Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
29 Aralık 2018 Cumartesi - 16:27

Zeytinyağı Müzesi'nde "Zeytinyağı Çalıştayı" gerçekleştirildi

Uzunkuyu'daki Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde, uzmanların katıldığı "Zeytinyağı Çalıştayı" düzenlendi.

Zeytinyağı Müzesi nde  Zeytinyağı Çalıştayı  gerçekleştirildi

29 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen, Çeşme Belediyesi'nin de destek verdiği "Zeytinyağı Çalıştayı"na Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da katıldı. Dalgıç, Köstem Zeytinyağı Müzesi'nin kurucusu Levent Köstem'den müze ve zeytinyağı hakkında bilgi aldı. Müze'deki satış stantlarını da gezen Başkan Dalgıç, stantlardaki ürünleri inceleyerek, stantlardaki görevlilerle söyleşti. 

"Çalıştaya destek vermekten mutluyuz"

Çalıştay ile ilgili bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Köstem Zeytinyağı Müzesi'nin yarımadanın en önemli mekanlarından birisi olduğunu vurgulayarak, " 'Zeytin Bereketi' oluşumu ve çeşitli uzmanlarla birlikte, hem zeytin ve zeytinyağının önemine dikkat çekebilmek, hem de bölgemizdeki zeytin üretimini arttırabilmek ve elimizdeki değerleri ortaya çıkarabilmek için belediyemizin de desteğiyle bir çalıştay gerçekleştiriliyor. 'Zeytin Bereketi' oluşumunu hayata geçiren Tülin Onaner, uzun süredir zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bir çalışma yürütüyor. Belediye olarak biz de kendisine tüm desteğimizi veriyoruz. Bulunduğumuz mekan Urla ilçesi sınırları içerisinde, ama ben yarımadayı bir bütün olarak görüyorum. Belediye olarak böyle bir çalıştaya destek vermekten mutluyuz" diye konuştu. 

"Gastronomi turizminin önemi, yadsınamayacak bir gerçek"

Çalıştayın başlangıcında Dr. Oya Köseoğlu tarafından zeytinyağı tadımı ile ilgili bilgi verildiğini söyleyen Başkan Dalgıç, "Birbirinden değerli uzmanların sunum yapacağı çalıştay, akşam saatlerine kadar sürecek. Deniz, kum, güneş, spor, sanat tabi ki önemli. Ama gastronominin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, Alaçatı Ot Festivali, Germiyan Ekmek Festivali ve Ovacık Tarım Festivali gibi etkinliklerle, gastronominin önemini de ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Gastronomi turizminin önemi, yadsınamayacak bir gerçek" diye kaydetti. 

"Zeytinin ve zeytinyağının değerini yurt dışında da anlatabilmeliyiz"

Zeytinyağı Çalıştayı' fikrini ortaya atan ve gerçekleşmesi için yoğun çaba harcayan ve "Zeytin Bereketi" oluşumunu hayata geçiren Tülin Onaner de yaptığı açıklamada, "2 sene önce, 25 zeytin ağaçlı bir yer alarak, zeytinlerini toplayıp, yağ çıkartma hevesine girdim. Zeytin ağacı, dünyanın en güzel ağaçlarından birisi. Ne yazık ki değerini bilemiyoruz. Bu düşüncelerle 'Zeytin Bereketi' diye bir oluşum ortaya çıktı. Zeytini seven, üretici olan herkes bu oluşuma katkı yapabilir. İnternet ortamında da https://zeytinbereketi.com/ adıyla bir site oluşturarak, sinerji yaratmaya çalıştık. Ülke olarak hem dövize ihtiyacımız var, hem de bir sürü işsizimiz var. Elimizde zeytin gibi bir kaynak varken, doğru kullanırsak, iyi çalışırsak, iyi pazarlarsak, ürünümüzü değerinin 4 misline bile satabiliriz. Ayrıca istihdam da yaratabiliriz. Benim hayal ettiğim girişimcilik modelleri var. Kamuda bu konuda çalıştım. 'Zeytinden para kazanılmaz' diye yaygın bir inanış var. İnsanlarımız toplamaya bile üşeniyorlar. Bilimsel olarak ve iyi organize edilmiş gençlerle çalışmamız gerekiyor. Ayrıca üretilen ürünün yurt dışına da pazarlanması gerekir. Zeytin Bereketi, bunlarla uğraşıyor. Zeytinin ve zeytinyağının değerini yurt dışında da anlatabilmeliyiz. Örneğin ben bir mektup yazarak Dr. Mehmet Öz'e ulaştım. 'Başka şeyleri yedireceğinize, insanlara kahvaltıda zeytin yedirin' diye öneride bulundum. İnsanlar böylece güne daha sağlıklı başlarlar. Dünya, kahvaltıda zeytin yemeyi bilmez. Dünyaya bunu öğretmeliyiz. Yapacak çok işimiz var. Ayrıca bugün düzenlediğimiz çalıştaya da ilginin yüksek olması beni çok mutlu etti" diye konuştu. 

"Amacımız, nitelikli zeytinyağını, iyi zeytinyağını öğretmek"

Zeytinyağı Çalıştayı'nın gerçekleştiği Köstem Zeytinyağı Müzesi'nin kurucularından Güler Köstem de yaptığı açıklamada, "Çalıştay, Zeytin Bereketi ve Çeşme Belediyesi ile birlikte organize edildi. Biz de müzemizi açtık. Bütün hazırlıkları, Tülin Onaner ile birlikte yaptık. Misafirleri davet ettik. Misafirlerimize kaliteli zeytinyağlarının tadımını yaptırdık. Amacımız, nitelikli zeytinyağını, iyi zeytinyağını öğretmek. Zeytin Bereketi'nin de birinci amacı, Çeşme yarımadasında iyi zeytinyağı üretimini sağlamak ve üreticileri bilinçlendirmek. Bu amaçlarla yola çıkıldı" şeklinde konuştu. 

Çalıştay'da, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Kimya Mühendisi Ümmühan Tibet; "Dünya zeytinciliğinde Türkiye. Neler yapılabilir?" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Gastroentrolog Dr. Eren Akçiçek; "Akdeniz usulü beslenmede zeytinyağının yeri ve sağlığa etkileri", Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş; "Zeytinyağı ve Son Bilimsel Araştırma Sonuçları" ve Köstem Zeytinyağı Müzesi Kurucusu Dr. Levent Köstem de; "Zeytinyağı ve Kültürü" başlıklı birer sunum gerçekleştirdiler. 

Çeşme Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ahmet Keçeci, Urla Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Karaburun Zeytince Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Bölümü ve Urla Klozomenia İşliği Sorumlusu ve yetkililerinin zeytinyağı ile ilgili soruları yanıtladığı çalıştay, "Tobav Trio" müzik dinletisi ile sona erdi.

 
Lüks villada hem alem yaptılar hem de soydular
 
Yılbaşı gecesine ulaşım ayarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İzmir’e kuru iltifat yetmez”
Aziz Kocaoğlu, “İzmirlinin ruhunu, değerlerini, kırmızı çizgilerini, Atatürk ...
Doğal Yaşam’ın sultanı: Selma
İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki aslan sayısı, Belçika’dan getirilen dişi ...
Demircili Koyu’nda Orkinos Çiftliği’ne Hayır !
Seferihisar Sığacık Körfezi’nden mahkeme kararlarıyla üretimi durdurulan ...
 
Karantina seferleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karantina'ya vapur seferlerine 26 Aralık ...
İzmir Körfez Geçişi iptal edildi
İzmir Körfez Geçişi projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ...
37 çeşit balık ağı örüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın sahil bölgelerinde açtığı ...
 
Kent Konseyleri Çevre Platformu toplantısı gerçekleştirildi
Türkiye Kent Konseyleri Platformu kapsamında kurulan Ege ve Güney Marmara ...
Cumhuriyet Şehitleri Koşusu nefes kesti
Şehit Asteğmen Kubilay anısına 12. kez düzenlenen “Cumhuriyet Şehitleri ...
İzmirli "devrim şehitlerini" unutmadı
Menemen ilçesinde 88 yıl önce meydana gelen kanlı ayaklanmada, Cumhuriyet ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri