Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
13 Ocak 2017 Cuma - 19:26

"Balık Çiftlikleri olmasaydı, kaza da olmayacaktı"

ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Çeşme kıyılarındaki yakıt kirliliğine neden olan Lady Tuna gemisinin, sürekli karşı çıktıkları balık çiftlikleri için Çeşme Körfezi'ne geldiğine dikkat çekerek, "Balık Çiftlikleri olmasaydı, kazada olmayacaktı" dedi.

 Balık Çiftlikleri olmasaydı, kaza da olmayacaktı

Lady Tuna gemisinin kayalara oturarak denize yakıt sızdırması sonucu Çeşme kıyılarında oluşan kirlilikten paljı ve kıyıları etkilenen Ilıca Otel'in Genel Müdür ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Yakup Demir, yıllardır Çeşme turizmcileri olarak balık çiftliklerinin kaldırılması için feryat ettiklerini söyledi. 

                                       

Feryat etmelerinde ne kadar haklı olduklarının, bu deniz kazasıyla ortaya çıktığının altını çizen Demir, "Bu kadar yüksek grostonluk gemilerin, bu körfeze girmesi çok hatalı. Kesinlikle körfezimize girmemesi gerekir. Girmemesi için de balık çiftliklerinin körfezin dışına çıkartılması gerekir. Balık çiftlikleri buralarda olduğu sürece bu tehlike her zaman için var. Balık çiftlikleri zaten Çeşme'nin denizini kirletiyor. Bir de balık çiftliklerindeki balıkların transferi için gelen gemilerin de böyle kazalar nedeniyle ya da herhangi bir nedenle petrol atığı bırakması, denizimizde ikinci bir kirlilik yaratıyor. Buna ne devletimiz, ne Çeşmeliler, ne Çeşmeli turizmciler, ne de yatırımcılar müsaade etmemesi gerekiyor. Bu feryadımızı bir kez daha aktarmak istiyoruz; Biz Çeşme'de, Ildır koyunda, Ilıca plajlarının hemen karşısında kesinlikle balık çiftliği istemiyoruz. Balık çiftliklerini buralardan kaldırsınlar. Balık çiftlikleri başımızın belası. Bu beladan kurtulmak istiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi. 

                     

"Birçok rezervasyon şu anda iptal olma noktasına geldi"

Lady Tuna gemisinin kazasından sonra Çeşme kıyılarında oluşan kirlilik nedeniyle Çeşme turizmcileri olarak büyük ıstırap çektiklerini belirten Demir, "Denizin üzerindeki, kıyılarımızdaki simsiyah petrol atığı ve kokusundan deniz kıyısına yaklaşmakta zorluk çektik. Böyle bir kaza oldu. Bu kaza iyi ki, kışın oldu. İyi ki yaz aylarında olmadı. Çeşme'de kimse denize giremeyecekti. İleride böyle kazaların olmaması için ne yapılacak? Hangi tedbirler alınacak? Artık bunun tartışılması gerekiyor. Liman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'yle ciddi şekilde görüşüyoruz. Otel olarak da ciddi zarar gördük. Çeşmeli turizmciler olarak da zarar gördük. Kötü bir algı yaratıldı. Birçok rezervasyon şu anda iptal olma noktasına geldi. Erken rezervasyon yaptığımız misafirlerimiz bizleri arayarak, 'Bu duyduğumuz gerçek mi? Çeşme'deki petrol atığı hala denizde var mı? Bu yıl geldiğimizde, otellerin plajında, halk plajında ve Beach Cluplarda denize girebilecek miyiz?' diye soruyorlar. Misafirlerimize hala cevap vermekte zorlanıyoruz. Sanıyorum, bu sorun bitinceye kadar da zorlanmaya devam edeceğiz. Dileriz, bu petrol atığı en kısa zamanda Çeşme'nin denizinden tamamen temizlenir, yaz geldiğinde de hiçbir misafirimize petrol atığının yansıması söz konusu olmaz. Bu kötü algıyı da hızlı bir şekilde Çeşme olarak üstümüzden atmayı diliyoruz" şeklinde konuştu. 

                    

Öte yandan Lady Tuna gemisinden denize sızan yakıtı Çeşme kıyılarından temizleme çalışmaları, Mare Deniz Temizlik Hizmetleri Şirketi'nin 110 kişilik ekibiyle devam ederken, temizlik çalışmalarının kum ve kayalardan arındırma aşamasına geçildi. Temizlik ekipleri, kirlilikten etkilenen Ilıca Oteli'nin plajında kum eleme çalışması yaparak, yakıt kalıntılarını temizlemeye başladılar. Ekipler, büyük naylonlara serdikleri kumların kurumasının ardından eleyerek yakıt atıklarını topluyorlar.

Temizlik ekiplerinin bir bölümü de Paşa Limanı kıyılarındaki taşların arasındaki yakıt artıklarını kazıyarak toplamaya başladılar. Alınan bilgiye göre, taşların arasının temizlenmesinin ardından da 80 derece sıcak su içerisine katılacak solüsyonlarla, tazyikle kayaların üzerine püskürtülerek, yakıtın siyah izleri tamamen temizlenecek. 

Paşa Limanı'ndan Altınyunus Oteli kıyılarına kadar olan geniş bölgede kıyı temizleme çalışmalarının Şubat ayı sonuna kadar sürmesi bekleniyor. 

Etiketler:
 
Karaburun'da Balık Çiftliği tepkisi
 
Orkide'nin en güzel hali: SALEP
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yağışlar ve kar baraja yaradı
Yılbaşı sonrası yağan yağmurlar ve kar, Kutlu Aktaş Barajı'nda su seviyesinde artışa neden oldu.
Çeşme'de yeşil atak...
Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlara ücretsiz ...
CHP'li kadınlardan sıcak dokunuş
CHP Çeşme Kadın Kolları, sert kış havalarında, ihtiyaç sahibi ailelere ...
 
ÇEŞKA'dan Haber Çeşme'ye ziyaret
Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yöneticileri, Haber ...
Hollanda’da Çeşme rüzgarı
Çeşme’nin en önemli turizm işletmelerinden olan 5 yıldızlı tatil merkezi ...
Fırıncılar sınıfı geçti...
Çeşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınları denetledi.
 
Çeşme pilot bölge oldu, denizciler bu kurslara gitmek zorunda
Turizm işletme belgeli teknelerin personeli için bazı eğitimlerin alınması ...
Denizciler İngilizce öğrenecek
Çeşme Denizciler Derneği, üyelerine hızlandırılmış temel İngilizce ve ...
Okullara kar tatili
Kötü hava şartları nedeniyle Çeşme'de de Çarşamba günü okullar tatil.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri