Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2024 Çarşamba - 20:25

"Bizi Baba Ocağından ayırmayın!"

CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilmeyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet Meydanı’nda gövde miting yaptı. Ankara’ya Çeşme’den meydan okuyan Oran, “Bizi baba ocağımızdan ayırmayın” dedi. Oran, kendisine gönderilen tehdit mermilerini vatandaşa gösterdi.

 Bizi Baba Ocağından ayırmayın!

Haber ve Footooğraflar: Denizhan Güzel

Çeşme’de ise yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda miting yaptı.

Oran’ın  mitingine katılan vatandaşlar ‘ithal aday istemiyoruz’ pankartları ile meydanda yerini alırken, ‘Ankara şaşırma sabrımızı taşırma’ sloganları atıldı . Mitingde yalnızca Türk bayrakları kullanılırken, miting, Parla Marşı ile başladı.

"LAL DENİZLİ'YE SESLENDİ" 

Ankara’ya seslenen Oran, “Sesimizi duysunlar, eğer duymazlarsa Çeşme için yola devam etmeye var mısınız? Bizi baba ocağımızdan lütfen ayırmayın” diye konuştu. Son olarak CHP’nin Çeşme adayı ilan edilen Lal Denizli’ye seslenen Oran, “Bugün 15 arabayla Çeşme’ye gelip kalabalıktan korkup ilçe başkanlığı ziyaretini iptal eden kız kardeşim, Çeşme’de siyaset yapmak istiyorsan Ekrem Oran’ın geçtiği yollardan geç meclis üyesi ol” ifadelerine yer verdi. 

"SADECE EKO'NUZUN MESELESİ DEĞİL"

Başkan Oran, Çeşmelilere seslenerek, “Bu kavga bu çağrı Ekrem Oran’ın çağrısı değil, benim büyük Çeşme ailemin çağrısı. Mesele sadece sizin Eko’nuzun meselesi değil. Çeşme’nin geleceği, belediyesinin yönetimi ve Çeşmeli’ye rağmen belirlenebilir mi? Hiçbir adayı küçümsemiyoruz, kimsenin karşısında değiliz. Biz 5 kişi Çeşme’den başvurduk, tek tek aradım. Onlardan herhangi birisi bugün aday ilan edilmiş olsaydı, onlarla beraber altı oklu bayrağı dalgalandıracaktık. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin öz evladı Ekrem Oran’ın 10 sene meclis üyeliği, 5 sene 7 seçim boyunca ilçe başkanlığı yaptım. 5 sene de Çeşme’yi sizlerle birlikte yoldaş olarak sen ben yok biz varız diyerek beraber yönettik. Bunu yaparken ilhamımı cumhuriyetimizin ve CHP’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldım. Bir an olsun onun ilke ve devrimlerinden ayrılmadan. Bizler hepimiz bir bütünüz ve biz Çeşme ailesiyiz. Çeşme’de yaşayan herkesin işini ve aşını büyütmek için çalıştık. Kimseye sen oralı buralısın demeden elimizden gelen her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık yapmaya gayret ettik. Sen bana oy attın sen baya oy atmadın demedik” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERE MÜJDE!

Eline kurşun alarak Çeşmeli yurttaşlara seslenen Oran, “Bu kurşunlar Çeşmeli’nin hakkını koruduğum için bana zarf için de geldi” dedi. Ardından Çeşme Belediyesi işçilerine seslenen Oran, “Çeşme’de en düşük ücreti bugünden itibaren 30 bin lira yapıyorum. Aynı şekilde aynı orandaki yükselişi de ÇeşTur çalışanlarına yapıyorum. Çeşme’de bizim kahrımızı çeken emekçileri ezdirmedim ezdirmeyeceğim. Siz Eko’nuzu tanıyorsunuz. Şimdi buradan sesleniyorum, sayın genel merkezimiz yanlıştan dönün. Bu bir yanlıştır! Genç hanımefendi kardeşimize lafımız yok ama Çeşme’de 5 aday varken mahalleleri sayamayacak, Çeşmeli’nin tanımadığı adayı kabul etmemiz mümkün mü?” açıklamasını yaptı.

"Mermili Meaj"

Oran, “Dört yılımızın yarısı pandemi ve ekonomik krizle geçti. Çeşme’de görülmemiş hizmetlere imza attık ve inşallah atmaya da devam edeceğiz. Çeşme’de turizm sezonunu yükseltmek, esnafı desteklemek, tarımı desteklemek ve en çok ezilen emekçimizi desteklemeye devam edeceğiz. Sen ben yok, biz varız demeye devam edeceğiz. En umutsuz anlarımızda en karamsar günlerimizde mavi gözlü Selanik’te doğan devin izinde yürümeye devam edeceğiz. Sadece Çeşme için daima Çeşme için çalışmaya devam edeceğiz. Benim yolum sizlerin yolu, benim yolum Çeşme’ye hizmetin yolu. Benimle bu yolda yürümeye var mısınız? Bugüne kadar bir kere bile ben böyle yapacağım, çıkarım bunu gerektiriyor demedim. Hep Çeşmeli’nin çıkarları için mücadele ettim” dedi.

‘BENİ BABA OCAĞIMDAN AYIRMAYIN’

Çeşme’nin 4 aday adayını buluşmaya davet ettiğine dikkat çeken Oran, “Buraya gelmeden önce bütün aday adaylarımızı çağırdım ithal adaya karşı beraber mücadele edelim. Çağrıda bulunalım çünkü genel merkezimiz ithal aday istemiyor. Burada her partiden her milletten vatandaş var. Çeşme ailemle ithal adayı kabul etmiyoruz. Şimdi bu hizmet yolculuğu yarım kalmasın. Çeşme için benimle beraber her yolda yürümeye var mısınız? Hiçbir şey yapamıyorsak 2 bin 600 üyemle hodri meydan önseçime gidelim. 2 binden aşağı oy alırsam adaylığı da kabul etmiyorum dedim. Büyük Çeşme hayalimiz için birlikte mücadele etmeye var mısınız? Çeşme için feda edemeyeceğim hiçbir şey yok yârimin yanağından gayrı. Sesimizi duysunlar, eğer duymazlarsa Çeşme için yola devam etmeye var mısınız? Bizi baba ocağımızdan lütfen ayırmayın, baba ocağımızdan ayrılmak zorunda bırakmayın. 21 senedir Çeşme’de siyaset yapıyorum. Ben Çeşme’de hiç böyle kalabalık görmedim” diye konuştu.

LAL DENİZLİ’YE MECLİS ÜYELİĞİ TEKLİFİ!

CHP’nin Çeşme adayı Lal Denizli’ye seslenen Ekrem Oran, “Atanan adayın ikameti bile Çeşme’de değil. Çeşme’yi ancak ve ancak Çeşmeliler yönetir. Kendimi önce sizlere sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Ankara duy sesimizi, işte bu Çeşme’nin ayak sesleri! Bizi lütfen baba ocağımızdan ayırmayın. Biz ısrarla ve inatla diyoruz ki bu yanlış karardan yanlış olmadan dönün. Bugün 15 arabayla Çeşme’ye gelip kalabalıktan korkup ilçe başkanlığı ziyaretini iptal eden kız kardeşim, Çeşme’de siyaset yapmak istiyorsan Ekrem Oran’ın geçtiği yollardan geç meclis üyesi ol. Sevgili Lal Denizli kardeşim, İstanbul’da doğmuş büyümüş iyi eğitim almış kardeşim gel benim yaptığım gibi yap. Gel Lal kardeşim sende öğren belediyeciliği” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler:
 
CHP İzmir İlçe adayları belli oldu!
 
Özel’den İzmir listesi yanıtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir İlçe adayları belli oldu!
CHP MYK’sı İzmir’e özel toplandı. Toplantının sona ermesiyle kulisler ...
CHP'nin İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay oldu!
CHP’de merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemşl Tugay oldu.
CHP’nin Çeşme adayı Lal Denizli oldu
Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli, CHP'den Çeşme için belediye başkan adayı oldu.
 
CHP’de İthal dayatmaya karşı Çeşme İttifakı!
CHP kanadında İzmir ve ilçelerinin adaylarının açıklanmasına saatler kala ...
“İzmir’de oy alamayacağımız kimse yok”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, İzmir’in tüm ...
CHP, PM İzmir için 'özel' toplanıyor!
CHP PM Pazartesi İzmir gündemiyle toplanacak. O toplantıda İzmir Büyükşehir ...
 
CHP'den kritik İzmir açıklaması!
CHP MYK toplantısı devam ederken, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, düzenlenen ...
CHP'DE OHAL dönemi!
31 Mart yerel seçimleri için CHP'de aday belirleme hazırlıkları devam ...
CHP'de İzmir ve ilçeleri Cuma günü açıklanabilir.
CHP'de gözler Cuma günü yapılacak MYK ve PM'ye çevrildi. Parti kurmayları ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri