Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2022 Cuma - 13:45

"Sizi bu milletin efendisi yapacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının ikinci gününde Ödemiş’te Küçük Menderes bölgesindeki (Torbalı, Selçuk, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ) çiftçilerle bir araya geldi.

 Sizi bu milletin efendisi yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının ikinci gününde Ödemiş’teki ‘Çiftçi Buluşması’na katıldı.

Ödemiş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki buluşmaya Kılıçdaorğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, Küçük Menderes bölgesindeki (Torbalı, Selçuk, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ) çiftçiler ve çok sayıda partili katıldı.

Buluşmaya katılan Küçük Menderes’teki çiftçilerden bazıları kürsüye çıkarak CHP Lideri’ne içinde bulundukları sıkıntıları dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Soyer, Yücel, Eriş ve Halis de kürsüye çıkarak birer konuşma yaptı.

KILIÇDAROĞLU: ONLAR CEPLERİNİ DOLDURMAKLA MEŞGUL

Konuşmasını yapmak üzere alkışlar arasında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Kadın kardeşlerim derdinizi biliyorum. Sadece bu ülkede yaşanmıyor bu sorunlar. Nereye giderseniz gidin aynı derdi çiftçinin yaşadığını biliyorum. Madem ki çfitçi miletin efendisi olacka ve bizi bu devleti ve aynı zamanda CHP’yi de kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ diyorsa söz veriyorum, sizi bu milletin efendisi yapacağız. Alın teri döken, günün 24 saati çalışan, karnımızın doyması için emek harcayan sizler bu milletin efendisi olmayacaksınız da kim olacak? Kadın kardeşlerim diyorlar ki ‘Zarar etmiyoruz, battık.’ Her şeyin farkındayım. Onlar da biliyor. Onlar ceplerini doldurmakla meşgul, ben sizi düşünmekle meşgulüm. Bu milleti düşünüyorum. Onlar Amerikalarda gökdelen yapıyorlar, çiftlikler satın alıyorlar. Biz dışarıdan buğdayı, peyniri, fasulyeyi, arpayı, samanı alıyoruz. Bu ülkenin cennet gibi topraklarında tamamını üretmek mümkün. Sizin değerinizi siyaset kurumu bilmiyorsa, o siyaset kurumu batsın” dedi. 

VAATLERİNİ SIRALADI

Kılıçdaroğlu, CHP’nin iktidara gelmesi halinde tarım ve hayvancılıktaki sorunların çözümlerini şu sözlerle madde madde sıraladı.

* "Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda çiftçilerin besicilerin ister tarım kredi kooperatifi, ister bankalardan aldıkları kredilerin faizleini 'tak' diye sileceğiz. Faiz olmayacak. Nefes alacaksınız. 

* Kim neyi ekecek neyi biçecek? Bu önceden planlanacak. Her çiftçi önceden neyi ekeceğini bilecek. Asla hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Zarar ettiniz mi Türkiye zarar ediyor. Siz zarar edip üretmediğinzde dışarıdan geliyor, bereketli topraklarımız ekilmiyor. Kim neyi ekecek, maliyeti belli olacak. Diyeceğiz ki 125 liraya alıcı buluyorsan istediğini sat. Ama onun altına düştüğü zaman onu devlet satın alacak. Size asla zarar ettirmeyeceğiz. Biz buna yeni taban fiyat diyoruz. Eğer çiftçi zarar ederse devlet makul bir karla onu satın alacak. TARSİM Kanunu’nu yeniden yapacağız. Sel, yangın gibi felaketlerde çiftçinin zararlarını TARSİM karşılayacak.

"Tarım Kanunu’nun 21. maddesi ‘Her yıl çfitçiye milli gelirin en az yüzde 1’i kadar teşvik verilir’ diyor. Yani vermek zorundalar. Bugüne kadar bu teşvik çiftçiye tam anlamında verilmedi. Bu hükümetlerden alacağınız 273 milyar lira. Size 273 milyar lira ödenmesi gerekirken ödenmemiş. Her yıl size pay vereceğiz, yüzde 1 oranında. Ziraat Odaları ve çiftçi birlikleri de denetleyecekler. "

"Ucuz elektrikten şikayet ettiniz. Önce doğudan 6 ilde başlayacağız, sonra bütün ülkede yaygınlaştıracağız. Güneş enerjisiyle elektrik elde edeceğiz. Kooperatif şeklinde olacak. Çiftçi birlikleri ortak alacak. Elektrik üretecekler. Çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak, artan elektriği satacak ve kar elde edecek. Diyeceksiniz ki bu mümkün mü? Elin oğlu yapınca mümkün oluyor da biz yapmak isteyince mi mümkün olmayacak? Mazot yok, kömür yok, bedava güneş… Allah’ın güneşi parayla mı? Sadece paneller kurup, elektrik elde edeceksin. Bunun sözünü Şanlıurfa’da, Van’da verdim. Burada da veriyorum. Uygulamalardan birisini İzmir de yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda atım attı yapacağız."

"O BEYEFENDİYİ EMEKLİ EDECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu konuşmasını "Alın terinin değerli olduğunu biliyorum. Kadınların kırsal kesimde erkeklerden çok daha fazla çalıştığını biliyorum. Buradan konuşan bir kardeşimizin hayvanlarına evlatları gibi nasıl baktığnı da biliyorum. O hayvanlar aç kaldığı zaman o annenin nasıl üzüldüğünün farkındaıym. Bütün bunları değiştirmek mümkün. Bunun için bir şey yapacağız. Sandık gelecek. Sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. Söylediklerimi sakın unutmayın. Bizim karnımızı doyuran, soframızı zenginleştirenler sizlersiniz. Bu milleitin efendisi olması gerekenler sizlersiniz. Bunu yapacağız ve o beyefendiyi de emekli edeceğiz. Hiç endişe etmeyin" sözleriyle noktaladı.

 

 

Etiketler:
 
“Sizin zulmünüz ilk seçime kadar”
 
Sahil Güvenlik 40 yaşında.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Sizin zulmünüz ilk seçime kadar”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, özellikle ...
 Olgun Atila’dan çarpıcı mesajlar:
Önceki Dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İl Başkanı Deniz Yücel’in ...
Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de
CHP Lideri, kentte 3 gün boyunca önemli temaslarda bulunacak. Kılıçdaroğlu ...
 
İşte saat saat İzmir programı...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 günlük İzmir programının detayları ...
İntegral'den İzmir'de dev araştırma
İşte İntegral’den İzmir Siyasetine damgasını vuracak sonuçlar! İzmir ‘Yavaş’ta ...
Kılıçdaroğlu'ndan 3 günlük İzmir mesaisi
Kılıçdaroğlu 16 Haziran Perşembe günü geleceği kentte Büyükşehir Belediye ...
 
Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı belli oldu
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını ...
Kılıçdaroğlu Çeşme'ye geliyor!
Çeşme’de gerçekleştirilecek toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Sertel gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, gezi eylemlerinin ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri