Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2021 Pazartesi - 10:31

"15-16 Haziran ruhu ile kurtaracağız"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Bugün içine sürüklendiğimiz “Mafya-Siyaset-Sermaye” üçgeninden kurtulacak en kısa zamanda emeğin ve demokrasinin iktidarını hep beraber inşa edeceğiz." açıklamasında bulundu.

 15-16 Haziran ruhu ile kurtaracağız

Kani Beko, yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi;"Bugün Türkiye; işçiye, emekçiye, ücretliye, emekliye düşman bir, 'tek adam rejimi' altındadır. Bu rejimin temel dayanağını oluşturan unsurlar; neo-liberal iktisat politikaları, Türk-İslamcı ideoloji, işlevsizleştirilmiş Meclis, tek adamcı çok maaşlı bürokrasi ve yandaş basın ile iktidarın kayıtsız hizmetinde işbirlikçi sermayedir. Olağanüstü hal uygulamaları kalıcılaşmış ve demokratik kazanımlara karşı yürütülen topyekun savaşın bir numaralı aracı haline gelmiştir. Ülkemizi ekonomik, siyasal olarak uçurumun kıyısına getirmiş olan bu tek adam rejimine karşı direnişin ilham kaynağı yine bu ülkenin işçi sınıfının, demokratlarının ve devrimcilerinin aydınlık mücadelesi ve tarihidir. Bu mücadelenin en önemli dönemeçlerinden birini 15-16 Haziran Direnişi oluşturur. Bu tarihle gurur duyuyoruz.

AKP artık iktidardan demokratik yollarla gönderilmelidir. Ülkenin üzerinde yarattığı karanlık gölgeden kurtulmalıyız. AKP iktidarı süresince, işçiler, emekçiler hiç olmadıkları kadar esnek istihdam biçimleri ile çalıştırılırken, kuralsızlık kural haline gelmiş ve bu çalışma ilişkisi güvencesizliği derinleştirmiştir. Her alanda olduğu gibi emek dünyası da yandaşlar ve diğerleri arasındaki ayrımların keskinleştiğine şahitlik etmiştir. Gerçek sendikacılık zayıflarken yandaş sendikacılık hormonlu biçimde büyütülmüştür. Sendikalaşma oranı yüzde 14’lere gerilemiştir.

Ülkede olağanüstü hal uygulamalarının kalıcılaşmasıyla binlerce işçinin mücadelesi, grevi yasaklanmıştır taşeron uygulaması kural haline gelmiş, emeğin her tür kazanımı ve hukuku büyük oranda etkisizleştirilmiştir. AKP’nin 18 yıllık iktidarında binlerce işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir. Madenler, tersaneler, inşaatlar kitlesel işçi kıyımlarının acı tanıkları olmuştur. En az 25 bin işçi iş cinayetleri sonucu hayatını kaybetmiştir. Binlerce emekçi ise yaralanmış, meslek hastalıklarından kırıma uğramıştır. 

Tüm bunlara bir de Kovid-19 salgını eklenmiştir. Büyük bir halk sağlığı krizi olarak tüm dünyada neo-liberalizmin çöküşünün kaçınılmazlığını göstermiştir. İster ülke içinde olsun isterse küresel planda zengin zenginleşirken, yoksulluk ve yoksunluk derinleşmiştir. Bugün işsiz sayımız 95 ülke nüfusunu geçmiş, işsizlik kadın, erkek, genç tüm yurttaşları pençesine almıştır.

Merkez kapitalist ülkeler zenginlere vergi, altyapı yatırımlarını artırma, herkese eşit miktarda doğrudan destek uygulamalarını yürürlüğe koymak zorunda kalmıştır. AKP’nin tek adam rejimi ise Merkez Bankasının kaynaklarını, ülkenin vergi gelirlerini, emekçinin zor günlerinin güvencesi İşsizlik Sigortası Fonu da dahil her tür kamu kaynağını yandaş sermayenin zenginliğine zenginlik katma aracı haline getirmiştir. İşçiye, emekçiye, emekliye, geniş halk yığınlarına, küçük esnafa ise borçlanması için kredi önermiştir.

Ancak, hiçbir koşulda umutsuzluğa yer olmadığını tarihimizden, direniş geleneğimizden biliyoruz. Bir kez daha 15-16 Haziran ruhuyla sokaklardan, caddelerden, dükkanlardan, inşaatlardan, fabrikalardan, tarlalardan, iş yerlerimizden, maaş kuyruklarından sesleniyoruz; bugün içine sürüklendiğimiz “Mafya-Siyaset-Sermaye” üçgeninden kurtulacak en kısa zamanda emeğin ve demokrasinin iktidarını hep beraber inşa edeceğiz."

 

Etiketler:
 
Çeşme’de korsan taşımacılığa savaş açtı!
 
Göztepe, 96 yaşında
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlar için ‘siyasi ahlak’ teklifi
CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, Bakanların, makam ve nüfuzunun ...
Projenin adı hızlı ilerlemesi yavaş
Temeli 2013 yılında atılan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin ...
"Arsalara parsel parsel çökmüşler"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP ...
 
Sertel'den TRT'ye şeffaflık çağrısı
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP grubu sözcüsü Atila Sertel, ...
“Çevre mücadelesi, yaşam mücadelesidir”
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, 5 Haziran ...
MİLYONLARCA İNSAN KORONA İLE AÇLIK ARASINA SIKIŞTI!
AKP iktidarıyla birlikte hızla bir ekonomik krize sürüklenen Türkiye’de, ...
 
Beko: Basına sansür hukuksuzluktur!
İçişleri Bakanlığı’nın basının görüntü çekmesini engelleyen, alkollü içki ...
“OHAL”de komisyondan başlayın!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili “Eksik ...
“Basın özgür değilse, demokrasi yoktur”
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri