınları’nın düzenlediği “Atina’dan Smyrna’ya Edebiyatın İzinde” isimli söyleşide konuşmacı olacak.

“Kurtuluş Savaşı ve Atatürk” Fotoğraf Sergisi

İzmir Kitap Fuarı, Demkar Yayınevi tarafından hazırlanan bir fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacak. Araştırmacı yazar Atilla Oral’ın arşivinde bulunan, az bilinen ve çoğu yayımlanmamış olan Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarından oluşan sergi, fuar boyunca ziyarete açık olacak.

Fuar Ziyaret Saatleri

Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, fuarın son günü olan 22 Nisan Pazar günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 
Konya’da seçim stratejileri konuşuldu
 
İzmir tanıtımı için 3 milyon lira
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı sokakları plato gibi oldu
Rum mimarisinin izlerini taşıyan Alaçatı, dar sokakları ve tipik taş evleri ...
Yok böyle bir festival!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve dört gün ...
Alaçatı'da festival coşkusu başladı
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 9. Alaçatı Ot Festivali coşkusu başladı. ...
 
150. yılda 150 eser
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun 150. yılında 150 eserden oluşan ...
Yaşar Aksoy okurları ile buluştu
Gazeteci yazar Yaşar Aksoy, Etki Yayınevi’nden çıkan “Asırlar Boyunca ...
"İzmir'in Batı Yakası" sayfalara taşındı
İzmir tarihine ışık tutan ve kent yazılarıyla tanınan isimlerden araştırmacı-yazar ...
 
Özbek Köyü’nde yarışmalı final
Urla Ot Bayramı’nın finali Özbek Köyü’nde gerçekleşirken, festivale katılanlar ...
Urla Ot Bayramı’na neşeli açılış
Geleneksel “Mart Dokuzu Urla Ot Festivali” şenlikli bir açılış ile başladı.
İzmir’e “yüzen kütüphane” geliyor
Ahmet Piriştina Arabalı Vapuru’nda, içinde 1000'e yakın kitabın yer alacağı ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri