Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
22 Temmuz 2020 Çarşamba - 16:09

"Hiç korkma ile yaza damga vurdu!"

Sahnelerin sevilen ismi İzmirli Sanatçı Ceren Akın’ın ilk tekli çalışması olan “Hiç Korkma” bu yazın iddialı şarkıları arasına girdi. Akın, bu şarkının kendisinin ruhunu yansıttığını söyledi.

 Hiç korkma ile yaza damga vurdu!

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdikten sonra sahnelerin sevilen ve aranan ismi haline gelen İzmirli sanatçı Ceren Akın, ekranların klasiği Beyaz Show Orkestrası’nda solist olarak da uzun süre dikkat çekti. Akın şimdi de ilk tekli çalışması “Hiç Korkma” ile bu yaza damga vuracak.

Sözleri ruhunu yansıtıyor

“Hiç Korkma” şarkısının sözleri yazarın kendi ruhunu ve görüşünü yansıtıyor.  Sanatçı anı yaşamanın  önemi ve sevginin her koşulda korkulmaması gereken en büyük güç olduğunu vurgulanmak istediğini belirterek, “Şarkı alternatif müzik kategorisinde yer alsa da Türk ezgileriyle de süslendi. Sound olarak güçlü bir altyapıya sahip olan şarkıda, birçok kişinin ruhuna iyi gelmeyi hedefledik. İnsanları keyiflendirmeyi amaçlayan bir şarkı yapmak istedik. Karantina döneminde olduğumuz için, arkadaşlarımızla birlikte evlerimizde hiçbir profesyonel yardım almadan keyifli bir klip hazırladık. Bundan sonra da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Şarkılarını Studio Daire” ile de paylaşıyor

Ceren Akın Koronavirüs günlerinde önemli bir projeye de imza attı. Orkestra arkadaşlarını da projeye dahil ederek “Ceren Akın YouTube” kanalını açan sanatçı, ‘’Studio Daire’’ konseptiyle de şarkılarını paylaşmaya başladı.

Virüs nedeniyle sahnelerin durmasından sonra uzun zamandır aklında olan ama bir türlü o fırsatı yaratamadığı Youtube mecrasını hayata geçirdiğini ifade eden Akın şöyle konuştu: “Arkadaşlarımla da konuştum, onlar da destek verince ‘Ceren Akın youtube’ kanalını açtım. Hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz. Bu günlerde bir nebze kafalar dağılsın, bu kadar acı ve kederin içinde birkaç dakikalığına da olsa ferahlık olsun diye düşündük. Nasıl yaparız, ‘Hadi bir yerde buluşalım, kayıt alalım’ şansı yok, bu durumu nasıl aşarız diye biraz kafa yorduk. Ama hepsi birbirinden değerli müzisyen arkadaşlarımda destek verince 3 hafta önce işe koyulduk. Evet, her şeyi kendi evlerimizde yapıyoruz, herkes kendi imkanlarıyla kayıt alıyor. Sonra o tek tek olan kayıtları kurguyla birleştiriyoruz. Bu süreçte herkesin emeği hem farklı hem de çok fazla. Şarkıların alt yapı ve düzenlemelerini, Bass gitar kayıtlarını Toygar Ersoy yapıyor. Video düzenlemesi ve sosyal medya tarafıyla Aslıhan Dağ ilgileniyor. Logo tasarımımız da Berk Başyurt a ait. Davulda Doğaç Titiz, Gitarda Tuğrul Metin, Klasik gitarda Doğukan Aydın, Saksafon ve Klarnette Coşkun Ekşi ve Doruk Bora, Kahonda Can Kaya, Klavyede Ömür Ersoy ile beraberiz bu yolda. En büyük alkışı da onlar hak ediyor”

En çok alkışı özlüyorum

“Ne kadar zor olsa da bizi uğraştırsa da şu anda ‘Studio Daire’ ile gene müzik yapıyor ve şarkılarımı söylüyorum” diyen Akın, “Ruhum bir şekilde doyuyor ama alkışlar eksik ve insan arıyor. En çok alkışları özlüyorum. Gelen beğeniler, mesajlarla o eksikliği doldurmaya çalışıyorum. Normalde cuma ve pazar günleri yayınlıyoruz videoları, ancak bazen o günleri beklemeye dayanamadığımız da oluyor ve hafta içi de paylaşım yapıyoruz. Daha bebek olduğunu düşünüyorum, bir ay bile olmadı. 1970’lerden bugüne sevdiğim, sevdiğimiz şarkıları söylüyorum. Çok olumlu dönüşler alıyoruz. Kanal bu süreçte kendim adına en keyif aldığım iş, aynı zamanda beni güzel günlerin yakın zamanda geleceğine adapte edip, güçte veriyor. Bir de bunun dinleyenler tarafından beğenilip takdir edilmesi ve emeklerimizin boşa gitmediğini bilmek de çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

 

Evlerinize konuk olmaya devam edeceğiz

Herkesin sağlığına dikkat etmesini isteyen Akın, “Salgını en az can kaybıyla en kısa sürede atlatmayı temenni ediyorum. Bu süre içinde kurallara uyarak kedimizi korumamız gerekiyor. İnşallah çok yakında özgürlüğümüze kaldığımız yerden ve daha kıymet bilerek, bilinçli bir şekilde devam ederiz. Karantina da, salgın da bitecek ama biz her zaman ‘Studio Daire’ ile evlerinize konuk olmaya devam edeceğiz. Bu serüvene katılmak isteyenler ‘Ceren Akın YouTube’ kanalına abone olabilir” dedi.

1 Haziran 1988 yılında İzmir'de dünyaya gelen Ceren Akın, ilkokulda müziğe olan ilgisiyle ailesinin dikkatini çekmiş ve onların desteğiyle piyano derslerine başlamıştır. Liseyi Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde okumuş, lise dönemi boyunca piyano ve keman enstrümanlarını çalmış ve konser etkinliklerinde bulunmuştur. Ardından 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Şan bölümünü okuyan Akın, tam anlamıyla okuduğu bölümü hayatına yansıtmıştır.  Hem oyuncu hem şarkıcı kimliğiyle eğitim hayatında da sahnelerde olmuştur. 

Özellikle tiyatroya olan sevgisi oyunculuğa olan ilgisini arttırmış, bu alandaki çalışmalarına büyük bir heyecanla devam etmiştir. Üniversiteden mezun olduktan sonra 2015 yılında İstanbul'a yerleşmiş, birçok mekânda sahne almış ve sonrasında Beyaz Show Orkestrasının da solisti olmuştur. Aynı zamanda söz yazarlığı yapan Akın, 2017 yılında çıkış yapan "Zamanında" adlı parçanın sözlerini yazmış ve bu alandaki  çalışmalarına devam etmiştir. Bu sene YouTube kanalını açıp, bir çok sevilen şarkıyı yeniden yorumlayan Akın, şimdilerde sözlerinin kendisine, düzenleme ve müziğinin Çağrı Telkıvıran’a ait ‘Sevmekten Korkma’ tekli çalışmasının heycanını yaşamaktadır.

İlkokulda piyano dersleriyle başladı

1 Haziran 1988 yılında İzmir'de dünyaya gelen Ceren Akın, ilkokulda müziğe olan ilgisiyle ailesinin dikkatini çekmiş ve onların desteğiyle piyano derslerine başladı. Liseyi Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyup, lise dönemi boyunca piyano ve keman enstrümanlarını çalıp konser etkinliklerinde bulundu. Ardından 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Şan bölümünü okuyan Akın, tam anlamıyla okuduğu bölümü hayatına yansıttı.  Hem oyuncu hem şarkıcı kimliğiyle eğitim hayatında da sahnelerde oldu.

Özellikle tiyatroya olan sevgisi oyunculuğa olan ilgisi nedeniyle bu alandaki çalışmalarına büyük bir heyecanla devam etti. Üniversiteden mezun olduktan sonra 2015 yılında İstanbul'a yerleşti. Birçok mekânda sahne almış ve sonrasında Beyaz Show Orkestrasının da solisti oldu. Aynı zamanda söz yazarlığı yapan Akın, 2017 yılında çıkış yapan "Zamanında" adlı parçanın sözlerini yazdı ve bu alandaki çalışmalarına devam etti. Bu sene YouTube kanalını açıp, birçok sevilen şarkıyı yeniden yorumlayan Akın, şimdilerde sözlerinin kendisine, düzenleme ve müziğinin Çağrı Telkıvıran’a ait ‘Sevmekten Korkma’ tekli çalışmasının heyecanını yaşıyor.

 

,

 

 
Özay'dan Ekrem Oran için suç duyurusu!
 
Askıda Kitap kampanyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü YouTuber Reymen Alaçatı’da kaza geçirdi.
Alaçatı’da akşamüstü yaşanan olayda Reymen ismi ile tanınan Yusuf Aktaş’ın ...
Çeşme bir yazar daha kazandı
Çeşmeli Ruhi Mehmet Çilek, 2007 yılından beri yazılarını yazdığı "Sosyal ...
Da Vinci yeniden İzmirlilerle buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan ...
 
Ünlü Ressam'dan Anıtkabir Tabloları
Ünlü Ressam Nihat Evren Derman'ın yaptığı Anıtkabir tabloları beğeni kazandı.
VİRÜS YASAKLISI 1 MAYIS
Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı ve Gündem Çeşme yazarı ...
1 MAYIS ŞİİR ÇİÇEKLERİ/Atilla Köprülüoğlu yazdı..
Yeter ki bir damla insan teri boşa gitmesin, insan soyunun güzelliği alın terindedir.(Yaşar Kemâl)
 
YERİ GÖĞÜ İNLETEN BİR MARŞIN HİKAYESİ.
Usta Gazeteci-Yazar Sedat Kaya 1 Mayıs marşının hikayesini kaleme aldı. ...
1 MAYIS'IN KIZIL KUĞULARI/OKAN YÜKSEL YAZDI...
Hitler faşistleri, 1 Mayıs’ın dünya işçilerinin mücadele günü olarak ...
Çeşme ve Alaçatı'da1 Mayıs / Ömer Önal yazdı..
Gündem Çeşme yazarı Ömer Önal, Çeşme ve Alaaçatı'da 1 Mayıs'ın anlamını ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri