Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2019 Salı - 09:53

Kocaoğlu "AKP paniğe kapıldı"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday adaylığı başvurusunun ardından AKP kanadından gelen tepkileri eleştirerek, "Başka bir siyasi partinin adayının kim olacağından size ne? Sen kendini ve projelerini anlatırsın, İzmirli de değerlendirir" dedi.

Kocaoğlu  AKP paniğe kapıldı

Başkan Kocaoğlu, yeniden adaylık kararını vermeden önceki 3 gün boyunca hiç uyumadığını belirterek, "Bu karar kolay verilmemiştir. Keşke bana ihtiyaç olmasaydı, keşke adayımız şimdiye kadar belirlenseydi. Gönlümün istediği de, uzun zamandır hayal ettiğim de buydu" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için adayını belirlediği 4 ilçeyi kapsayan ziyaretlerini Kınık'tan sonra Aliağa ile devam ettirdi. CHP İlçe başkanlığını ziyaret eden Başkan Kocaoğlu'nu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz ve İlçe Başkanı Gülsen Ustaoğlu Cirit ile gençlik ve kadın kolları üyeleri karşıladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, 30 ilçeyi de almak üzere yola çıktıklarını, Aliağa'yı da kazanacaklarına inandığını söyledi.

Partimin ve adayımızın emrindeyim

Özcan Durmaz'ın bekledikleri ve istedikleri bir aday olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Özcan Durmaz Başkanımızın arkasında durup 31 Mart akşamı Aliağa'ya tekrar CHP bayrağını çekmek üzere çalışmalarımıza başlayacağız. Sadece adayımıza ve ilçemize başarılar dilemek üzere geldim. Gece gündüz çalışarak, maddi manevi her türlü desteği vereceğimi belirtmek, bu irademi sizlerle paylaşmak istiyorum. 5 yıldır Aliağa'nın nasıl yönetildiğini hepiniz biliyorsunuz. Biz de Büyükşehir Belediyesi penceresinden çok iyi biliyoruz. Geceli gündüzlü çalışacağız ve Aliağa Belediyesi'ni tekrar sağlıklı ellere teslim edeceğiz. Bu bizim asli görevimiz. Adaylığımla hiçbir ilgisi olmadan bunun sözünü veriyorum. Biz partimizin, buradaki belediye başkanı adayımızın ve ilçe başkanımızın emrindeyiz" diye konuştu.

CHP'den başka hiçbir yere gitmem

Yerel seçim sürecinde çok fazla bilgi kirliliği yaratıldığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Aday gösterilmediğim takdirde bağımsız aday olacağımı, başka partiye gideceğimi söyleyenler beni hiç tanımamış. 15 yıldır bana bu ulvi görevi veren partimden başka hiçbir yere gitmem. Hiçbir yerden aday olmam" dedi. 

İttifakı halk sandıkta yapıyor

Başkan Aziz Kocaoğlu, ittifakların seçim sonucunu nasıl etkileyeceğine ilişkin görüşlerini ise şöyle dile getirdi:

"Her seçimin ayrı bir dinamiği vardır. Bu seçimde partiler ittifak yapıyor. İttifaklar yukarda yapılır. 2004'de, 2009'da, 2014'de yapılan seçimlerde bütün siyasi partilerden oy aldım. Yüzde 56,7'yi sadece CHP oyuyla toplamak mümkün değildir. İttifaklar ister yukarıda yapılsın, ister aşağıda yapılsın önemli olan halkın yaptığı ittifaktır. Biz üç seçimde de yaptığımız ittifaktan başarılı çıktık. İzmir'de büyük bir hata yapmazsak ki, bunu adayın kim olacağından bağımsız söylüyorum, sağlıklı bir şekilde organize olabilirsek, Millet İttifakı çok daha büyük bir başarı elde edecektir."

Bu kararı kolay vermedim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday adaylığını açıklamasının ardından AKP İl Başkanı Aydın Şengül ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın kendisini hedef alan açıklamalarını ise şöyle yanıtladı:

"AKP 30 ilçede ve Büyükşehir'de adaylarını belirledi. Ondan sonra da bizim adaylarımızı belirlemek üzere kamuoyunu etkilemeye çalışıyor. Bilgi kirliliği yaratarak yönlendirmeye çalışıyorlar. Ben aday adaylığımı açıkladıktan sonra AKP'den genel başkan yardımcısı, il başkanı ve milletvekili arkadaşlardan açıklamalar geldi. Arkadaş ben senin adayına bir şey dedim mi? Başka bir siyasi partinin adayının kim olacağından size ne? Sen kendini ve projelerini anlatırsın, İzmirli de değerlendirir. Aziz Kocaoğlu aday adayı oldu diye paniğe kapılmanın anlamı yoktur. Bize dil uzatmanın da anlamı yoktur. Evet gizlisi saklısı yok. Aday olmayacağımı söylemiştim. Bütün zorlamalara rağmen, zaruret olana kadar da aday olmama kararımı sürdürdüm. Ben İzmir'de 15 sene belediye başkanlığı yapan biri olarak, hemşerilerimin çıkarlarını korumak zorundayım. Beni bu göreve CHP getirdi. Benim CHP'ye borcum var. Partimin başarılı olması için inisiyatif almam gerekiyordu. 15 yıl belediye başkanlığı yapan birinin bir tehlike gördüğünde ortaya çıkmaması, sorumluluk üstlenmemesi kabahattir. Bu kararı vermeden önce son 3 gün boyunca hiç gözümü kırpmadım. Bu kentte her sokağa gidiyorum. Her köye gidiyorum. Müdahil olmadığım takdirde olumsuz bir sonuçla karşılaşıldığında hemşerilerim bana 'neden sorumluluktan kaçtın' diye hesap sorarsa, onlara ne cevap vereceğim. Ben bu kentte yaşıyorum. Bundan sonra da bu kentte yaşayıp ölmek istiyorum. Bu kente karşı görevimi yapmazsam bu laflar arkamdan gelmeyecek mi? Ben bu sorumluluğu üstlenerek aday adayı oldum. Özgür iradeyle bırakan da, 'bir başka arkadaş gelsin görev yapsın' diyen de bendim. Keşke bana ihtiyaç olmasaydı, keşke adayımız şimdiye kadar belirlenseydi. Gönlümün istediği de, uzun zamandır hayal ettiğim de buydu. Bu karar kolay verilmemiştir. Takdir Sayın Genel Başkanımızın, Parti Meclisi ve MYK'nındır. Biz buradayız. Aday olsam da olmasam da gelip burada gereken çalışmaları yapacağıma söz veriyorum."

 
İlk durağı Kınık oldu
 
"Bu yıl yabancı turist sayısı yüzde 35'i geçer"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk durağı Kınık oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ...
Çeşme’de Cumhur İttifakı adayı Cenger oldu!
Çeşme’de Cumhur İttifakının 2014 yılında AK Parti’den başkan adayı olan ...
‘Ranta kurban ettirmeyeceğiz’
Geçen yıl da satışa çıkarılan ancak gelen tepkiler sonrası satışından ...
 
Kaza değil, ihmal değil, cinayet!
5 Suriyeli işçinin Ankara’da yanarak hayatını kaybettiği vahim olayı Türkiye ...
"O anda karar verdim"
CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını ortaya ...
Kocaoğlu Protestosuna sert tepki!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
4 Milyon nüfuslu şehirde 3 kişi katıldı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de verdiği aday olmama ...
Resmen aday adayı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu, resmi başvurusunu yaparak ...
''Son derece verimli bir görüşme oldu''
Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
BU DÜNYADAN BİR "ÇİÇEK ARİF" GEÇTİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
GÜNEŞ HERGÜN DOĞAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
İŞTE TÜRKİYE İTTİFAKI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Çeşme’de yerel seçim yarışı kıran kırana devam ediyor.
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri