Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2019 Perşembe - 09:02

"Hedefleri 31 Mart'a kadar kriz yokmuş gibi davranmak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Seçimler bitene kadar işsizliği saklamak için sanki meseleyi çözeceklermiş gibi yeni bir istihdam paketi açıkladılar. Bir tek hedefleri var, 31 Marta kadar kriz yokmuş gibi davranmak" dedi.

 Hedefleri 31 Mart a kadar kriz yokmuş gibi davranmak

MYK gündemindeki konular ve güncel gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, "Çarşıda, pazarda, milletin mutfağında büyük bir yangın var. Şirketler çok büyük sıkıntı içinde. Ödenemeyen çekler, konkordatolar, protestoya düşen senetler, iflaslar bunlar ciddi şekilde sıkıntı yaratıyor. Aslında böyle bir yıkıcı dalganın gelmekte olduğunu gören ilk parti biz olduk. Biz ne dediysek ne önerdiysek, hepsinin tersini yaptılar. Sonuç? Sonuç ortada. Ülkeyi yangın yerine döndürdüler. Saray ve onun çevresindeki mutlu bir azınlık dışında herkes perişan. Daha dün benzinin litresine 17 kuruş; motorinin litresine de 28 kuruş zam yaptılar. Şimdi bu zamlar tarladan, sofraya bütün fiyatlara yansıyacak. Ama ne zaman? Şubat ayından sonra. Şubat ayı enflasyonu ne zaman açıklanıyor? Mart ayının başında. Ondan sonra seçim sonuna kadar açıklanacak yani 31 Mart’a kadar açıklanacak bir enflasyon rakamı yok. O düşük çıkarsa yetecek. Bunun için her şeyi yapıyorlar. Marketlere telefon ediliyor, marketlere tanzim satış reyonları açılıyor ki orada tanzim satış reyonlarındaki fiyatlar kullanılarak meyve sebze fiyatları düşük çıkarılsın. Firmalara, kuruluşlara talimatlar veriliyor zam yapma diye. Her şey 31 Mart’a kadar. Ondan sonra? Ondan sonrası Allah kerim" diye konuştu.

"Alay eder gibi 'bu refah kuyruğudur' diyorlar"

İktidarın milletin gerçeklerinden tamamen habersiz, milletten kopmuş vaziyette olduklarını ifade eden Öztrak, "Motorine ve benzine zam haberinin geldiği gün sarayın sosyete damadı çıkmış milletle alay eder gibi “Şubat, Ocak’tan; Mart, Şubattan; Nisan, Marttan daha iyi olacak” diyor. Tabi onlara her gün bayram, onlar için bir sıkıntı yok. Sıkıntı milletin sıkıntısı. Millet tavuk kemiğiyle, kuzu kulağıyla, inek memesiyle nefsini köreltmeye çalışırken; bu beyler duran, uçan, kaçan saraylarında, birde şimdi yurtdışındaki saraylarında sosyetik yaşamlarını devam ettirecekler. Milleti 2 kilo kuru soğan, domates, biber için 2 saat kuyruğa soktular. Neymiş ucuz vereceklermiş. Ondan sonrada da dediler ki bu kuyruk “refah kuyruğu”. Millet herhalde orada iki saat kuyrukta çok yüksek refah sahibi olduğu için beklemiyor, keyif olsun diye de beklemiyor. Peki o kuyruklarda kimler bekliyor arkadaşlar? Fakir, fukara, emekli, dar gelirli. Birde vatandaşlara diyorlar ki alay eder gibi 'bu refah kuyruğudur' diyorlar. Şimdi kuyruklarda ikişer kiloluk paketlerde kuru fasulye satacaklarmış, mercimek satacaklarmış, nohut satacaklarmış. Ne söylemiştim yakında bu tanzim satış mağazaları dedikleri çadırlarda margarinde satacaklar, deterjanda satacaklar, ampulde satacaklar, milleti de burada kuyruklara sokacaklar. Ülke savaşa girmemiş, doğal bir afet yok. Ama milletimize söylüyorum, eğer bunların kulağı çekilmezse, bunlara bir sarı kart gösterilmezse ülkeye yeniden karne dönemi geliyor" diye kaydetti.

"Bunların derdi 31 Mart’a kadar aş konuşulmasın, iş konuşulmasın"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklamasında şöyle dedi; 

"Ama bunların derdi belli. On parmaklarında on kara her tarafa bulaştırıp, pahalılığı, işsizliği, borcu, yoksulluğu konuşturmamaya çalışıyorlar. Bunların derdi 31 Mart’a kadar aş konuşulmasın, iş konuşulmasın. Milletin dertleri gündem olmasın, sorumlulukları ortaya dökülmesin. Ama yaşanan kriz; Cumhuriyet Halk Partisi’ne, AK Parti’ye, İYİ Parti’ye, Saadet Partisi’ne, HDP’ye, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren vermeyen 82 milyon yurttaşımızı da ezip geçiyor. Ülkede üretimi bitiren, ürettiğimizle tükettiğimiz arasındaki farkı sıcak paracılardan alınan borçla kapatmaya çalışan, üretime değil ithalata, gelire değil borca dayanan yanlış politikalar sonucunda bugün bulunduğumuz noktaya geldik.17 yılda; Ülkenin dış borcunu 3,5 kat artarak 450 milyar dolara dayadılar, yetmedi üstüne 61 milyar dolarlık kamu varlığını sattılar, tüm bu paraları da aldılar taşa, betona yatırdılar, şehirlerimiz beton kulelerden nefes alamaz hale geldi, ülkemizin üretimdeki rekabet gücü aşındı gitti. Bunları konuşmayalım onların gösterdikleri, yaratmaya çalıştıkları öcülere bakalım istiyorlar."

 

 

 
Soyer, "Spor kulüplerimiz İzmir'in sembolüdür"
 
İzmir dayanışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oran, "Alaçatı Belediye Hizmet Binası Mayıs ayında açılacak"
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, belediye hizmetini vatandaşın ...
İzmir’e Birinci Cemre Düştü!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir ...
Ekrem Oran, "Sanata, sanatçıya destek olacağız"
Ilıca Mahallesi'ndeki sanat atölyelerini ziyaret eden CHP Belediye Başkan ...
 
Çalkaya'nın adaylığı devam ediyor
İzmir’de adaylığı ilçe seçim kurulu tarafından düşürülen Balçova Belediye ...
Oy ve Ötesi müşahit kayıtlarına başladı
2014 yılından beri s?effaf ve denetlenebilir seçim süreçleri için faaliyet ...
Geçici Aday Listeleri belli oldu
Çeşme'de 31 Mart Yerel Seçimleri'ne katılacak Belediye Başkan Adayları ...
 
Çalkaya: Beni yok etmeye çalışıyorlar!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya seçim kurulunun hakkında aldığı ...
CHP Milletvekili Tacettin Bayır, Çeşme'den sorumlu oldu
CHP İzmir yerel seçim çalışmalarını hızlandırdı. CHP İl başkanlığı, Milletvekilleri’nin ...
"Siyaset makam için değil ülke için yapılır"
Siyasetin sadece bir makama ulaşmak için yapılmaması gerektiğini vurgulayan ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri